Lastebiler

Norge

×

Støtte når du trenger det

SJÅFØRASSISTENTSYSTEMER FRA VOLVO TRUCKS

Med Volvo Trucks' sjåførassistentsystemer får du, lastebilen og andre trafikanter den beste beskyttelsen.

Vogntogbremsen

Når du kjører nedover på en glatt, svingete vei, kobles vogntogbremsen inn for å forhindre saksing. Den fungerer ved å pumpebremse tilhengeren slik at hele vogntoget holdes rett. Du kan aktivere vogntogbremsen i hastigheter på opptil 40 km/t. Vogntogbremsen er tilgjengelig både for jevnlastbiler og trekkvogner.

Cruisekontroll for nedoverbakker

Er rutene dine så kuperte at du må bruke bremsepedalen for å senke hastigheten i nedoverbakker? Cruisekontrollen for nedoverbakker kobler inn tilleggsbremsene, som motorbremsen og retarderen, for å holde hastigheten du har angitt på cruisekontrollen.

Kjørefeltvarsler

Volvo Dynamic Steering med kjørefeltvarsler bruker et kamera for å overvåke veimarkeringer og lastebilens plassering i veibanen. Hvis lastebilen krysser en veimarkering utilsiktet, vil systemet automatisk styre lastebilen tilbake til midten av veibanen. Sjåføren vil også bli varslet gjennom en vibrasjon i rattet. 

Adaptiv cruisekontroll

Ved tett trafikk hjelper den radarbaserte adaptive cruisekontrollen deg med å holde trygg avstand til kjøretøyet foran ved å styre gassen og tilgjengelige bremser. Køfunksjonen Stop & Go sørger for at den fungerer helt ned til full stopp – bare trykk på gasspedalen eller fortsett-knappen for å komme i gang igjen. Dette gjør den adaptive cruisekontrollen til en nyttig funksjon i tett trafikk og ved trafikkork.

Avstandsvarsling

Når du kjører i hastigheter over 60 km/t og ikke bruker den adaptive cruisekontrollen, blir avstandsvarslingen aktivert. Når du nærmer deg et annet kjøretøy, vises et visuelt varsel på frontruten. Avstandsvarsling gir deg en sjanse til å bremse og holde avstand til kjøretøyet foran.

Feltskiftevarsler

Når feltskifteassistenten er aktivert, bruker den en radarsensor for å sjekke om det er trafikanter på passasjersiden. Hvis du bruker blinklyset og systemet oppdager at det ikke er klart til å bytte kjørefelt, blir du varslet med et lydsignal og et blinkende ikon ved siden av passasjerspeilet.

Elektronisk stabilitetskontroll

Volvos ESC (Electronic Stability Control) reduserer effektivt risikoen for skrens og velt. Når systemet registrerer en farlig situasjon, griper det umiddelbart inn og reduserer motoreffekten og bruker bremsene på hvert av lastebil- og tilhengerhjulene separat.

Nødbremselys

Hvis du bråbremser, blinker bremselysene raskt for å varsle bilene bak deg. Dette er en enkel måte å unngå livsfarlige påkjørsler bakfra på.

Kollisjonsvarsel med nødbremsing

Hvis en risiko for sammenstøt registreres, varsles du av det intuitive kollisjonsadvarselssystemet, som projiserer et lys på frontruten. Nødbremsen aktiveres automatisk, og reduserer dermed risikoen for alvorlige personskader betraktelig.

Tilgjengelig for disse lastebilene

SER DU ETTER EN SIKKERHETSOPPGRADERING?

Snakk med Volvo Trucks-forhandleren om sikkerhetssystemene dine.