Lastebiler

Skreddersydd til behovene dine

Volvo FL-chassiset

Volvo FL-chassiset kan tilpasses for en rekke bruksområder. Resultatet er et lett chassis, som likevel er sterkt nok til å klare oppgavene det får i årene som kommer. Det er utrolig slitesterkt. Det finnes en Volvo FL som passer til behovene dine.

Solid, men fleksibelt

Chassiset til Volvo FL kan konfigureres for en rekke påbygg. Den flate, firkantede utformingen er robust og solid og ideell for påbygging – uansett om du velger elektrisk drift eller en dieselmotor. 

Mindre tid hos påbyggeren

Med en gang du bestiller din Volvo FL, kan påbyggeren logge seg på Volvos instruksjoner for påbygging umiddelbart. Ved hjelp av nøyaktige spesifikasjoner og 3D-tegninger på systemet kan arbeidet begynne selv før lastebilen forlater fabrikken. Leveringen går raskere og er dessuten mer kostnadseffektiv.

Volvos påbyggeranvisninger

Skreddersydd, klargjort eller standard

Du kan selvfølgelig bestille ditt Volvo FL chassis med standard utforming. Men hvis du virkelig vil gjøre ting enklere for påbyggeren, kan du bestille det med klargjøringssettet eller til og med helt tilpasset akkurat dine behov.

For spesielle bruksområder

Chassiset kan spesialtilpasses for spesifikke bruksområder som kraner. Deretter flyttes komponenter som drivstofftankene eller AdBlue-tankene for å optimalisere chassiset.

Foraksler

Alle foraksler er vedlikeholdsfrie og tilgjengelige i fire ulike versjoner med en maksimal lastekapasitet fra 4,5 til 7,1 tonn.

Nok energi

Elektrisk eller diesel? Uansett hva du velger har du flere alternativer for energilagring. Elektriske lastebiler med 3–6 batteripakker med en effekt på 280–565 kWh. Dieseldrevne lastebiler med tanker av plast, stål eller aluminium som rommer 80–430 liter drivstoff.

Bakaksler

Tre forskjellige bakaksler er tilgjengelige i ulike kombinasjoner. Lastekapasiteten varierer fra 8,5 opptil 11,5 tonn.

Rammehøyde

Det finnes to rammeseksjonshøyder på 220 mm og 244 mm, med en rammetykkelse på 5, 6, 7 eller 8 mm – avhengig av modell.

Allhjulsdrift

Dårlige veier eller kjøring utenfor vei? Null problem. Volvo FL 4 x 4 er like smidig og lettkjørt som 4 x 2-versjonen. Men med bedre trekkraft og høyere bakkeklaring. Kombiner den med den automatiske 8-trinns girkassen og du vil få en avslappet kjøreopplevelse under alle forhold.

Har du spørsmål?

Din lokale Volvo-forhandler vil gi deg svar. Stikk innom, ring dem eller be dem besøke deg.