Lastebiler

Norge

×

Siste pressemeldinger

77 matches

1 of 4

 • Volvo Trucks har mottatt en ordre på 100 FM Electric fra DFDS, Nord-Europas største shipping- og logistikkselskap. Avtalen er den største kommersielle ordren for Volvo elektriske lastebiler hittil, og en av verdens største ordre av tunge elektriske lastebiler noensinne.

 • Volvo Trucks setter søkelys på at det haster med å fremskynde overgangen til elektrisk godstransport ved å arrangere et globalt webinar. Målet er å vise hvordan man går over til elektrisk og inspirere transportselskaper til å komme i gang.

 • – I Volvo har vi 100 prosent tiltro til norske og lokale myndigheter, som har guidet oss så trygt gjennom pandemien og løpende kommet med anbefalinger som har sikret lavest mulig smittetrykk til enhver tid. I Volvo har vi også 100 prosent tiltro til at sjåfører og eiere av transportselskap har mer enn nok dømmekraft til å bedømme egen risiko ved å delta på messen, sier Bjørn Inge Haugan, direktør for salg, marked og kommunikasjon i Volvo Norge.

 • Med lanseringen av Volvo FH, FM og FMX elektriske lastebiler er Volvo Trucks fullt forberedt på å bidra til et raskt skifte til mer bærekraftig transport og en viktig oppsving i elektrifisering av tung veitransport. Ny teknologi basert på felles plattformer gjør dem svært godt egnet til en rekke ulike typer transport og langt flere transportselskaper har nå mulighet til å starte sin elektrifisering.

 • Under et arrangement hos Volvo Trucks i Gøteborg nylig, fikk norske Øystein Felle overrakt prisen for Skandinavias tøffeste FH16. Det var AB Volvos konserndirektør Martin Lundstedt som sto for overrekkelsen.

 • DFDS, Nord-Europas største transport- og logistikkselskap, og Volvo Trucks går sammen om å elektrifisere tungtransport. Som et første skritt vil DFDS drive en helelektrisk lastebil for å levere deler til Volvo lastebilfabrikk i nærheten av Gøteborg. Initiativet markerer et viktig skritt for å bygge en fossilfri forsyningskjede for Volvokonsernet.

 • For å forbedre sikkerheten har Volvo Trucks utviklet et akustisk varslingssystem med unike lyder for sine elektriske lastebilmodeller. Det Volvo-designede varselet vil øke sikkerheten ved å gjøre fotgjengere, syklister og andre trafikanter oppmerksomme på lastebiler som nærmer seg. Bilene ville ellers være nesten stille. Samtidig er lydene designet for å være hyggelige og lite påtrengende, både for sjåføren og andre i nærheten.

 • Salget av tre nye helelektriske tunge lastebilmodeller starter i år og Volvo Trucks mener tiden er inne for et raskt oppsving i elektrifiseringen av tungtransport. Det optimistiske synet på fremtiden er basert på Volvos elektriske lastebilers evne til å møte et bredt spekter av transportbehov. I EU kan for eksempel nesten halvparten av all lastebiltransport bli elektrifisert i nær fremtid.

 • Volvo Trucks nye Volvo FM-modell har vunnet Red Dot Award 2021 i kategorien Produktdesign for nyttekjøretøyer. Den nye Volvo FM er designet med et kompromissløst formål: Å være det optimale arbeidsverktøyet for et bredt spekter av transportoppgaver, alltid med føreren i første rekke.

 • Volvo Trucks’ I-Shift intelligente automatiserte manuelle girkasse er fortsatt en viktig milepæl i bransjen, takket være sin positive innvirkning på drivstofforbruk, kjøretøyytelse, sikkerhet og førerkomfort. Mot slutten av 2020 er mer enn én million Volvo Trucks-biler over hele verden solgt med I-Shift. Og når vi feirer 20 år siden lanseringen, er denne banebrytende drivlinjeteknologien fremdeles under utvikling med tanke på nye fremskritt.

 • DHL Freight, en av de ledende leverandørene av godstransport i Europa, og Volvo Trucks har inngått et samarbeid for å fremskynde innføringen av tunge elektriske lastebiler som skal brukes til regional transport i Europa. Den samlede innsatsen markerer nok et viktig skritt mot klimanøytrale transportløsninger.

 • Girteka Logistics, et av Europas ledende logistikkselskaper, har besluttet å investere i ikke mindre enn 2000 av den nyeste generasjonen Volvo FH lastebiler. Forbedret sikkerhet, økt førerkomfort og redusert drivstofforbruk er blant de forventede gevinstene med denne store flåtefornyelsen.

 • Det italienske transport- og logistikkselskapet Lannutti Group har bestilt 1000 nye Volvo FH-lastebiler med den nyeste drivstoffbesparende teknologien, I-Save. Selskapet anslår at de vil redusere drivstofforbruket opptil 10 prosent, samt redusere CO2-utslipp.

 • De nye Volvo FM- og Volvo FMX-lastebilene er nå tilgjengelig for bruk som utrykningskjøretøy med mannskapshytte for opptil ni personer. De nye variantene av de to modellene, utviklet i tett samarbeid med påbyggere og nødetater, har en rekke forbedringer spesielt designet for brann- og redningstjenestebiler.

 • NCC reduserte antall lastebillass med 1600 i en test av ny digital tjeneste med Volvo Trucks og Volvo Construction Equipment. Testen ble gjennomført i den svenske transportadministrasjonens prosjekt i Västlänken, delprosjekt Centralen, i sentrum av Gøteborg. I tillegg til redusert kjøring, følger også redusert støy og CO2-utslipp med som positive effekter.

 • Neste år vil transportører i Europa kunne bestille helelektriske versjoner av Volvos tunge lastebiler. Dette betyr at Volvo Trucks vil tilby et komplett utvalg tunge elektriske drivlinjer fra 2021 i Europa. Volvo Trucks' enorme engasjement for elektrifisering markerer et stort skritt fremover på veien mot fossilfri transport.

 • I oktober starter Volvo Trucks testingen av en helelektrisk transportløsning for anleggsbransjen. To tunge lastebiler blir levert til kunden Swerock for å oppfylle de økende kravene til mindre støy og utslipp – spesielt i utsatte bynære områder.

 • Glacio Transport AS i Sarpsborg har kjøpt 14 nye Volvo lastebiler av Volvo-forhandleren i Østfold, Volmax. Forleden ble de fem første av totalt ni Volvo FH 460 trekkvogner som skal levers inneværende år, overlevert.

 • Transportører og transportkjøpere er i økende grad interessert i å redusere CO2-utslippene og kostnadene gjennom bruk av nedkjølt flytende gass som drivstoff. Derfor vil de nye Volvo FH- og Volvo FM-lastebilene ha motorer som kjører på flytende naturgass og biogass, som tilbyr samme høye ytelse som dieselmotorer. Ved bruk av biogass er det mulig å oppnå karbonnøytral transport og redusere CO2-utslippene med opptil 100 %.

 • Volvo FH med I-Save lanseres nå i en enda mer drivstoffeffektiv versjon som kan redusere drivstoffkostnadene med opptil ti prosent. Dette markerer en betydelig forbedring på tre prosentpoeng fra forrige generasjon.

77 matches

1 of 4