Lastebiler

Volvo FH. Det originale langtransportikonet.

Volvo FH er den ikoniske langtransportbilen som er laget for å holde deg komfortabel og trygg over de lengste strekningene. Den er spekket med teknologi som øker effektiviteten. Velg fra et bredt utvalg av drivlinjer, både elektrisk, gass og diesel, som vil gjøre kjøringen til kvalitetstid fra dag én.

  Volvo FH

  Bruksområder: Langtransport og regionale transportoppdrag, bygg- og anleggstransport, skogbruk og tømmertransport, gruvedrift og steinbruddtransport
  Effekt: 420–540 hk

  Se de komplette spesifikasjonene

  Volvo FH Electric

  Bruksområder: Regional transport og containertransport, bygg- og anleggstransport
  Vogntogvekt: 44 tonn
  Effekt: Inntil 490 kW
  Rekkevidde: Inntil 300 km

  Se mer om Volvo FH Electric

  Gassdrevet Volvo FH

  Bruksområder: Langtransport og regional transport, containertransport
  Effekt: 420–500 hk
  Rekkevidde: Inntil 1000 km

  Se mer om gassdrevet Volvo FH

Utforsk komfort- og sikkerhets­funksjonene i Volvo FH

Karakteristiske frontlykter og et høyreist førerhus, lett å kjenne igjen på avstand. En rekke komfortable førerhus fullpakket med løsninger som kan gjøre livet ditt på veien enda bedre. Bla gjennom galleriet nedenfor for å finne ut mer om hva som gjør denne lastebilen til en effektiv og komfortabel arbeidsplass.

Laget for effektivitet

LED-frontlyktene, mindre åpninger mellom paneler og kameraspeil er eksempler på det effektive designet til Volvo FH som reduserer luftmotstand og sparer energi. I tillegg gjør det adaptive fjernlyset at du får best mulig sikt og forbedrer trafikksikkerheten uten å forstyrre andre.

Perfekt klima i førerhuset

Et godt kalibrert klimaanlegg fordeler og sirkulerer luften i Volvo FH-førerhuset når du er på farten. Når du slår av motoren for å ta en pause, aktiverer du ganske enkelt I-Park Cool for å holde et komfortabelt klima i førerhuset med batteristrøm alene og gir deg en god natts søvn.

Hverdagskomfort

Volvo FH-førerhusene er laget for å få dagene dine på veien til å gå problemfritt. Det er rikelig med oppbevaring, to kjøleskap for å holde mat og drikke frisk og en mikrobølgeovn for å varme opp favorittsnacksen din. Og, selvfølgelig, en veldig komfortabel seng.

Skreddersy din Volvo FH

Elektrisk, gassdrevet eller diesel. Fem førerhusstørrelser. En rekke alternativer for eksteriør- og interiørdetaljer. Og et bredt utvalg av tilvalg som skivebremser uten unødig friksjon og I-Save, for å gjøre kjøringen enda mer effektiv, trygg og produktiv.

I-Save er effektivt og smidig

En enda mer smidig og rolig kjøreopplevelse og lavere drivstofforbruk. I-Save er en løsning som kombinerer D13-motoren med turbocompound-teknologi, som gir mer dreiemoment ved lave motorturtall, effektive bakaksler og tilpassede programvare­løsninger for å spare drivstoff og gi bedre marginer.

Bli kjent med Volvo FH med I-Save

Planlegg fremover og spar energi med I-See

Med I-See tilpasser lastebilen hastighet, girskift, utrulling og motorstopp i forhold til den kommende topografien, svingene og trafikkinformasjon i sanntid. For å planlegge fremover og spare energi. Du kan bruke I-See så snart du er ute på veien.

Les mer om I-See

Adaptiv cruise control

Du sparer energi ved å holde jevn hastighet. Den adaptive cruise controllen hjelper deg med å gjøre dette på en trygg og komfortabel måte. Den fungerer i alle hastigheter ned til stillestående og starter automatisk igjen slik at du kan bruke den til mye mer enn bare på motorveier.

Mer om sjåførassistentsystemene

Gjør Volvo FH til din perfekte kjøreparter

Enten du bruker din Volvo FH til langtransport eller anleggsoppdrag, vil girskiftene dine være perfekte og manøvrene vil være skarpe og kontrollerte med I-Shift og Volvo Dynamic Steering. Ta en titt på galleriet nedenfor for å få mer informasjon om I-Shift, Volvo Dynamic Steering og andre tilvalg for lastebilen din.

Riktig gir med I-Shift

I-Shift tilbyr en rekke girkasser som kan skreddersys for alt fra langtransport til anleggsarbeid og tungtransport. I-Shift Dual Clutch skifter gir uten avbrudd i kraftoverføringen. Utstyrt med krypgir lar I-Shift deg håndtere ekstreme belastninger fra stillestående uten å gå på akkord med drivstofføkonomien ved høye hastigheter.

Les mer om I-Shift

Presisjon med Volvo Dynamic Steering

Volvo Dynamic Steering er en stødig hånd som hjelper deg med å styre for å gjøre kjøringen enklere og lette på belastningen. Den tilfører aktiv styring til sjåførassistentsystemene i forskjellige situasjoner. Som tilvalg kan du styre lastebilen med fjernkontroll.

Les mer om Volvo Dynamic Steering

Tandemakselløft

Mindre energibehov, bedre trekkraft og en mindre svingradius. Med tandemakselløft kan du koble ut og heve en av drivakslene. Trekkraften og lastekapasiteten til et tandemdrev med manøvrerbarheten og effektiviteten til enkeldrift.

Se nærmere på chassisalternativene våre

En infotainment-opplevelse

Gjør tiden din i førerhuset best mulig. Velg mellom to forskjellige nivåer på lydanlegget med en ekstra subwoofer under setet til favorittmusikken din og podkaster.

Sikkerhet rundt hele lastebilen

Førerhusalternativer

Skreddersy din Volvo FH med førerhusmodellen som passer for dine behov. Du kan velge mellom energibesparende kameraspeil og sidespeil. Se nærmere på alternativene nedenfor.

  Globetrotter XXL-førerhus

  Volvo FH med Globetrotter XXL-førerhus tilbyr utmerket kjøre- og bokomfort for to personer. Den lengre og bredere undersengen er laget for suveren sovekomfort.

  Globetrotter XL-førerhus

  Volvo FH Globetrotter XL-førerhus er originalen og bransjestandarden for langtransport og andre bruksområder med høye krav til komfort. Praktisk og romslig opphold for opptil to personer.

  Globetrotter-førerhus

  Volvo FH med Globetrotter-førerhus kombinerer utmerket kjøre- og bokomfort for opptil to personer og ståhøyde over motordekslet.

  Langt førerhus

  Volvo FH med langt førerhus kombinerer utmerket kjørekomfort og komfortabel overnatting for opptil to personer og en mer begrenset ståhøyde.

  Lavt, langt førerhus

  Volvo FH med lavt, langt førerhus tilbyr lavere førerhushøyde kombinert med utmerket kjørekomfort, komfortabel overnatting for én person og begrenset ståhøyde.

Funksjonene som er avbildet, er kanskje ikke standard eller tilgjengelige for alle utstyrsnivåer og drivlinjealternativer.

Har du spørsmål?

Din lokale Volvo-forhandler vil gi deg svar. Stikk innom, ring oss eller hør om vi kan treffe deg.