Lastebiler

Dynafleet Energy & Environment

For elektriske lastebiler


Dynafleet Energy & Environment er et viktig verktøy i Volvo Connect for flåteeiere som ønsker å øke produktiviteten og energieffektiviteten til de elektriske lastebilene. Denne tjenesten er kun tilgjengelig med flåtestyringssystemet Dynafleet, og gir en klar oversikt over hvordan de elektriske kjøretøyene brukes, inkludert deres energiforbruk, kjøreavstand og mye mer. Tilpassede rapporter gjør det enkelt å overvåke ytelsen til elektriske lastebiler og effektiviteten til sjåfører, samt raskt identifisere og følge opp forbedringsområder. Sjåførveiledning, tilgjengelig som et tilvalg, gir sjåfører oppdaterte tilbakemeldinger om effektiviteten mens de kjører og er en fin måte å hjelpe til med å forbedre og vedlikeholde teknikken deres på.

Hvorfor bruke Dynafleet Energy & Environment

Hvordan bruker du en elektrisk lastebil best mulig? Nøkkelen er å maksimere tiden mellom ladestopp. Men med så mange forskjellige faktorer som påvirker energiforbruket, fra typen ruter kjøretøyene kjører på til sjåførenes dyktighet, kan det være en utfordring å vite hvordan man kan gjøre forbedringer. Dynafleet Energi og miljø analyserer disse dataene og gir flåtesjefer den innsikten de trenger for å få best mulig ytelse ut av bilparken.

• Få en god oversikt over energiforbruk, kjøreavstand og mye mer for elektriske lastebiler og sjåfører

• Få detaljerte rapporter om energiforbruk som viser områder hvor man kan spare kostnader og hjelper deg gjøre langsiktige besparelser 

• Få automatiske og tilpassede e-postrapporter med jevne mellomrom

• Se hvordan sjåføren og bilparken presterer fra alle smarttelefoner og enheter

• Velg tilvalget Sjåførveiledning for å forbedre og vedlikeholde førerens prestasjoner og energieffektivitet (krever INFODF eller INFONDF)

Tilpassede rapporter forbedrer ytelsen

Dynafleet Energy & Environment holder flåtesjefer et skritt foran med tilpassede rapporter som dekker mer enn 100 parametere skreddersydd for elektriske lastebiler, inkludert energiforbruk, bremsebruk, stillstand og rutetopografi. Registrer deg for e-postrapporter for å enkelt følge opp ytelsen til bilparken, kjøretøyene og sjåførene dine med jevne mellomrom. Hvis du vil dele, kan du eksportere resultatene til PDF og Excel eller dele rapporten direkte fra Volvo Connect.

Sjåførveiledning forbedrer kjøreteknikken

Sjåførveiledning hjelper sjåfører med å forbedre teknikken sin gjennom poeng som viser energieffektiviteten og som oppdateres i sanntid mens de kjører den elektriske lastebilen. Tips og forslag på skjermen hjelper sjåføren med å identifisere områder hvor en justering vil ha en positiv innvirkning. Denne tjenesten er tilgjengelig som et tilvalg i Dynafleet Energy & Environment og krever INFODF eller INFONDF.

Hvordan fungerer energieffektivitetspoengene?

Energieffektivitetspoengene er rangert fra 0–100 og viser lastebil- og sjåførytelse fra et energieffektivitetsperspektiv på fire nøkkelområder:

• Forutseenhet og bremsebruk

• Drivlinjeutnyttelse

• Hastighet

• Stillstand

Energieffektivitetspoengene gjør det også mulig å sammenligne forskjellig kjøretøysbruk (f.eks. bygg og anlegg og distribusjon).

Energieffektivitetsrapport og Volvo Connect-appen

Energieffektivitetsrapporten er et interaktivt verktøy for å analysere effektiviteten til hele bilparken, individuelle kjøretøy eller individuelle sjåfører. Rapportoversikten gir umiddelbar tilbakemelding på forbedringsområdene. Kjøretøy og sjåfører rangeres basert på deres poengsum. Trendrapporten kombinerer energieffektivitetspoeng med energiforbruk i opptil 13 måneder for å spore resultater over tid. På mobile enheter er en forenklet visning av tjenesten Energi og miljø alltid tilgjengelig via Volvo Connect-appen.

Andre tjenester for elektriske lastebiler

Den perfekte pakken

Din lokale Volvo-forhandler kan hjelpe deg med å finne den perfekte Dynafleet-pakken for deg og din virksomhet.