Lastebiler

Drivstoff og miljø

Drivstoff og miljø-tjenesten i Volvo Connect gjør det enkelt å overvåke ytelsen til lastebilene og effektiviteten til sjåførene. Du kan opprette rapporter for en rekke ulike parametere på bare noen sekunder – og finne ut hvorfor en bestemt sjåfør bruker mer drivstoff enn en annen. Tjenesten er rask og nøyaktig, og den hjelper deg å identifisere sparetiltak som kan forbedre bunnlinjen og redusere miljøpåvirkningen. 

Viktige fordeler

Få oversikt over drivstoffbruk, kjørelengde og utslipp.

Analyser drivstoff-effektiviteten til hver enkelt sjåfør. 

Finn ut hvordan du kan spare drivstoff over tid. 

Få varsler om eventuelt drivstofftyveri.

Overvåk miljø-fotavtrykket ditt. 

Forbedre og vedlikehold drivstoff-effektiviteten til sjåførene.

Finn ut mer om Drivstoff- og miljø-tjenesten nedenfor. Du kan også besøke Volvo Connect-markedsplassen eller kontakte den lokale forhandleren din for å få mer informasjon.

Sammenlign sjåførene dine

Poengsummen for drivstoffeffektivitet gir deg en oversikt over drivstoffeffektiviteten til hver enkelt sjåfør og kjøretøyene deres. Poengsummen går fra 0 til 100 og viser sjåførens resultater på fire viktige områder: fartstilpasning, utnyttelse av motor og gir, evnen til å være forutseende og bremse samt tomgangskjøring.

Trender og opplæring

Når du kjenner til poengsummen for drivstoffeffektivitet, kan du sammenligne sjåførenes ytelse i detalj. I kombinasjon med effektiv sjåføropplæring kan denne informasjonen hjelpe deg å styre drivstofforbruket over tid.

 

Finn ut mer om våre sjåføropplæringskurs.

Med Drivstoff og miljø får sjåførene mulighet til å ta kontroll og tilpasse kjørestilen sin. Dette kan hjelpe dem å redusere drivstofforbruket med opptil 5 prosent.

Få virksomheten din til å vokse

Forbedret drivstoffeffektivitet betyr redusert miljøpåvirkning. Nøyaktig dokumenterte utslippsdata kan hjelpe deg å både få og beholde miljøbevisste kunder. Utslippsrapporter er enkle å lage og de kan sendes automatisk til kundene ved behov. Drivstoff og miljø-rapporter er tilgjengelige for både diesel- og gassdrevne lastebiler.

Sjåførveiledning

Gi sjåførene dine rådene de trenger for å forbedre kjørestilen sin. Også mens de kjører. Sjåførveiledning er en funksjon i førerhuset som kontinuerlig analyserer kjøringen mens du er på veien. Det er et uvurderlig og responsivt verktøy – utviklet for å forbedre bunnlinjen.

Kom i gang med Connect

Klar til å komme i gang med Volvo Connect? Eller har du spørsmål om en av tjenestene? Din lokale forhandler kan hjelpe deg.