Lastebiler

Velg mellom elektrisk og diesel

Volvo FL-drivlinje

Volvo FL gir deg alltid tilgang til den rette kraften for jobben. Ønsker du å redusere CO₂-avtrykket ditt? Kjør elektrisk med null eksosutslipp og enkel stillegående kjøring. Og hvis du vil stole på toppmoderne dieselkraft – finnes det en serie som dekker behovene dine.

Elektrisk kraft

Volvo FL Electric tilbyr drift med null eksosutslipp. Perfekt for bruk i bykjernen når du ønsker å oppfylle de strengeste miljøkravene. En elektrisk motor med 175 hk kontinuerlig effekt og umiddelbart fullt dreiemoment betyr at den er veldig enkel å kjøre. 2-trinns girkasse gjør det hele jevnt og effektivt.

Lave utslipp og lite støy

Den elektriske drivlinjen tilbyr et utmerket arbeidsmiljø. Stillegående drift inne i førerhuset og ved arbeid rundt lastebilen. Null eksos betyr en forbedring av luftkvaliteten når du arbeider rundt lastebilen med arbeidsoppgaver som avfallsinnsamling.

Rekkevidde og lading

Vi skreddersyr din Volvo FL Electric for rutene og oppdragene dine. Med fulladede batterier tar Volvo FL Electric deg inntil 420 km*, men vi kan bygge lastebilen din for enda lengre rekkevidde om nødvendig. 


* Avhengig av forhold som vær, vindmotstand, totalvekt på lastebilen og sjåførytelse.

Dieselkraft

Det er to 5-liters motorer og to 8-liters dieselmotorer tilgjengelig. De gir alle rask respons og høyt dreiemoment ved lave turtall. De er tilgjengelige i effektnivåer fra 210 til 280 hk og dreiemoment på opptil 1050 Nm. Motorene er energieffektive og kan drives på fornybare drivstoff – sertifisert for syntetisk diesel (HVO) og biodiesel (RME).

Etterbehandling av eksos

Dieselmotorene bruker Selective Catalyst Reduction (SCR)-teknologi for å overholde Euro 6-regelverket. Vi har lagt til et vannkjølt system for resirkulering av eksosgass (EGR) i motoren, samt et dieselpartikkelfilter (DPF), som regenererer automatisk.

Automatgir eller manuelt gir

For den dieseldrevne Volvo FL har du valget mellom enten en jevn og effektiv 8-trinns automatgirkasse, en 6-trinns automatgirkasse som tilbyr kraftoverføring uten avbrudd eller en manuell girkasse med 6 eller 9 gir. Du kan virkelig skreddersy drivlinjen til dine behov.

8 gir for riktig gir

En automatisk 8-trinns girkasse utformet for Volvo FL sørger for at du alltid er i riktig gir. Den gir jevne girskift og utmerket drivstoffeffektivitet. Girkassen kommer med tre kjøremoduser og er tilgjengelig i kombinasjon med både 4×2- og 4×4-drift.

Kraftuttak for utstyret ditt

Våre kraftuttak gjør det mulig å drive lasthåndteringsutstyr, ulike redskaper eller påbygg. Det finnes en rekke typer kraftuttak for dieseldrevne og elektriske versjoner av Volvo FL.


Les alle spesifikasjonene

Har du spørsmål?

Din lokale Volvo-forhandler vil gi deg svar. Stikk innom, ring dem eller be dem besøke deg.