Lastebiler

I-Save

I-Save er den ideelle løsningen for å redusere drivstofforbruket ved langtransport – med enestående kjørbarhet. Jo lengre du kjører, desto mer kan du spare, og virksomheten blir enda mer lønnsom. I-Save er tilgjengelig på Volvo FH Aero og Volvo FH, og er en løsning som kombinerer D13-motoren med turbocompound-teknologi og drivstoffpakken*.

Kombinere effektive teknologier for å spare drivstoff

I-Save kombinerer den effektive D13-motoren med turbocompound-teknologi og I-Shift utstyrt med I-See. I‑See optimaliserer hastighet, girskift og utrulling til ruten du skal kjøre. I tillegg bruker I-Save også mer effektive bakaksler og andre mer energibesparende komponenter og programvare i kombinasjon for å spare drivstoff.

Spar drivstoff uten å tape fart

D13-motoren med turbocompound-teknologi produserer 300 Nm høyere dreiemoment ved lave turtall sammenlignet med en D13-motor med samme effekt, men uten turbocompound-teknologien. Dette betyr at det trengs færre nedgiringer og mindre drivstoff for å holde jevn fart på motorveien. I kombinasjon med I-See gjør motoren det mulig å kjøre i bakker og stigninger i et høyere gir, og du sparer dermed drivstoff uten å tape fart.

I-Shift for langtransport

I-Shift med optimalisert programvare er spesielt utviklet for effektiv kjøring på motorveien. Resultatet er lavere drivstofforbruk. Når du kjører i økonomimodus, utføres alle girskift i riktig øyeblikk, slik at motoren jobber i det turtallsområdet som gir mest effekt.

Den energieffektive motoren

D13-motoren med turbocompound-teknologi utnytter den tilgjengelige energien fullt ut på hvert trinn og gir økt effektivitet over hele turtallsområdet, der den beste ytelsen er i området 900–1300 o/min. Velg mellom 420 hk, 460 hk og 500 hk.

I-See

I-See bruker kunnskap om topografi, svinger, rundkjøringer og trafikkinformasjon for veien foran til å utnytte lastebilens bevegelses­energi på best mulig måte. I-See har et høyoppløselig kart som gir mer nøyaktig posisjonering. Med cruise controllen aktivert tar I‑See seg av girvalg, akselerasjon, motorbremsing og utrulling for å minimere drivstofforbruket. I-See er en viktig del av I-Save-pakken.


Les mer om I-See 

En bedre langtransportopplevelse

I-Save er laget for å utgjøre en forskjell innen langtransport. Den forbedrede drivstoffeffektiviteten har umiddelbar innvirkning på driftskostnadene. I tillegg bidrar I-Save også til en flott kjøreopplevelse med forbedret kjørbarhet. Større dreiemoment, lavere motorturtall og en mer stillegående drivlinje er fordeler som de fleste sjåfører setter pris på.

* Drivstoffpakken inneholder I-See, I-Cruise med I-Roll, drivstoffeffektive bakaksler, motorstopp ved tomgang og servopumpe med variabelt volum.

Funksjonene som er avbildet, er kanskje ikke standard eller tilgjengelige for alle utstyrsnivåer og drivlinjealternativer.

Har du spørsmål?

Din lokale Volvo-forhandler kan gi deg svar. Stikk innom, ring oss eller hør om vi kan treffe deg.