×

Volvo FMX Electric. For anleggsarbeid i byområder

I takt med at byene vokser, gjør også støy og luftforurensning det. Den robuste Volvo FMX Electric kan levere og fjerne materialer og tunge maskiner, selv i sensitive deler av byen med så lite forstyrrelser som mulig. Når de gjør det, oppfyller de kravene fra myndighetene og innbyggere om renere og mer stillegående transport. For å forenkle overgangen til elektrisk transport er lastebilen tilgjengelig sammen med service- og støttepakker for lading, rute- og rekkeviddeplanlegging, batteriovervåking og mer.

Opptil 44 tonn totalvekt

Opptil 490 kW effekt

Rekkevidde på opptil 320 km

Hold deg produktiv og ha kontroll

Det er enkelt å integrere en elektrisk lastebil fra Volvo i driften. Volvo Gold Service-kontrakten omfatter batteriovervåking og sikker oppetid og leveranser med prediktiv serviceplanlegging. Vi har også lagt til tjenester for å optimalisere lastebilbruken, for eksempel med rute- og rekkeviddeplanlegging, posisjonering med energistatus og oppfølgingsrapporter. Alt dette er lett tilgjengelig i Volvo Connect-portalen, rett ved siden av de andre lastebil- og støttefunksjonene. Rutene kan deles mellom kontoret og førerhuset, og sjåføren kan enkelt se ladetilstanden, kontrollere parkeringsvarmeren og mer via MyTruck-appen.

Jevn og kraftig drivlinje

To eller tre elektriske motorer kombinert med en I-Shift girkasse tilpasset elektromobilitet gir en jevn og kraftig kjøreopplevelse. Den enorme kraften på opptil 490 kW / 666 hk håndteres av et unikt system som styrer trekkraft og veigrep og som er utviklet for å mestre glatte underlag. Ulike kjøremoduser er tilgjengelig for å stille inn ønsket ytelse, komfort og energiforbruk. De seks batteripakkene produserer opptil 540 kWt, og sørger for tilstrekkelig rekkevidde for bygge- og anleggsoppdrag.

Spesifikasjoner – Volvo FMX Electric

Funksjoner

Volvo FMX Electric

Akselkonfigurasjoner

Trekkvogn: 4×2, 6×2, 6×4​

Jevnlastebil: 4×2, 6×2, 6×4, 8×2, 8×4

Alle aksler har luftfjæring

Førerhus

Lavt, kort førerhus, kort førerhus, lavt, langt førerhus, langt førerhus, høyt førerhus

Vogntogvekt 

Opptil 44 tonn
Batterikapasitet 180–540 kWh, 2 til 6 batterier.

Rekkevidde

Opptil 320 km (6×4 tippbil)

Ladetid (fulladet)

9,5 timer med AC (43 kW)

2,5 timer med DC (250 kW)

Drivlinje 

2–3 elektriske motorer, I-Shift girkasse
Ytelse Opptil 330–490 kW (450–666 hk) kontinuerlig effekt

Bruksområder

Egnet for påbygg. 3 kraftuttak (elektrisk, mekanisk og kraftoverføring)

 

 

 

Kontakt

Kontakt for elektriske lastebiler

Kjetil Bergflødt

Product Manager

Kontakt Kjetil

Overgangen til elektrisk-brosjyre

Vanlige spørsmål om elektromobilitet

Våre helelektriske løsninger