Lastebiler

Gassdrevet Volvo FH

Den gassdrevne Volvo FH er en kraftig lastebil for langtransport som kan redusere CO2-utslippet betraktelig. Hvis den drives med biogass og HVO, kan den dekke lange strekninger med høy nyttelast, og den er fullstendig karbonnøytral når dette beregnes fra tank til hjul.

Høy ytelse med mindre CO2

De gassdrevne Volvo FH-motorene har samme effekt og dreiemoment som våre dieselmotorer. Og dette oppnås med lavere utslipp, og ved bruk av fornybar biogass og HVO kan man oppnå karbonnøytral drift. Velg mellom en motoreffekt på 420, 460 eller 500 hk med et dreiemoment på inntil 2500 Nm.

Større effekt og dreiemoment

Den gassdrevne Volvo FH Aero-motoren er basert på dieselteknologi og oppnår betydelig høyere effektivitet, ytelse og dreiemoment enn andre gassmotorver. Dette gjør den perfekt til langtransportoppdrag med vogntogvekt på inntil 60 tonn.

Reduserte CO2-utslipp

Motoren bruker biogass (bio-LNG) eller naturgass (LNG), men også en liten mengde enten fornybar HVO eller diesel. Den bruker også AdBlue til eksosetterbehandling. Denne drivlinjen kan redusere CO2-avtrykket ditt med inntil 100 %, beregnet fra tank til hjul, når du bruker biogass og HVO.

Gasskapasitet for rekkevidde

Gassdrevet Volvo FH er tilgjengelig med tre forskjellige tankstørrelser for ulike bruksområder. Rekkevidde på inntil 1000 km er oppnåelig, og det gjør lastebilen til et perfekt valg for langtransport takket være det voksende nettverket av fyllestasjoner.

Skreddersy din gassdrevne Volvo FH

Hvor mye effekt trenger du? Hvor langt er det mellom fyllestasjoner der du kjører? Og hvilken grad av komfort trenger du i førerhuset? Skap din ultimate gassdrevne Volvo FH i Truck Builder.

Effekt med lavere utslipp

Den gassdrevne Volvo FH har ytelse som en dieseldrevet lastebil, men gjør det mulig å redusere CO2-utslipp med inntil 100 %. Dette beregnes fra tank til hjul ved bruk av biogass og HVO sammenlignet med en lastebil som bruker europeisk standarddiesel.

Inntil 60 tonn

Rekkevidde på inntil 1000 km

Inntil 500 hk

Funksjonene som er avbildet, er kanskje ikke standard eller tilgjengelige for alle utstyrsnivåer og drivlinjealternativer.

Har du spørsmål?

Din lokale Volvo-forhandler kan gi deg svar. Stikk innom, ring oss eller hør om vi kan treffe deg.