Lastebiler

×

Innsiktsartikler 

Et forum for innsikt og informasjon om alternativt drivstoff, ny teknologi, lastebiler og transport. 
Få innsikt og svar fra ekspertene våre på sakene som er viktige for deg og virksomheten din. 

20 matches

1 of 1

 • Lastebilsjåfører spiller en nøkkelrolle i å forbedre enhver bedrifts drivstofføkonomi, men hva er den beste måten å holde dem motiverte og inspirerte på?

 • Tenk om du visste når lastebilen din kommer til å havarere før det skjer? Hvor mye vil det forbedre virksomhetens oppetid og produktivitet? Ved hjelp av data forbedres vår forståelse raskt av hvordan kjøretøy fungerer. Ved hjelp av kunstig intelligens (AI) og maskinlæring vil det også bli mulig å forutsi havarier med enda større nøyaktighet.

 • I dag er det mange misoppfatninger og misforståelser angående elektriske lastebiler. Mange av disse involverer batteriene og deres miljøpåvirkning. For å kunne ta gjennomtenkte beslutninger og investeringer er det viktig å kunne skille fakta fra myte

 • Omtrent 1,35 millioner trafikanter blir drept hvert år over hele verden. Mer enn halvparten av dem er myke trafikanter (fotgjengere, syklister, moped- og motorsykkelførere). Hvis en tung lastebil er involvert i en slik type ulykke, får det sannsynligvis svært alvorlige konsekvenser. Selv om årsakene til slike typer ulykker er sammensatte og varierte, kan trafikkatferden til lastebilsjåføren bidra til å redde liv.

 • Når du investerer i elektriske lastebiler, er det avgjørende å planlegge ruter og drift. Hvis dette gjøres effektivt, kan det bidra til en sømløs overgang og forlenge rekkevidden til en elektrisk lastebil.

 • Førstegenerasjons smarte fartskrivere har vært obligatorisk i alle nye tunge lastebiler siden juni 2019. Nå innfører EU ytterligere reguleringer som vil kreve at andregenerasjons fartskrivere skal installeres fra august 2023.

 • Hvert minutt med nedetid betyr tapte inntekter. Her er seks måter som kan bidra til å holde kjøretøyet på veien så lenge som mulig, fra det enkle til å utnytte alle fordelene med tilkoblede tjenester.

 • En godt vedlikeholdt lastebil er en drivstoffeffektiv lastebil. Her er noen eksempler på områder hvor regelmessig vedlikehold vil holde kjøretøyet i god stand og unngå unødvendig økning i drivstofforbruket.

 • Elektriske lastebiler åpner nye muligheter for lavt støynivå og null eksosutslipp. God planlegging når det kommer til ruter, kjøretider og lademuligheter holder produktiviteten høy.

 • Mens ladestasjoner for personbiler er et stadig mer vanlig syn, er den samme offentlige infrastrukturen for lastebiler så godt som fraværende. Nylig utvikling tyder imidlertid på at dette er i ferd med å endre seg.

 • Hvor langt kan du kjøre med en elektrisk lastebil? Finn svaret på dette spørsmålet og andre spørsmål om batterier, rekkevidde og sjåførpåvirkning her.

 • Elektriske lastebiler er blitt en realitet og nødvendig for mange transportoppdrag. Driver du transport i bynære områder og trenger veiledning i neste steg mot elektriske transportløsninger? Her er noen spørsmål du kan tenke over.

 • Hele transportnæringen står overfor tøffe krav for å forbedre klimapåvirkningen. For å fremskynde overgangen til mer bærekraftige transport, er Volvo Trucks' mål at hele modellutvalget skal være fossilfritt innen 2040. Elektriske lastebiler vil spille en nøkkelrolle for å oppnå dette. Det kan høres ut som et urealistisk mål, men faktisk er overgangen til elektriske kjøretøy anslått til å gå mye raskere enn de fleste hadde forventet. Her er noen grunner til det.

 • Hvis du synes det virker som om færre og færre snakker om biodiesel, tar du ikke feil. Det er klare politiske og teknologiske trender som antyder at potensialet til biodiesel som et viktig alternativ til diesel kan være begrenset. Her er noen av grunnene til at biodiesel ikke omtales så mye lenger og hva som kan erstatte det.

 • Tanken på å kjøre ut på den åpne veien og aldri måtte fylle drivstoff på lastebilen er absolutt hyggelig. Og det er nettopp dette elektriske veier hevder å kunne gjøre. Ved å lade kjøretøy mens de cruiser nedover motorveien, sier talsmenn for elektriske motorveier at teknologien kan gjøre ladingen raskere og reisen lengre. Men er elektriske veier egentlig virkelig så bra som de sier? Eller bare en nisjeløsning for avgrensede områder?

 • Det er mye «hype» rundt hydrogen og om det kan erstatte diesel i fremtiden. Men hvordan fungerer teknologien? Hva er fordelene og ulempene med hydrogen? Hvordan klarer den seg i forhold til elektriske lastebiler? Her er svarene på noen av de vanligste spørsmålene om hydrogenceller.

 • Transportbransjen er i ferd med å bli klar over potensialet til Bio-LNG som et lovende alternativ til diesel. Og med rette. Her er noen av grunnene til at Bio-LNG (flytende naturgass) kan være drivstoffet for langtransport i fremtiden.

 • Da det var mye snakk om fremveksten av elektriske kjøretøy, så det ut til at hydrogen og potensialet i transportbransjen mistet terreng i debatten om renere transport. Men er dette virkelig tilfelle? La oss ta en titt på hydrogencelleteknologi og potensialet som et alternativt drivstoff.

 • I debatten rundt elektriske lastebiler er det vanligvis batteriet som er hovedfokus for oppmerksomhet når det gjelder bærekraft. Så hvor rene er elektriske lastebilbatterier?

 • Fra juli 2024* må alle nye lastebiler som selges i EU overholde den oppdaterte generelle sikkerhetsforordningen (GSR). Forordningen krever en rekke obligatoriske avanserte sikkerhetsfunksjoner. Hva er de og hvordan vil de påvirke transportvirksomheten din?

20 matches

1 of 1