Lastebiler

Volvo FH16. Klar for tungtransport.

Volvo FH16 er vår kraftigste lastebil. Den er laget for tunge oppdrag, der det kreves ekstra effekt og dreiemoment. Den takler utfordringene der andre lastebiler må gi opp. Med den effektive D17-motoren og oppgradert sjåførkomfort står du rustet til å oppfylle krav til produktivitet.

Volvo FH16

Bruksområder: Tungtransportoppdrag, skogbruk og tømmertransport, gruvedrift og steinbruddtransport
Effekt: 600 hk, 700 hk eller 780 hk

Se de komplette spesifikasjonene

En lastebil med effekten du trenger

Volvo FH16 tilbyr tilpasset effekt for produktivitet sammen med det høyeste nivået av førerhuskomfort. Uansett hvilken versjon du velger, er det tydelig at dette er noe ekstra. Finn ut mer om Volvo FH16 i galleriet nedenfor.

Best mulig sikt med adaptivt fjernlys

Frontlykter med svart designtema er unikt for Volvo FH16. LED-lysene gir utmerket sikt og er lett gjenkjennelige. Gå for det adaptive fjernlyset for å best mulig sikt uten å blende andre trafikanter.

Se mer om sjåførassistentsystemene

Kraftig støtfanger

Den kraftige støtfangeren er der for å tåle utfordrende forhold. Den er laget av 3 mm høykvalitetsstål og beskytter fronten mot bulker og ødelagte frontlykter. Den er akkurat like robust som den ser ut som.

Et interiør som matcher

Enten du går for Volvo FH16-interiør eller skinninteriør, er det tydelig at det skiller seg ut fra mengden.

Alt om livet i førerhuset

Skreddersy din Volvo FH16

En ikonisk design med massevis av effekt og dreiemoment og en rekke tilvalg som lar deg skreddersy lastebilen. Opptil 780 hk, kraftige aksler og komfortable førerhus med ulike dekornivåer i tillegg til drivstoffbesparende løsninger som skivebremser uten unødig friksjon. Skap lastebilen med kraften og funksjonene du trenger.

Volvo Dynamic Steering

Håndtering av tung last i lav hastighet, eller kjøring i høye hastigheter i hjulspor eller over hull i veien? Volvo Dynamic Steering er der som en stødig hånd for å gjøre kjøringen enklere og lette på belastningen.

Les mer om Volvo Dynamic Steering

Spar drivstoff med I-See

I-See tilpasser hastighet, girskift, utrulling og motorstopp og tar hensyn til ruten foran for å spare drivstoff. Den bruker kommende topografi, svinger, rundkjøringer og trafikkinformasjon i sanntid for å forbedre drivstoffeffektiviteten og redusere karbonavtrykket ditt.

Les mer om I-See

Aksler for høyest mulig lastekapasitet

For ekstrem lastekapasitet kan du få din Volvo FH16 med opptil fem aksler rett fra fabrikken. Klar til å kjøre, med garanti og ettermarkedsstøtte. Når du har lastet av lastebilen, kan du bruke tandemakselløft til å koble ut og heve en av drivakslene.

Se nærmere på chassisalternativene våre

D17-motoren leverer varene

Med 780 hk er D17 den kraftigste motoren som en Volvo-lastebil noen gang er utstyrt med. Men det er drivstoffeffektiviteten og det enorme dreiemomentet som gjør Volvo FH16 til en perfekt match for tungtransport og andre krevende oppdrag.

D17 med tre effektnivåer

D17-motoren har all effekten og effektiviteten du noen gang vil trenge under tungtransportoppdrag. Velg mellom 600 hk, 700 hk og 780 hk. For å gjøre det enklere å redusere karbonavtrykket og oppfylle spesielle krav er det mulig å bruke HVO som drivstoff. Versjonen med 700 hk går også på biodiesel.

Mer informasjon finner du i spesifikasjonene for Volvo FH16

Større dreiemoment

D17-motoren leverer mer effekt, opptil 3800 Nm dreiemoment og mer motorbremsekraft ved lavt turtall. Med denne motoren kan du skreddersy en effektiv drivlinje som yter nøyaktig det du trenger, selv når oppdraget stiller de største krav.

Bli kjent med Volvo-motorene våre

Mer kontroll med I-Shift

Med I-Shift har du kontrollen, enten du trenger trekkraft for å starte eller opprettholde dreiemomentet ved lav hastighet. Les mer om fordelene med I-Shift i dette bildegalleriet.

Krypgir

Det å kjøre av gårde med tung last er en utfordring for både trekkraften og clutchen. I-Shift med krypgir gjør det enklere å starte og reduserer belastningen på clutchen betraktelig.

Énpedalskjøring

Change Direction-funksjonen lar deg skifte mellom forover og revers kun ved å bruke gasspedalen. Ved hastigheter opp til 4 km/t lar terrengbrems deg bruke gasspedalen til å kontrollere både motorgass og hjulbremser.

Intelligent programvare

Selve magien skjer imidlertid i den elektroniske styringsenheten som styrer clutchen og girskiftene. Med en rekke programvarepakker kan du skreddersy I-Shift til dine behov. En spesialpakke er tilgjengelig som er beregnet på å hjelpe deg med å håndtere svært tung last.

Camera Monitor System

Vårt Camera Monitor System forbedrer aerodynamikken for å spare energi. De forbedrer også den direkte sikten og har overvåkingsfunksjoner som vanlige speil ikke har. For lengre vogntog er imidlertid sidespeil et mer passende valg.

Utforsk vårt Camera Monitor System

Infotainment og lyd

Både sjåførgrensesnittet, som er enkelt å bruke, infotainment-systemet og lydanlegget, som finnes i to nivåer, gjør Volvo FH16 til en komfortabel opplevelse, enten du kjører eller hviler.

Førerhusalternativer

Volvo FH16 leveres med et stort utvalg førerhus for å passe dine behov. Du kan velge mellom det energibesparende Camera Monitor System og sidespeil. Se nærmere på alternativene.

  Globetrotter XXL-førerhus

  Globetrotter XXL-førerhuset til Volvo FH16 kombinerer utmerket kjøre- og bokomfort for to personer. Suveren sovekomfort i den lengre og bredere undersengen.

  Globetrotter XL-førerhus

  Globetrotter XL-førerhuset til Volvo FH16 kombinerer utmerket kjøre- og bokomfort for to personer med mye lagringskapasitet og plass.

  Globetrotter-førerhus

  Globetrotter-førerhuset til Volvo FH16 kombinerer utmerket kjøre- og bokomfort for opptil to personer og ståhøyde over motordekslet.

  Langt førerhus

  Det lange førerhuset for Volvo FH16 kombinerer utmerket kjørekomfort og komfortabel overnatting for opptil to personer og begrenset ståhøyde.

  Lavt, langt førerhus

  Det lave, lange førerhuset for Volvo FH16 tilbyr lavere førerhushøyde kombinert med utmerket kjørekomfort, komfortabel overnatting for én person og begrenset ståhøyde.

Funksjonene som er avbildet, er kanskje ikke standard eller tilgjengelige for alle utstyrsnivåer og drivlinjealternativer.

Har du spørsmål?

Din lokale Volvo-forhandler kan gi deg svar. Stikk innom, ring oss eller hør om vi kan treffe deg.