Lastebiler

Volvo FH16 Aero. Effektiv tungtransport.

Volvo FH16 Aero er en lastebil for tungtransport som er laget for å øke produktiviteten. Den aerodynamiske designen og den kraftige D17-motoren gir økt ytelse samtidig som du sparer drivstoff. En suveren kjøreopplevelse er også en del av pakken.

Volvo FH16 Aero

Bruksområder: Tungtransportoppdrag
Effekt: 600 hk, 700 hk eller 780 hk

Se de komplette spesifikasjonene

Kontakt oss angående Aero‑serien

Personvern

Du må samtykke i at vi kan kontakte deg.

Effektivitet og komfort for dine behov

Ta en nærmere titt på det aerodynamiske designet med kameraspeil, som reduserer luftmotstand, sparer drivstoff og forbedrer den direkte sikten. Opplev komforten i Globetrotter XXL-førerhuset. Utforsk galleriet nedenfor for å virkelig bli kjent med Volvo FH16 Aero.

Camera Monitor System

Vårt Camera Monitor System forbedrer aerodynamikken for å spare drivstoff. De øker også synsfeltet ditt under både gode og krevende forhold. Nattsikt lyser opp i mørket og overvåkingsmodusen lar deg se hva som skjer rundt lastebilen når den er parkert.

Utforsk vårt Camera Monitor System

Infotainment og lyd

Både sjåførgrensesnittet, som er enkelt å bruke, infotainment-systemet og lydanlegget, som finnes i to nivåer, gjør Volvo FH16 Aero til en komfortabel opplevelse, enten du kjører eller hviler.

Komfort i Globetrotter XXL-førerhuset

Volvo FH16 Aero er laget for å gjøre livet ditt på veien best mulig. Gjør mest ut av det med Globetrotter XXL-førerhuset. Enda mer plass, mer komfort, en større seng og mer bokomfort. Du får alt dette uten å påvirke lastekapasiteten.

Finn ut mer om opphold i førerhuset

Sett sammen din egen Volvo FH16 Aero

En slagkraftig karakter med et aerodynamisk design og skivebremser uten unødig friksjon for å minimere karbonavtrykket og redusere drivstoffkostnadene. Skreddersy din Volvo FH16 Aero for tungtransportoppdrag.

Øk produktiviteten med adaptiv konstantfartholder

Hold jevn hastighet for å spare drivstoff. Det å opprettholde en høy gjennomsnittshastighet vil også øke produktiviteten. Den adaptive konstantfartholderen tilpasser hastigheten etter kjøretøyet foran og er virksom enten du kjører i høy hastighet, bremser ned til stillestående eller akselererer.

Våre sjåførassistentsystemer

Forutsi ruter og spar drivstoff med I-See

I-See kjenner rutene dine og sørger for å tilpasse hastighet, girskift, utrulling og motorstopp etter dem. Den tar hensyn til kommende topografi, svinger, rundkjøringer og trafikkinformasjon i sanntid for å spare drivstoff.

Se mer om I-See

Laget for ytelse og effektivitet

D17 er den kraftigste motoren som en Volvo-lastebil noen gang er blitt utstyrt med. Men det er drivstoffeffektiviteten og det høye dreiemomentet som gjør Volvo FH16 Aero til den perfekte matchen for krevende tungtransport med høy gjennomsnittshastighet.

Opptil 780 hk

D17 er en 17-liters sekssylindret rekkemotor, med lav vekt og høy effektivitet. Velg mellom 600 hk, 700 hk og 780 hk. For å redusere CO2-utslippet går alle versjoner på enten diesel eller HVO. Versjonen med 700 hk går også på biodiesel.

Les de komplette spesifikasjonene for Volvo FH16 Aero

Mer effektivitet og høyere dreiemoment

Alle Volvo FH16 Aero-motorene leverer mer effekt, opptil 3800 Nm dreiemoment og mer motorbremsekraft ved lave motorturtall. Dette betyr at du kan skreddersy en smidig, kraftig og effektiv drivlinje og potensielt redusere drivstoffkostnadene dine.

Les mer om Volvos motorer

Mer effekt for bedre drivstoffeffektivitet

Den kraftige D17-drivlinjen er laget for å spare drivstoff når du trekker tung last. Hvordan? Den massive effekten og dreiemomentet lar motoren jobbe med mindre belastning ved lavere turtall, noe som fører til drivstoffbesparelser.

Full kontroll over effekt og manøvre

Bruk kreftene effektivt. I-Shift gir deg full kontroll over effekten i en D17. Og med Volvo Dynamic Steering er ditt neste trekk både enkelt og presist. Klikk deg inn på bildene under for å finne ut mer om disse funksjonene.

Perfekte girskift med I-Shift

Med I-Shift er hvert girskift smidig og tidsbestemt ned til et millisekund. Det gjør kjøringen komfortabel og effektiv. Med en rekke programvarepakker kan du skreddersy I-Shift til dine tungtransportbehov.

Mer om I-Shift

Volvo Dynamic Steering: en stødig hånd

Har du behov for å manøvrere tung last i lav hastighet, presist og kontrollert? Volvo Dynamic Steering er der som en stødig hånd for å gjøre kjøringen enklere. Den kan også kommunisere med sjåførassistentsystemene dine.

Om Volvo Dynamic Steering

Førerhusalternativer

Vi tilbyr Volvo FH16 Aero med en rekke førerhus som passer dine behov. Se nærmere på alternativene nedenfor.

  Globetrotter XXL-førerhus

  Volvo FH16 Aero med Globetrotter XXL-førerhus kombinerer utmerket kjøre- og bokomfort for to personer. Suveren sovekomfort i den lengre og bredere undersengen.

  Globetrotter XL-førerhus

  Volvo FH16 Aero med Globetrotter XL-førerhus kombinerer utmerket kjøre- og bokomfort for to personer med mye lagringskapasitet og plass.

  Globetrotter-førerhus

  Volvo FH16 Aero med Globetrotter-førerhus kombinerer utmerket kjøre- og bokomfort for opptil to personer og ståhøyde over motordekslet.

  Langt førerhus

  Volvo FH16 Aero med langt førerhus tilbyr utmerket kjørekomfort og komfortabel overnatting for opptil to personer og begrenset ståhøyde.

  Lavt, langt førerhus

  Volvo FH16 Aero med lavt, langt førerhus tilbyr lavere førerhushøyde kombinert med utmerket kjørekomfort, komfortabel overnatting for én person og begrenset ståhøyde.

Funksjonene som er avbildet, er kanskje ikke standard eller tilgjengelige for alle utstyrsnivåer og drivlinjealternativer.

Har du spørsmål?

Din lokale Volvo-forhandler kan gi deg svar. Stikk innom, ring oss eller hør om vi kan treffe deg.