Lastebiler

Mer kontroll, mindre belastning

VOLVO DYNAMIC STEERING

Er du på utkikk etter perfekt stabilitet og kontroll i alle hastigheter, kombinert med redusert belastning på musklene? Eller ønsker du hjelp for å unngå skrens og utilsiktet bytte av kjørefelt? Se nærmere på Volvo Dynamic Steering. Den gir deg alt det, pluss dine egne personlige innstillinger. Den tilbyr til og med fjernstyringskontroll.

Hvordan fungerer det?

Volvo Dynamic Steering kombinerer vanlig hydraulisk servostyring med en elektrisk motor som er festet til styresnekken. Ved å behandle informasjon fra flere sensorer kan systemet avgjøre hvor lastebilen skal, samt hva sjåførens intensjoner er. Motoren kontrolleres 2000 ganger i sekundet for å korrigere utilsiktede rattbevegelser og for å tilføre et ekstra rattmoment når det trengs.

Stabil og uanstrengt

Ved høye hastigheter sørger Volvo Dynamic Steering for at lastebilen er stabil og holder kursen. Ved langsom og forsiktig manøvrering får du all styrekraften du trenger, uansett hvilken last du frakter. Den tar til og med belastningen av å rygge en fullastet lastebil og setter hjulet automatisk tilbake til nøytral. Du kan rygge mer enn 100 meter uten å komme ut av kurs.

Rett frem

Korrigering av kursen etter å ha bremset på et ujevnt underlag? Ikke nå lenger. Støt fra hull, hjulspor og veimerking? Knapt merkbare. Volvo Dynamic Steering balanserer til og med effekten av kraftig sidevind. Løsne grepet på rattet – lastebilen endrer bare kurs når du vil det.

Slik du liker det

Med personlige innstillinger har du kontrollen. Du angir rattmotstanden som passer kjøreforholdene og preferansene dine. Uansett om du velger en forhåndsdefinert innstilling eller en som er tilpasset fra bunnen av. Og resultatet? Du får akkurat den kjøreopplevelsen du ønsker.

Unngå skrens

Volvo Dynamic Steering med Stability Assist minimerer risikoen for ulykker knyttet til skrens. Hvis systemet registrerer en skrens, aktiverer den umiddelbart en lett rattassistanse. Dette hjelper deg med å styre lastebilen i motsatt retning og stabiliserer kjøretøyet – selv før du vet at noe er i ferd med å skje.

Hold deg i ditt felt

Volvo Dynamic Steering med Lane Keeping Assist er der for å hjelpe deg med å holde deg i kjørefeltet ditt. Hvis systemet oppdager at lastebilen din nærmer seg veimarkeringene, hjelper det deg aktivt tilbake til midten av kjørefeltet. Det merkes nesten ikke, men hever sikkerheten til et helt nytt nivå.

Send over fjernkontrollen!

Med Volvo Dynamic Steering med External Steering kan du styre lastebilen via en fjernkontroll. Dette er ideelt for når du må utføre små, gjentakende flyttinger av lastebilen kombinert med å jobbe utenfor førerhuset. Produktiviteten forbedret og arbeidsdagen blir mye mer behagelig.

TILGJENGELIG FOR DISSE LASTEBILENE

OPPDAG EN NY MÅTE

La oss vise deg hvordan kjøringen blir enklere, tryggere og mer behagelig.