Lastebiler

SIKKERHET – DET LIGGER I DNA-ET VÅRT

Vi er ledende innen trafikksikkerhet. Vår nullvisjon er at ingen Volvo-lastebiler skal bli involvert i ulykker. Vi opprettet vår egen havarikommisjon i 1969 og har siden den tid vært ledende innen sikkerhet – vi har lansert banebrytende oppfinnelser som forebygger ulykker og reduserer personskader. Ikke bare for sjåføren. For alle.

Vi har reddet liv i mer enn 50 år

Omtrent halvparten av alle dødsulykker der lastebiler er innblandet, kunne vært unngått ved bruk av sikkerhetsbelte. Det er viktig at hver nye generasjon med sjåfører forstår hvor viktig denne oppfinnelsen er. Å redde liv er nemlig viktigere for oss enn noe annet.

Med nattmodus har sjåførene muligheten til å slå av alle unødvendige baklys på instrumentbordet ved å trykke på en knapp. Dette betyr mindre gjenskinn i sjåførens synsfelt, samt færre forstyrrelser fra gjenspeilinger i frontruten og sidespeilene. Nattmodus er best egnet til nattkjøring for langtransportsjåfører og til rygging og manøvrering i dårlig vær eller komplekse omgivelser, som ved til- og frakobling av tilhengere.

Forebygge ulykker

Formålet med de aktive sikkerhetstiltakene våre er å forhindre feilene som forårsaker 90 % av alle trafikkulykker. Derfor hjelper vi sjåførene med å få bedre oversikt. Vi gir dem et behagelig førermiljø som gjør at de beholder fokus. Vi utstyrer lastebilene med systemer og teknologier som løfter sikkerheten til et nytt nivå.

Redusere skader

Dessverre forekommer det ulykker av og til, og våre passive sikkerhetstiltak fokusere på å minimere farene for skade når ulykkene oppstår. Derfor bygger vi lastebiler som gir sjåfører, passasjerer og andre trafikanter så god beskyttelse som mulig.

Finn ut mer om sikkerhetssystemene i Volvo FH

Vi lærer barn:

Stopp – se etter – gi tegn

En kampanje som viser viktigheten av å se og bli sett

En kampanje som viser viktigheten av å

Få en førstehånds opplevelse av sikkerheten

Oppsøk din lokale Volvo Trucks-forhandler for å oppleve de fantastiske sikkerhetsfunksjonene og få svar på alle spørsmål du måtte ha om sikkerhet.