Lastebiler

Volvo FM. Den fleksible spesialisten.

Volvo FM er en fleksibel tung lastebil for aktive sjåfører og som er klar for alle typer oppdrag. Skreddersy din lastebil for alt fra regionale transportoppdrag til spesialiserte oppdrag i bystrøk som krever jevnlastebiler. Velg mellom elektrisk, gass og diesel.

  Volvo FM


  Bruksområder: Regionale transportoppdrag, transport av kjemiske stoffer og olje, leveranser, avfalls- og gjenvinningstransport, offentlige tjenester og nyttetransport
  Effekt: 330–500 hk

  Se komplette spesifikasjoner 

  Volvo FM Electric


  Bruksområder: Regionale transportoppdrag og leveranser, avfalls- og gjenvinningstransport, containertransport, bygg- og anleggstransport, offentlige tjenester og nyttetransport
  Vogntogvekt: 50 tonn
  Effekt: Inntil 490 kW
  Rekkevidde: Inntil 300 km

  Les mer om Volvo FM Electric

  Gassdrevet Volvo FM


  Bruksområder: Regionale transportoppdrag, containertransport, transport av kjemiske stoffer og olje
  Effekt: 420–500 hk
  Rekkevidde: Inntil 1000 km

  Les mer om gassdrevet Volvo FM

Et førerhus designet for travle dager

Laget for sjåfører som beveger seg inn, ut og rundt førerhuset. Volvo FM tilbyr komfort og plass i samme liga som sine større søsken. Den direkte sikten og hjelpeløsningene sørger for et høy nivå av sikkerhet i bystrøk. Ta en nærmere titt på lastebilens overlegne arbeidsmiljø i galleriet nedenfor.

Kameraspeil

Våre kameraspeil gir direkte sikt og åpner opp synsfeltet ditt under både gode og utfordrende forhold. Nattsikt forbedrer sikten i mørket. Med hjørnekamera på passasjersiden kan du få oversikt over blindsonen nær lastebilen på passasjersiden for å forbedre sikkerheten.
 

Utforsk våre kameraspeil

Infotainment og lyd

Det intuitive sjåførgrensesnittet, infotainment-systemet og lydanlegget, som finnes i to versjoner, gjør Volvo FM til en komfortabel opplevelse, enten du kjører eller hviler.

Nærmere bakken

Førerhusdesignet for Volvo FM er lavt med en kjørestilling nær bakken. Herfra er det lettere å få øyekontakt med andre trafikanter og ha kontroll over områdene nær lastebilen. Og jo mer du går inn og ut av førerhuset i løpet av dagen, desto mer vil du sette pris på den praktiske høyden. For bykjøring med elektrisk drift finnes det en versjon med lavt innsteg.

Les mer om Volvo FM Low Entry 

Skreddersy din Volvo FM

Et stort utvalg førerhus. Velg mellom elektrisk, gassdrevet eller diesel. Et chassis som kan klargjøres for alle typer påbygg og oppgaver. Og energi­sparende funksjoner som skivebremser uten unødig friksjon. Gjør den klar for alle typer oppdrag.

En stødig kjøretur med Volvo Dynamic Steering

Volvo Dynamic Steering er som en hjelpende hånd som gjør kjøringen enklere og mer presis og avlaster sjåføren. Funksjonen kan finjusteres etter behov med dine personlige innstillinger. Den tilfører aktiv styring til sjåførassistentsystemene i forskjellige situasjoner. Og skulle du punktere, vil systemet hjelpe deg med å holde stø kurs til du stopper.

Om Volvo Dynamic Steering 

Perfekte girskift med I-Shift

I-Shift tilbyr en rekke girkasser som gjør kjøringen enkel og effektiv. Dette systemet kan brukes til alt fra langtransport og anleggstransport til byleveranser. En rekke tilvalgspakker lar deg skreddersy systemet til dine behov med blant annet énpedalskjøring. Om ikke det var nok, skifter dessuten I-Shift Dual Clutch gir uten avbrudd i kraftoverføringen. Og med krypgir kan du kombinere enkle starter med energieffektivitet ved høye hastigheter.

Les mer om I-Shift

Sjåførassistentsystemer for din sikkerhet

Hvis det er risiko for kollisjon med kjøretøyet foran, varsles du av kollisjonsvarsleren med full autobrems, og bremsene kobles inn om nødvendig. Sidekollisjonsvarsling og varsel om døråpning dekker begge sidene av lastebilen. Disse systemene bruker radarsensorer til å redusere risikoen for kollisjoner med kjøretøy og andre trafikanter og advarer deg mot å åpne dørene hvis det er fare for kollisjon. Alle retninger teller med når det gjelder sikkerhet. 
 

Om sjåførassistentsystemene 

Et chassis som er klart for alle slags utfordringer

Uansett om du skal hente containere i havner, transportere kjemikalier, manøvrere på anleggsplasser eller bygge et ekstremt spesialisert påbygg på en jevnlastebil, kan Volvo FM skreddersys for oppgaven. Dette er vår mest allsidige lastebilmodell. Se nærmere på chassiset i bildegalleriet.

Et fleksibelt chassis

Chassiset blir skreddersydd for deg på fabrikken. Du vil bli overrasket over hvor lett vi kan bygge en Volvo FM når vi vet hvordan du skal bruke den. Tandemakselløft, foraksler for 10 tonn og våre løpe- og pusheraksler gir topp lastekapasitet og manøvrerbarhet. Og med Work Remote kan du styre påbygget og drivlinjen når du ikke sitter i førersetet.

Se nærmere på chassisalternativene våre 

Hjelp for påbyggere

Når du bestiller din Volvo-lastebil, klargjør vi den for påbygging på fabrikken vår. Påbyggeren får tilgang til Volvos nettportal med påbyggeranvisninger (VBI) med alle detaljene som trengs for å klargjøre lastebilen din for bruk, effektivt og med høyest mulig kvalitet. En dedikert modul gjør det enkelt for påbyggeren å bruke lastebilens elektriske system for å tilpasse funksjonene som trengs.

Les mer om påbygging 

Et førerhus til hele mannskapet

Noen oppdrag krever mer enn en sjåfør og en medsjåfør. Volvos mannskapsførerhus har plass til et mannskap på opptil ni personer. Inn- og utstigning gjøres raskt og trygt. For å tilrettelegge for påbyggingen har vi lagt komponenter som drivstofftanker, batterier og etter­behandlings­systemet under førerhuset.

Førerhusalternativer

Skreddersy din Volvo FM med førerhuset som passer dine behov. Du kan velge mellom energibesparende kameraspeil og sidespeil. Se nærmere på alternativene her.

  Kort førerhus

  Volvo FM med kort førerhus tilbyr et komfortabelt og ergonomisk førermiljø. Førerhuslengden er tilpasset for å få en lengst mulig lastbærer.

  Lavt, kort førerhus

  Volvo FM med lavt, kort førerhus tilbyr et komfortabelt og ergonomisk førermiljø. Dette førerhuset er det rette valget når påbygget trenger plass over førerhuset eller driftsmiljøet begrenser kjøretøyets høyde.

  Langt førerhus

  Volvo FM med langt førerhus kombinerer utmerket kjørekomfort og komfortabel overnatting for én person og begrenset ståhøyde.

  Lavt, langt førerhus

  Volvo FM med lavt, langt førerhus kombinerer utmerket kjørekomfort, komfortabel overnatting for én og begrenset ståhøyde. Det passer perfekt når et påbygg trenger plass på toppen av førerhuset, for eksempel biltransport.

  Globetrotter-førerhus

  Volvo FM med Globetrotter-førerhus kombinerer utmerket kjøre- og bokomfort for opptil to personer. Det byr på mye oppbevaringsplass og full ståhøyde.

  Mannskapsførerhus

  Volvo FM med mannskapsførerhus har plass til et mannskap på opptil ni personer. Det er laget for sikker og rask inn- og utstigning.

Funksjonene som er avbildet, er kanskje ikke standard eller tilgjengelige for alle utstyrsnivåer og drivlinjealternativer.

Har du spørsmål?

Din lokale Volvo-forhandler kan gi deg svar. Stikk innom, ring oss eller hør om vi kan treffe deg.