Lastebiler

Norge

×
Oppgradering av I-Shift-programvaren

Programvarepakker for ettermarkedet

Oppgrader I-Shift

Enklere girskifter. Reduserte vedlikeholdskostnader. Bedre drivstoffeffektivitet. Økt produktivitet. De siste årene har Volvo I-Shift blitt bransjens referansepunkt når det gjelder automatiserte girkasser.Det er også mulig å oppgradere I-Shift-programvaren for å passe ethvert transportoppdrag. Her kan du se ulike alternativer som er utviklet for å effektivisere transportvirksomheten din.

En smart drivlinje gjort enda smartere

Da vi bygde lastebilen din, optimaliserte vi I-Shift-programvaren for en spesifikk type bruk. Har transportoppdragene dine forandret seg siden den tid? Eller har du funnet en brukt lastebil med de perfekte spesifikasjonene for dine behov, bortsett fra I-Shift-programvaren?

Ingen grunn til bekymring. Vi kan ganske enkelt oppgradere I-Shift-programvaren etter behovene dine. Du får økt produktivitet, sparer drivstoff og får redusert slitasje på komponentene i drivlinjen.

Oppgradering av I-Shift-programvare for tungtransport
Volvo I-shift upgrade fuel save global

Fordelene med skreddersydd programvare

I-Shift-programvare som passer perfekt til transportoppdraget, gir ikke bare forbedret drivlinjeytelse. Det gir også bedre resultater for bedriften totalt sett.

Du får bedre balanse mellom hastighet og drivstofføkonomi. Dette gjenspeiles i bunnlinjen i form av økt produktivitet og sikker- og komfortabel kjøring.

Volvo I-shift upgrade how to upgrade global

Hvordan oppgraderer jeg?

Det eneste som skal til for å optimalisere I-Shift, er et besøk hos Volvo-forhandleren din. Her oppgraderer vi I-Shift-programvaren etter transportoppdragene dine. Programvaren tilpasses utslippssertifiseringene for motoren din og versjonen din av I-Shift-maskinvaren.

Noen av fordelene med å oppgradere:

  • Økt ytelse
  • Redusert drivstofforbruk
  • Økt kjørekomfort.
  • Redusert slitasje på komponentene i drivlinjen

Hvilken programvare bør jeg velge?

Hvilken programvarepakke passer best til transportoppdraget ditt? Her er en oversikt over de tilgjengelige pakkene. Merk deg at enkelte programvarepakker er slått sammen for eldre versjoner av I-Shift.

Volvo I-shift upgrade software basic global

Enkel (TP-BAS)

Dette er standardprogramvarepakken som følger med I-Shift-girkassen. Pakken omfatter girkassens basisfunksjoner for alle typer kjøring.

Volvo I-shift upgrade software distribution global

Distribusjon (TP-DIST)

Tilpasser girkassens funksjon til de spesifikke forholdene i distribusjonsbransjen. Programvaren omfatter funksjoner som gir enklere manøvrering når bilen starter fra stillestående, ved manøvrering på trange steder og ved kjøring i lave hastigheter.

Volvo I-shift upgrade software construction global

Anleggskjøring (TP-CON)

Funksjoner som er tilpasset de spesifikke forholdene i anleggsbransjen. Utviklet for å takle vanskeligere kjøreforhold og forenkle manøvreringen når lastebilen starter fra 0 km/t, ved manøvrering på trange steder og ved kjøring i lave hastigheter.

Volvo I-shift upgrade software long haul global

Langtransport (TP-LONG)

Kommer med intelligente funksjoner som reduserer drivstofforbruket. Denne programvarepakken er perfekt for langtransportvirksomheter som har fokus på drivstofføkonomi. Denne pakken inneholder I-Roll-funksjonen i enkelte I-Shift-versjoner.

Volvo I-shift upgrade software heavy duty transport global

Tungtransport (TP-HD)

Optimerer I-Shift for tungtransport med høy vogntogvekt (> 85 tonn). Sjåføren kan alltid optimalisere kjørbarheten ved å velge inn eller deaktivere tungtrekkermodus, og aktivere langtransportmodus, uavhengig av vogntogvekten. Funksjonene i programvarepakken omfatter også fordeler for lastebiler som kjører med flere tilhengere.

Volvo I-shift upgrade software crawler gear global

Krabbegir

Tilpasser funksjonaliteten til I-Shift med krabbegir etter spesifikke behov. Programvarepakkene inneholder funksjoner som f.eks. krabbegir for svært lav fart og revers med flere hastigheter. Pakkene er bare tilgjengelige for lastebiler som er utstyrt med I-Shift med krabbegir.

Programvarefunksjoner

Hvilke funksjoner passer for transportoppdraget ditt? Her er noen av de viktigste funksjonene i I-Shift-programvarepakkene. For å se alle funksjoner og det nøyaktige innholdet i hver pakke bør du kontakte Volvo-verkstedet ditt og be om å få faktaarket for din spesifikke I-Shift-versjon.

Volvo I-shift upgrade gears global

Enhanced Gear Selection Adjustment, inkl. kickdown

Dette muliggjør at både det automatisk valgte startgiret og kjøregiret i automatisk modus kan justeres ved å aktivere pluss-/minus-knappen på girspaken.

Det er også en funksjon som legger til rette for hastighetsjustering når kjøretøyet går på tomgang eller kjører svært sakte – for eksempel i kø. Det kan også gires opp, siden motorturtallet automatisk økes før oppgiring.

Kickdown-funksjonen velger et gir for maksimal akselerasjon ved å endre girstrategi for å gi kjøretøyet maksimal akselerasjon.

Volvo I-shift upgrade bad roads global

Enhanced Performance – Bad Roads

Denne valgfrie pakken er spesialtilpasset de spesifikke forholdene i anleggsbransjen og tømmertransportbransjen.

P+ Performance-modus omfatter forskjellige funksjoner som tilpasser girskifte og girvalg til dårlige veiforhold og kupert terreng. Den omfatter også funksjoner som gjør det enklere å starte fra stillstand ved dårlige kjøreforhold.

Denne funksjonen kan enkelt kombineres med Tungtransport-programmet (TP-HD). AVO-ENH-funksjonene aktiveres bare når HD-modus ikke er aktiv, og når Power-modus er valgt.

Volvo I-shift upgrade I-see global

I-See

I-See husker ikke bare bakkene du kjører i. Den kjenner til hellingene på forhånd.

Den har nemlig tilgang til data fra alle lastebiler som bruker I-See. Informasjonen lagres i en database. Så snart en lastebil har kjørt en rute, kan andre lastebiler gjøre bruk av denne topografien på ruten ved hjelp av TGW-kommunikasjonsenheten (Telematics Gateway). Ved å bruke I-See kan du spare opptil 5 % drivstoff.

Programvarepakkene selges bare som tilleggsutstyrspakker, og må kombineres med I-Cruise (Smart Cruise Control).

Volvo I-shift upgrade heavy duty global

Tungtrekkerprogram

(Bare tilgjengelig med visse kombinasjoner av motor og girkasse.)

Optimerer girvalget for vogntog med høy vekt (85 t < vogntogvekt ≤ 180 t). Denne funksjonen forbedrer kjørbarheten og drivstofføkonomien i tungtransportsegmentet.

I HD-modus brukes første gir som startgir, og girvalget tilpasses tyngre vogntogvekter. TD-HD-funksjonen tilpasser blant annet startgiret til vogntogvekten, noe som sparer clutchen.

Hele girområdet utnyttes, og girskiftene forekommer konsekvent ved høyt turtall for å vedlikehold dreiemomentet og kjørekomforten.

Volvo I-shift upgrade enhanced shift global

Utvidet giringsprogram

(Full funksjonalitet krever EBS-MED.)

Gjennom samhandling med EBS (bremseskiver med elektronisk bremsesystem, EBS-STD / EBS-MED) og ECS (elektronisk fjæring, SUSPL-EC) blir det enklere både å starte og styre lastebilen.

Denne bremsemodusen maksimerer bremseeffekten fra VEB/VEB+/retarder ved å velge passende gir automatisk, slik at motoren kjører på høyt turtall. Denne funksjonen kompenserer for motorbremsen ved girskifte i bremsemodus.

Volvo I-shift upgrade pto functions global

Utvidede kraftuttaksfunksjoner

Flere funksjoner som hjelper til med driften av kraftuttaket. Kraftuttaksfunksjonen i I-Shift gjør det mulig å aktivere funksjoner som Auto-fri, Ryggesperre og Tilkobling av splittboks.

Volvo I-shift upgrade smart cruise control global

Smart cruisekontroll

Optimaliserer marsjfarten og begrenser hjelpebremseeffekten når trafikkforholdene tillater det, for eksempel i slake nedoverbakker.

Volvo I-shift upgrade iroll global

I-Roll

Frihjulsfunksjon som sparer drivstoff. I-Roll brukes når verken motoreffekt eller motorbremsing er nødvendig, for eksempel på flate veier.

Volvo I-shift upgrade launch control global

Startkontroll

Fungerer sammen med EBS og aktiverer bremsefunksjonene som støtter sjåføren ved start og ved manøvrering i trange områder.

Ta kontakt

Ta kontakt med din lokale Volvo Trucks-forhandler og se alle spesifikasjonene og detaljene i tilbudet.