Lastebiler

Bare kjør

I-SHIFT FRA VOLVO TRUCKS

I-Shift er Volvo Trucks' utvalg av automatiserte girkasser som er konstruert for å gjøre kjøringen enklere, tryggere og mer komfortabel. Hvert girskift er perfekt timet – automatisk – og siste generasjon tilbyr raskere og jevnere girskift enn noen gang. Med en rekke programvarepakker kan du skreddersy I-Shift til dine behov. Det er tilgjengelige funksjoner for I-Shift som aktiverer énpedalskjøring i visse situasjoner. Avhengig av lastebilmodell, er det versjoner av I-Shift som åpner for nye muligheter, som I-Shift med krabbegir og I-Shift Dual Clutch.

Hvordan fungerer I-Shift?

I-Shift er basert på en «klassisk» usynkronisert manuell girkasse – det er derfor den er så kompakt og har så høy effektivitet. Selve magien skjer imidlertid i den elektroniske kontrollenheten som styrer clutchen og girskiftene. Den vurderer konstant informasjon om hastighet, vekt, veihelning og krav til dreiemoment og utfører alle girskift med ekstrem presisjon. Systemet kommuniserer også med motoren, slik at det kan justere turtallet og bremsene for maksimal ytelse.

I-Shift er tilgjengelig for Volvo FH, Volvo FH16, Volvo FM, Volvo FMX og Volvo FE.

I-Shift med krabbegir – start der du vil

Trekker du stor last? Er det å starte fra stillestående et problem i kupert terreng eller på dårlige veier? Utstyr lastebilen din med I-Shift med krabbegir, og slipp denne bekymringen. Startevnen forbedres, og belastningen på clutchen reduseres med opptil 75 %. Velg mellom ett eller to krabbegir, i tillegg til tilvalget for ekstra revers. Girutvekslingen lar deg kjøre så sakte som 0,5–2 km/t med total kontroll over motorens dreiemoment.


Krabb sakte, kjør effektivt


Med I-Shift med krabbegir trenger du ikke å gå på akkord med verken drivstofføkonomi eller startevne. Du kan få begge deler. Bare velg en raskere bakakselutveksling, som lar deg opprettholde marsjhastigheten på mye lavere turtall når du kjører på brukbare veier. Det er mer behagelig og bedre for drivstoffeffektiviteten din.

 

I-Shift med krabbegir er tilgjengelig for Volvo FH16, Volvo FH, Volvo FM og Volvo FMX.

 

 

I-Shift Dual Clutch – en ny måte å kjøre på

Krever oppdragene dine høy ytelse og hyppige girskift? Då bør du gå for I-Shift Dual Clutch – den tilbyr svært jevn akselerasjon med sømløs giring. Den skifter gir på brøkdelen av et sekund.

 

Du får jevn effektflyt som kan forvandle måten du kjører på – og øke produktiviteten din. Dreiemomentet er konstant, slik at du slipper å bekymre deg hvis du må gire midt i en sving. Den sømløse kraften holder også lasten stødig. Kraften overføres kontinuerlig til hjulene slik at det er minimal risiko for å sette seg fast eller miste veigrepet når det er glatt. Selv ved motorbremsing i nedoverbakke med nedgiring, kan du føle deg trygg og komfortabel.

 

En konstant strøm av kraft
 

I-Shift Dual Clutch kan forhåndsvelge neste girskift mens du kjører i nåværende gir. Dermed er bare den ene clutchen i bruk. Med to inngangsaksler og smart plassering av girtannhjulene og tilhørende utstyr kan du dermed ha to gir valgt samtidig. Og resultatet? Sømløse girskift på brøkdelen av et sekund – uten avbrudd i kraftoverføringen.

 

I-Shift Dual Clutch er tilgjengelig for Volvo FH, Volvo FM og Volvo FMX.

Terrengbrems med énpedalsdrift

Hvis du kjører i krevende terreng i lave hastigheter og trenger presis kontroll over både motormoment og bremsekraft, er terrengbremsen et nyttig alternativ. Den gir lastebilen énpedaldriftsfunksjonalitet ved å la deg kontrollere både motorgass og hjulbremser med kun gasspedalen. Den hjelper deg å stoppe og plassere lastebilen med et hjul oppå en stein eller en annen hindring uten å skli av. Terrengbremsen er tilgjengelig for Volvo FH16 og Volvo FMX, og den er aktiv i opptil 4 km/t.

Change Direction med énpedalsdrift

Når du ofte manøvrerer og bytter på å kjøre forover og bakover, vil funksjonen Change Direction for I-Shift bli din beste venn. Den lar deg kjøre forover, skifte til revers og kontrollere bremsekraften med gasspedalen uten å bruke bremsepedalen. Selvfølgelig fungerer det omvendt også når du skifter fra revers til å kjøre forover. Denne funksjonen er aktiv i hastigheter opp til 20 km/t.

Active Grip Control under alle forhold

I-Shift tilbyr et avansert trekksystem som forbedrer trekkraft og startegenskaper både på vei og i terreng. Dette gjøres mulig ved å raskt justere motorens dreiemoment for å redusere hjulspinn. Systemet fungerer for både differensialsperrede bakaksler og ikke-differensialsperrede bakaksler.

Tilgjengelig for disse lastebilene

KLAR FOR EN ENDRING?

Snakk med oss om automatiske girskift.