Lastebiler

Abonner på pressemeldinger fra Volvo Trucks

Siste pressemeldinger

130 matches

1 of 7

 • Den nye Volvo FH16 er Europas kraftigste lastebil, men er også veldig drivstoffeffektiv – og kan kjøre på 100 % fornybare drivstoff. Realistiske tester viser at den helt nye motoren i FH16 oppnår 5 % bedre drivstofføkonomi og lavere utslipp samtidig som den har 7 % bedre dreiemoment – en kombinasjon som øker effektivitet og produktivitet for de mest krevende transportoppgavene.

 • Press release

  2024-05-23

  Volvo lanserer hydrogendrevne lastebiler

  Volvo Trucks utvikler lastebiler med forbrenningsmotorer som kan gå på hydrogen. Man starter testing av disse bilene på vei i 2026 og kommersiell lansering er planlagt mot slutten av dette tiåret. Lastebiler som kjører på grønt hydrogen utgjør et betydelig skritt mot Volvos mål om netto nullutslipp og å hjelpe kunder nå sine mål om reduksjon av CO2-utslipp.

 • Et komplett utvalg av nye Volvo lastebilmodeller kan nå kjøre på 100 % biodiesel, noe som gir kunder som vil redusere CO2-utslippene fra transport her og nå nye valgmuligheter innen fornybare drivstoffkilder.

 • Volvo Trucks har mottatt en ordre på 100 elektriske lastebiler fra logistikkselskapet DFDS. Med denne siste ordren har DFDS nesten doblet sin flåte med elektriske Volvo-lastebiler til totalt 225 lastebiler – den største flåten tunge elektriske lastebiler blant europeiske selskaper.

 • Lastebilbransjen er på full fart inn i en ny tidsalder. Produkter og tjenester slik vi har forholdt oss til det i de siste 50 år, utfordres og er i endring. Da må vi henge med og tilpasse oss, sier Karstein Ahlin, administrerende direktør i Volvo Norge.

 • Volvo lanserer sin første lastebilmodell som kun er utviklet for elektrisk drift. Med kapasitet for tung last og utmerket sikt for sjåføren, er FM Low Entry en elektrisk lastebil som er best mulig tilpasset sikker og effektiv kjøring i bynære områder.

 • Volvo Trucks lanserer en ny motor for sin ikoniske FH16-lastebil. Med opptil 780 hk og 3800 Nm kan den nye 17-liters motoren enkelt håndtere de tøffeste transportoppdragene, samtidig som den leverer enestående drivstoffeffektivitet og holdbarhet. Den nye motoren er sertifisert for biodrivstoff.

 • Volvo Trucks ikoniske FH-familie får et nytt medlem med Volvo FH Aero. Med aerodynamisk utforming og innovative funksjoner gir FH Aero energieffektivitet på et nytt nivå. Den kommer i fire varianter, inkludert biodrivstoff og den prisvinnende elektriske versjonen.

 • Volvo Trucks har vunnet den prestisjetunge bransjeprisen med sin Volvo FH Electric. Det er første gang en elektrisk lastebil vinner prisen.

 • Med en elektrisk rekkevidde på inntil 450 km, halvering av ladetid og nye, aktive sikkerhetssystemer er Volvos oppdaterte mellomtunge elektriske lastebiler designet for tettbygde områder – og gjør det mulig med trygg og utslippsfri transport og logistikk i byer.

 • Volvo Trucks tilbyr nå den mellomtunge Volvo FL med en kraftigere motor med 320 hestekrefter, noe som gjør den velegnet til enda tøffere bruksområder.

 • Et landsdekkende nettverk av offentlig tilgjengelige hurtigladere for tunge elektriske lastebiler åpner i Sverige. Ladenettverket drives av fornybar strøm. En ny tjeneste fra Volvo Trucks gjør det enkelt for transportører å finne og få tilgang til ladestasjonene.

 • Volvo Trucks øker volumene av elektriske lastebiler og starter serieproduksjon av tunge batterielektriske lastebiler også ved fabrikken i Ghent, Belgia. Dette betyr at Volvos elektriske lastebiler nå bygges ved fire produksjonsanlegg – tre i Europa og ett i USA.

 • Vi feirer i dag at det er 30 år siden Volvo Trucks introduserte Volvo FH, selskapets bestselgende lastebil noensinne. Siden starten har Volvos flaggskipmodell stått tydelig fram med sitt distinkte design, både utvendig og innvendig, suveren komfort for sjåføren og teknisk avanserte løsninger innen effektivitet og sikkerhet.

 • Volvo Trucks har levert en elektrisk lastebil for tung transport til et transportselskap i Göteborg, Sverige. Lastebilen håndterer en total vogntogvekt på 74 tonn.

 • Volvo Trucks introduserer nå nye, kraftigere batterier for sine mellomtunge elektriske lastebiler, som er i stand til å levere økt rekkevidde på inntil 450 kilometer og gjør det mulig å kjøre elektrisk på enda flere transportoppdrag i byer.

 • Med mål om å øke sikkerheten for syklister og fotgjengere, og også lette arbeidet for lastebilsjåførene, lanserer Volvo Trucks nå en rekke nye sikkerhetssystemer til kjøretøyene sine.

 • Volvo Trucks har undertegnet en intensjonsavtale på 1000 elektriske lastebiler fra nå og til 2030 med Holcim, en av verdens største leverandører av byggeløsninger. Avtalen er den største kommersielle ordren for Volvos elektriske lastebiler til nå, og de første 130 lastebilene vil bli levert i 2023 og 2024.

 • Volvo Trucks leder markedet for tunge elektriske lastebiler etter første kvartal 2023, både i Europa og i Nord-Amerika. Totalt har den svenske lastebilprodusenten solgt nesten 5000 elektriske lastebiler i omtrent 40 land. Nå blir det elektriske produktutvalget gjort tilgjengelig i nye markeder i Asia, Latin-Amerika og Afrika.

 • Hydrogendrevne brenselcelleelektriske lastebiler som bare avgir vanndamp kommer til å bli en viktig del av Volvo Trucks’ nullutslipps produktportefølje. Nå passerer kjøretøyene en viktig milepæl – nemlig å bli testet på åpne, offentlige veier.

130 matches

1 of 7