Lastebiler

Energi og miljø

Øk produktiviteten og energieffektiviteten til de elektriske lastebilene dine. Energi og miljø er en Volvo Connect-tjeneste som gir deg full oversikt over hvordan de elektriske lastebilene dine brukes, blant annet energiforbruk og kjøreavstand. Med tilpassede rapporter kan du overvåke ytelsen til bilparken og effektiviteten til sjåførene, samt raskt identifisere og følge opp forbedringsområder. Sjåførveiledning gir sjåførene tilbakemeldinger i sanntid, og bidrar til å forbedre og vedlikeholde kjøreteknikken deres. 

Viktige fordeler

Se statistikk som energiforbruk og kjøreavstand.

Finn ut hvor du kan kutte kostnader, og hvordan du kan spare energi.

Få rapporter regelmessig tilsendt på e-post.

Følg opp sjåførene og bilparken fra en smartenhet.

Sjåfører får en poengsum for energieffektivitet i sanntid.

Del rapporter direkte fra Volvo Connect.

Finn ut mer om Energi og miljø nedenfor. Du kan også besøke Volvo Connect-markedsplassen eller kontakte forhandleren din for å få mer informasjon.

Tilpassede rapporter forbedrer ytelsen

Dynafleet Energi og miljø holder flåtesjefer et skritt foran med tilpassede rapporter som dekker mer enn 100 parametere skreddersydd for elektriske lastebiler, inkludert energiforbruk, bremsebruk, stillstand og rutetopografi. Registrer deg for e-postrapporter for å enkelt følge opp ytelsen til bilparken, kjøretøyene og sjåførene dine med jevne mellomrom. Hvis du vil dele, kan du eksportere resultatene til PDF og Excel eller dele rapporten direkte fra Volvo Connect.

Sjåførveiledning forbedrer kjøreteknikken

Sjåførveiledning hjelper sjåfører med å forbedre teknikken sin gjennom en poengsum på energieffektivitet som oppdateres i sanntid mens de kjører den elektriske lastebilen. Tips og forslag på skjermen hjelper sjåføren med å identifisere områder hvor en justering vil ha en positiv innvirkning. 

Hvordan fungerer poengene for energieffektivitet?

Poengene for energieffektivitet går fra 0 til 100, og viser hvordan lastebil og sjåfør

kjører ut fra et energieffektivitetsperspektiv på fire nøkkelområder:

• Evne til å være forutseende og bremsebruk

• Drivlinjeutnyttelse

• Hastighet

• Stillstand

Poengsummen for energieffektivitet gjør det også mulig å sammenligne ulike

bruksområder for kjøretøyene (f.eks. konstruksjon og distribusjon).

Energieffektivitetsrapport og Volvo Connect-appen

Energieffektivitetsrapporten er et interaktivt verktøy du kan bruke til å analysere effektiviteten til hele bilparken, enkelte kjøretøy eller individuelle sjåfører. Rapportoversikten gir umiddelbar tilbakemelding på forbedringsområdene. Kjøretøy og sjåfører rangeres basert på deres poengsum. Trendrapporten kombinerer energieffektivitetspoeng med energiforbruk i opptil 13 måneder for å spore resultater over tid. På mobilenheter er en forenklet visning av Energi- og miljø-tjenesten alltid tilgjengelig via Volvo Connect-appen.

Andre tjenester for elektriske lastebiler

Kom i gang med Connect

Klar til å komme i gang med Volvo Connect? Eller har du spørsmål om en av tjenestene? Din lokale forhandler kan hjelpe deg.