Lastebiler

AVTALE OM DATABEHANDLING

Denne nettsiden gir deg informasjon om og tilgang til Volvo sin obligatoriske dataadministrasjonsavtale (DMA).

EUs nye personvernregulativ (GDPR) forsterker våre kunders vern og rettigheter. Målet er å sikre bedre vern av personopplysninger, og harmoniserte regler i EU og EØS. Alle Volvo lastebiler inneholder utstyr som sender og lagrer elektronisk informasjon. Dette omfatter både nye og allerede leverte chassis. Felles for disse systemene er at det lagres data i tråd EU sine datalagringsdirektiver. I praksis medfører dette at alle kunder som kjøper en Volvo lastebil må skrive en DMA-avtale med Volvo på dette området.

NB! Kun en kontrakt per kunde er påkrevet, ikke en per chassis!

Vi understreker derfor viktigheten av at denne avtalen signeres. 

Manglende DMA avtale vil medføre at de Volvo systemer og tjenester som benytter elektronisk informasjonen må deaktiveres, eksempler på disse er: My Truck, VAS-assistanse, Dynafleet / Volvo Connect, I-See, UP-time tjenester, med flere.

For ytterligere spørsmål, oppfordrer vi deg om å ta kontakt med salgsavdelingen hos en av våre autoriserte Volvo Trucks-forhandlere.

Avtale om databehandling

Denne delen inneholder informasjon og lenker til avtalen om databehandling («DMA» eller «avtalen»).

Avtalen om databehandling er avtalen for bruk av kjøretøydata og må inngås av kunden for at de tilkoblede tjenestene skal kunne leveres.

For kunder som registrerer seg via Volvo Connect, vil vilkårene for en bruker være knyttet til signeringen av avtalen om databehandling.

Hvis du som kunde ønsker å kansellere avtalen om databehandling, eller har spørsmål knyttet til avtalen om databehandling, kan du kontakte salgsavdelingen hos en autorisert Volvo-forhandler.

Vil du kansellere tjenestene og DMA-avtalen?
 

Hvis du vil kansellere avtalen om databehandling og tjenester, kan du fylle ut skjemaet nedenfor, signere det og sende en skannet kopi til forhandleren.

Før du gjør dette, må du kontakte salgsavdelingen hos en autorisert Volvo-forhandler.

Selger du bilen – eierskifte
 

I tilfelle du overfører (selger eller på annen måte skifter eier) eierskap for kjøretøyene dine, trenger vi din støtte for å informere den nye eieren om at de må signere avtalen om databehandling med Volvo Truck Corporation. Hvis den nye eieren ikke har bekreftet for deg at de har signert denne avtalen, kan du fylle ut skjemaet nedenfor, signere det og sende en skannet kopi til: connected.services@volvo.com

Har du spørsmål?

Din lokale Volvo-forhandler vil gi deg svar. Stikk innom, ring dem eller be dem besøke deg.