Lastebiler

Volvo FE CNG. 

Kraftig og produktiv med lavere utslipp. Volvo FE CNG med gassdrevet motor er perfekt for avfallsinnsamling og leveringstransport og andre oppdrag der lavere støynivå og redusert miljøavtrykk er konkurransedyktige egenskaper.

Enkel å bruke

Den ser ut som en vanlig Volvo FE, men Volvo FE CNG kommer med en motor som utelukkende drives av komprimert naturgass eller komprimert biogass. Den bruker tennpluggteknologi og leverer 320 hk og 1356 Nm dreiemoment. Lastebilen er utstyrt med automatgir. Derfor kan du forvente deg de samme produktivitets- og kjøreegenskapene som for en dieseldrevet Volvo FE.

Lavere utslipp

Forbrenningen av naturgass eller biogass er helt luktfri. I tillegg avgir den svært lave nivåer av skadelige partikler. Ved drift på biogass betyr det en 100 % reduksjon av CO₂-utslipp fra tank til hjul. Eksosen har så lite partikler at det ikke kreves annen etterbehandling av eksosen enn en treveiskatalysator.

En pålitelig løsning

Motoren bruker tennpluggteknologi, og krever en treveis-katalysator for utslippskontroll. Ingen SCR, EGR eller AdBlue. Velg mellom 2×4 eller 2×3 gasstanker montert på begge sider av chassiset. Rekkevidden er inntil 400 km for lette leveringstransporter og inntil 250 km ved avfallshenting.

Mange byer over hele verden ser etter alternativer til diesellastebiler. Fornybart drivstoff er ofte et krav for å vinne anbudsrunder og inngå avtaler, spesielt om avfallshåndtering. Med Volvo FE CNG kan vi tilby selskaper som kjører mye i tettbygde strøk, en lastebil med betydelig mindre miljøpåvirkning.

Kombiner med et førerhus med lavt innsteg

Kombiner lavutslippsdrivlinjen med et førerhus med lavt innsteg som er trygt i bymiljøer og gjør jobben enklere for sjåførene.

Har du spørsmål?

Din lokale Volvo-forhandler vil gi deg svar. Stikk innom, ring dem eller be dem besøke deg.