Lastebiler

Beregn miljøpåvirkningen

Miljøhensyn er en av kjerneverdiene våre og vi ønsker å hjelpe deg med å ta de riktige valgene ved å gi deg en helhetlig oversikt over miljøpåvirkningen din. Vi er stolte av å presentere fakta om påvirkningen til lastebilen over hele levetiden, og dette er slik vi tar ansvar.

Hvorfor bør jeg beregne miljøpåvirkningen min?


Hvis du er ute etter bærekraftig transport, vet du sannsynligvis at lastebilenes totale miljøpåvirkning ikke er begrenset til CO2-utslipp fra bruk av dem. Du må også ta med alt fra utvinning av råmaterialer og andre ressurser som brukes i produksjonen, til utslipp fra resirkulering.


Bruk kalkulatoren når du planlegger den fremtidige bilparken din. Du får en helhetlig oversikt over hvordan ulike valg kan endre miljøpåvirkningen, og du kan enkelt sammenligne alternativene som finnes. Se hvordan en elektrisk Volvo-lastebil kan sammenlignes med en gassdrevet eller dieseldrevet, i driften din – basert på kjørelengde og energimiks. Hvis kundene dine bryr seg om bærekraft, kan kalkulatoren gi en klar indikasjon på hvordan lastebilene dine minimerer miljøpåvirkningen i transportkjeden. Og du kan vinne flere kontrakter.

Påvirkningen analyseres på tre områder

Produksjon

Hele produksjonen er inkludert i denne beregningen – til og med utvinningen av råmaterialene, materialtransporten og monteringen.

Bruk

Denne delen dekker miljøpåvirkningen av levetiden til en lastebil, inkludert drivstoffproduksjonen, drivstofforbruket og servicen.

Levetidsslutt

Disse beregningene inkluderer utslipp fra resirkulering, avfall og kreditt for resirkulering

Volvo Trucks er stolte over å kunne påstå å ha alle faktaene på bordet når det gjelder hele levetidspåvirkningen. Det er sånn vi kan ta ansvar.

Måten vi gjør beregningene på

Formålet med kalkulatoren er å hjelpe deg med å beregne CO2-utslipp fra lastebilen din. Beregningene er basert på omfattende forskning og testing av lastebiler. Det er utført levetidsvurderinger som danner grunnlaget for beregningene. De omfatter materialproduksjon – fra utvinning av råmaterialer til produksjonen av delene som benyttes i anleggene til våre leverandører og i våre egne europeiske produksjonsanlegg.

Vedlikehold er også inkludert som resirkulering av materiale, transport mellom anlegg, drivstoffproduksjon og eksosutslipp. I vrakfasen gis det poeng hvis man ikke trenger å produsere nytt metall til neste produkt.

Har du spørsmål?

Din lokale Volvo-forhandler vil gi deg svar. Stikk innom, ring dem eller be dem besøke deg.