Lastebiler

Norge

×

Siste pressemeldinger

74 matches

1 of 4

 • Med lanseringen av Volvo FH, FM og FMX elektriske lastebiler er Volvo Trucks fullt forberedt på å bidra til et raskt skifte til mer bærekraftig transport og en viktig oppsving i elektrifisering av tung veitransport. Ny teknologi basert på felles plattformer gjør dem svært godt egnet til en rekke ulike typer transport og langt flere transportselskaper har nå mulighet til å starte sin elektrifisering.

  `
 • Under et arrangement hos Volvo Trucks i Gøteborg nylig, fikk norske Øystein Felle overrakt prisen for Skandinavias tøffeste FH16. Det var AB Volvos konserndirektør Martin Lundstedt som sto for overrekkelsen.

  `
 • DFDS, Nord-Europas største transport- og logistikkselskap, og Volvo Trucks går sammen om å elektrifisere tungtransport. Som et første skritt vil DFDS drive en helelektrisk lastebil for å levere deler til Volvo lastebilfabrikk i nærheten av Gøteborg. Initiativet markerer et viktig skritt for å bygge en fossilfri forsyningskjede for Volvokonsernet.

  `
 • For å forbedre sikkerheten har Volvo Trucks utviklet et akustisk varslingssystem med unike lyder for sine elektriske lastebilmodeller. Det Volvo-designede varselet vil øke sikkerheten ved å gjøre fotgjengere, syklister og andre trafikanter oppmerksomme på lastebiler som nærmer seg. Bilene ville ellers være nesten stille. Samtidig er lydene designet for å være hyggelige og lite påtrengende, både for sjåføren og andre i nærheten.

  `
 • Salget av tre nye helelektriske tunge lastebilmodeller starter i år og Volvo Trucks mener tiden er inne for et raskt oppsving i elektrifiseringen av tungtransport. Det optimistiske synet på fremtiden er basert på Volvos elektriske lastebilers evne til å møte et bredt spekter av transportbehov. I EU kan for eksempel nesten halvparten av all lastebiltransport bli elektrifisert i nær fremtid.

  `
 • Volvo Trucks nye Volvo FM-modell har vunnet Red Dot Award 2021 i kategorien Produktdesign for nyttekjøretøyer. Den nye Volvo FM er designet med et kompromissløst formål: Å være det optimale arbeidsverktøyet for et bredt spekter av transportoppgaver, alltid med føreren i første rekke.

  `
 • Volvo Trucks’ I-Shift intelligente automatiserte manuelle girkasse er fortsatt en viktig milepæl i bransjen, takket være sin positive innvirkning på drivstofforbruk, kjøretøyytelse, sikkerhet og førerkomfort. Mot slutten av 2020 er mer enn én million Volvo Trucks-biler over hele verden solgt med I-Shift. Og når vi feirer 20 år siden lanseringen, er denne banebrytende drivlinjeteknologien fremdeles under utvikling med tanke på nye fremskritt.

  `
 • DHL Freight, en av de ledende leverandørene av godstransport i Europa, og Volvo Trucks har inngått et samarbeid for å fremskynde innføringen av tunge elektriske lastebiler som skal brukes til regional transport i Europa. Den samlede innsatsen markerer nok et viktig skritt mot klimanøytrale transportløsninger.

  `
 • Girteka Logistics, et av Europas ledende logistikkselskaper, har besluttet å investere i ikke mindre enn 2000 av den nyeste generasjonen Volvo FH lastebiler. Forbedret sikkerhet, økt førerkomfort og redusert drivstofforbruk er blant de forventede gevinstene med denne store flåtefornyelsen.

  `
 • Det italienske transport- og logistikkselskapet Lannutti Group har bestilt 1000 nye Volvo FH-lastebiler med den nyeste drivstoffbesparende teknologien, I-Save. Selskapet anslår at de vil redusere drivstofforbruket opptil 10 prosent, samt redusere CO2-utslipp.

  `
 • De nye Volvo FM- og Volvo FMX-lastebilene er nå tilgjengelig for bruk som utrykningskjøretøy med mannskapshytte for opptil ni personer. De nye variantene av de to modellene, utviklet i tett samarbeid med påbyggere og nødetater, har en rekke forbedringer spesielt designet for brann- og redningstjenestebiler.

  `
 • NCC reduserte antall lastebillass med 1600 i en test av ny digital tjeneste med Volvo Trucks og Volvo Construction Equipment. Testen ble gjennomført i den svenske transportadministrasjonens prosjekt i Västlänken, delprosjekt Centralen, i sentrum av Gøteborg. I tillegg til redusert kjøring, følger også redusert støy og CO2-utslipp med som positive effekter.

  `
 • Neste år vil transportører i Europa kunne bestille helelektriske versjoner av Volvos tunge lastebiler. Dette betyr at Volvo Trucks vil tilby et komplett utvalg tunge elektriske drivlinjer fra 2021 i Europa. Volvo Trucks' enorme engasjement for elektrifisering markerer et stort skritt fremover på veien mot fossilfri transport.

  `
 • I oktober starter Volvo Trucks testingen av en helelektrisk transportløsning for anleggsbransjen. To tunge lastebiler blir levert til kunden Swerock for å oppfylle de økende kravene til mindre støy og utslipp – spesielt i utsatte bynære områder.

  `
 • Glacio Transport AS i Sarpsborg har kjøpt 14 nye Volvo lastebiler av Volvo-forhandleren i Østfold, Volmax. Forleden ble de fem første av totalt ni Volvo FH 460 trekkvogner som skal levers inneværende år, overlevert.

  `
 • Transportører og transportkjøpere er i økende grad interessert i å redusere CO2-utslippene og kostnadene gjennom bruk av nedkjølt flytende gass som drivstoff. Derfor vil de nye Volvo FH- og Volvo FM-lastebilene ha motorer som kjører på flytende naturgass og biogass, som tilbyr samme høye ytelse som dieselmotorer. Ved bruk av biogass er det mulig å oppnå karbonnøytral transport og redusere CO2-utslippene med opptil 100 %.

  `
 • Volvo FH med I-Save lanseres nå i en enda mer drivstoffeffektiv versjon som kan redusere drivstoffkostnadene med opptil ti prosent. Dette markerer en betydelig forbedring på tre prosentpoeng fra forrige generasjon.

  `
 • Som mange andre byer ellers i Europa følger også byene i Norge miljøtrenden med å investere i elektrisk kollektivtransport. Vy Buss Norge har nylig bestilt et stort antall elektriske busser fra Volvo til Drammen og Ålesund som blilr levert senere i år. Til sommeren 2021 vil Vy Buss ha 150 elektriske busser i trafikk.

  `
 • Press release

  08/20/2020

  Endringer i ledelsen hos Volvo Norge

  Karstein Ahlin ble ansatt som administrerende direktør for Volvo Norge AS for knappe to måneder siden. Nå tar han grep og rigger selskapet for framtiden.

  `
 • Press release

  06/18/2020 1 min 1 min

  Karstein Ahlin tilbake i topplederstolen i Volvo Norge

  Karstein Ahlin er ansatt som administrerende direktør for Volvo Trucks Norge. Han erstatter Torbjörn Wilson, som trekker seg fra stillingen på grunn av personlige årsaker.

  `

74 matches

1 of 4