Lastebiler

Gassdrevet Volvo FM

Den gassdrevne Volvo FM er en lastebil for regional- og langtransport med høy ytelse og redusert CO2-utslipp. Bruker du biogss og HVO, kan du dekke lange ruter med høy nyttelast: fullstendig karbonnøytralt, beregnet fra tank til hjul.

Mindre CO2-utslipp ved regionaltransport

Vår gassdrevne Volvo FM gir samme ytelse og produktivitet som en Volvo FM drevet med diesel, men gir i tillegg muligheten for karbonnøytral drift. Lastebilen passer perfekt til regionaltransport, og du kan velge mellom 420 hk, 460 hk eller 500 hk med et dreiemoment på opptil 2500 Nm.

Kraftig motor

Den gassdrevne Volvo FM-motoren er basert på dieselteknologi og oppnår betydelig høyere dreiemoment, ytelse og effektivitet enn andre gassmotorer. Den passer perfekt til krevende regionaltransport med høy kombinasjonsvekt.

Reduserte CO2-utslipp

Motoren bruker enten biogass (bio-LNG) eller naturgass (LNG), men også en liten mengde enten fornybar HVO eller diesel. Den bruker også AdBlue til eksosetterbehandling. Denne drivlinjen kan redusere CO2-avtrykket ditt med opptil 100 %, beregnet fra tank til hjul, når du bruker biogass og HVO.

Gasskapasitet for rutene dine

Vår gassdrevne Volvo FM kommer med tre forskjellige tankstørrelser for ulike bruksområder. Det er mulig å oppnå en rekkevidde på inntil 1000 km. Du kan få en lastebil som er spesielt egnet til lange ruter, og du kan kjøre lenge mellom hver gang du må fylle drivstoff.

Bygg din gassdrevne Volvo FM-lastebil

Få den slik du ønsker. Konfigurer din gassdrevne Volvo FM i forhold til oppdragene dine. Velg mellom forskjellige aksler, motorer, tanker, førerhusfunksjoner og andre alternativer etter dine behov.

Effektiv transport uten kompromisser

Den gassdrevne Volvo FM gjør det mulig å kjøre regional- og langtransport med høy kombinasjonsvekt og redusere CO2-utslippene dine med opptil 100 % ved bruk av biogass og HVO. Dette beregnes fra tank til hjul sammenlignet med en lastebil som bruker europeisk standarddiesel. Du trenger ikke å gå på kompromiss med verken rekkevidde eller produktivitet.

Inntil 60 tonn

Rekkevidde på inntil 1000 km

Inntil 500 hk

Funksjonene som er avbildet, er kanskje ikke standard eller tilgjengelige for alle utstyrsnivåer og drivlinjealternativer.

Har du spørsmål?

Din lokale Volvo-forhandler kan gi deg svar. Stikk innom, ring oss eller hør om vi kan treffe deg.