Lastebiler

Se og bli sett

Trafikksikkerhet er et samarbeid mellom trafikantene. «Se og bli sett» er en enkel aktivitet som viser hvordan du kan øke sikkerheten i samspillet mellom syklister og lastebilsjåfører. Det er en gruppeaktivitet som er ideell for skoler og arbeidsplasser.

Kunnskap redder liv

Sikkerhet har vært Volvo Trucks' førsteprioritet helt fra starten. Gjennom forskning og analyser har vi funnet ut at de fleste trafikkulykker skyldes menneskelige faktorer. Derfor utvikler vi ikke bare innovative sikkerhetsfunksjoner for produktene våre, men vi ønsker også å spre kunnskap om trafikksikkerhet til samfunnet.

Synlighet er nøkkelen

Målet med «Se og bli sett»-kampanjen er å skape bevissthet blant folk om viktigheten av synlighet i trafikken. Kampanjen belyser situasjoner der syklister og andre trafikanter er involvert, og hvordan man kan øke sikkerheten i samspillet mellom syklister og lastebilsjåfører.

Opplæringspakken

«Se og bli sett»-læringspakken er gratis og tilgjengelig for alle. Lærere kan for eksempel gjennomføre øvelser sammen med elevene sine, og bedriftsledere kan implementere den i en firmaaktivitet. Den inspirerende pakken inneholder en instruktørveiledning, en PowerPoint-presentasjon og en veiledning i hvordan man gjennomfører en øvelse utendørs med en lastebil.

Last ned opplæringspakken

OPPLEV SIKKERHET NÆRT HOLD

Din lokale Volvo Trucks-forhandler kan vise deg alle sikkerhetsfunksjonene og svare på alt av spørsmål du måtte ha.