Lastebiler

Kameraspeil

Kameraspeil forbedrer lastebilens aerodynamikk og reduserer energiforbruket. De gir forbedret direkte sikt, forbedret nattsikt og reduserte blindsoner rundt lastebilen.

Strømlinjeformet for effektivitet

Sidespeilene påvirker aerodynamikken, uansett hvor strømlinjeformede de er. Med kameraer blir lastebilen mer strømlinjeformet, og dermed reduseres energiforbruket.

Bedre sikt

Forbedret sikt

Ved å fjerne speilene øker den direkte sikten siden det ikke er noen speilhus som sperrer for sikten din. Kameraspeil betyr også forbedret syn bakover i regn og mindre forstyrrelse fra direkte sollys. Det hele bidrar til en bedre kjøreopplevelse.

Zoom ut

Når det kreves presis manøvrering, kan du zoome inn med kameraspeilene for å få mer fokusert visning, eller zoome ut for å få en videre vinkel. Med en smart knapp kan du veksle mellom ulike synsfelt, smal eller vid vinkel.

Forbedret nattsikt

Om natten eller i dårlig lys kan en modus for infrarødt lys aktiveres. Den sørger for bedre sikt i mørket enn tradisjonelle speil.

Kameraer og displayer

Kameraer gir bedre sikt

Systemet med kameraspeil består av opptil tre kameraer. Ett på førersiden, ett på passasjersiden og et valgfritt hjørnekamera foran på passasjersiden. Kameraene gir hovedvisning bakover og vidvinkelsikt bakover. Kameralinsene varmes automatisk opp under kalde forhold for å smelte is eller snø og fjerne tåke og fukt.

Flere displayer

Systemet har mulighet for flere visninger på ulike skjermer. Hovedvisning bakover og vidvinkelsikt bakover vises på skjermene. Nærspeilet foran er akkurat der du forventer at det skal være, og det gir perfekt sikt over området nær lastebilen foran førerhuset.

Overvåkingsmodus

Når lastebilen er parkert, kan kameraspeilene settes i overvåkingsmodus for å hjelpe sjåføren med å følge med på hva som skjer rundt lastebilen.

Funksjonene som er avbildet, er kanskje ikke standard eller tilgjengelige for alle utstyrsnivåer og drivlinjealternativer.

Har du spørsmål?

Din lokale Volvo-forhandler kan gi deg svar. Stikk innom, ring oss eller hør om vi kan treffe deg.