Lastebiler

Norge

×

Utstyrt for bykjøring

Volvo FL-chassiset

Arbeid på en anleggsplass midt i byen? Distribusjonskjøring til restauranter i sentrum? Renovasjonskjøring? Volvo FL-chassiset er uendelig fleksibelt og utformet for å takle alle utfordringer. Og takket være firehjulsdriften kjører Volvo 4 x 4 stødig på alle typer veier, under alle slags forhold.

Rask og fleksibel

Volvo FL-chassiset kan bestilles med en standard utforming eller tilpasset alle typer krav og påbygg. Den firkantede og flate utformingen er robust og stiv, og gjør påbygging enklere. Rammen kan leveres med påbyggsfester. Og med Volvos instruksjoner for påbygging går det enda raskere. Dermed får du en lastebil som er skreddersydd for din virksomhet, så raskt og kostnadseffektivt som mulig.

Volvos instruksjoner for påbygging

Det fleksible chassiset

Enklere påbygging

For å gjøre arbeidet enda enklere for påbyggeren kan chassiset utstyres med et utvalg av påbyggsfester i rammen. Kombinasjonene kan spesifiseres ytterligere slik at de oppfyller ekstra krav.

Vedlikeholdsfrie foraksler

Flere ulike vedlikeholdsfrie foraksler er tilgjengelige, avhengig av lastkravene dine. Lastekapasiteten varierer fra 4,0 opptil 7,1 tonn. Den drevne frontakselen til Volvo FL med firehjulstrekk har en lastekapasitet på 5,6 tonn.

Aksler for å bære lasten din

Tre forskjellige bakaksler er tilgjengelige i ulike kombinasjoner. Lastekapasiteten varierer fra 8,5 opptil 11,5 tonn.

Rask og enkel lasting

Den elektronisk styrte fjæringen (ECS) kan brukes til å kontrollere luftfjæringsnivået, enten via brytere på instrumentbordet eller en kontrollenhet. Dette gir rask og effektiv lasting fra alle høyder.

Praktisk beskyttelse

Den forsterkede og sammenleggbare sidemonterte underkjøringsbeskyttelsen kan fabrikkleveres som tilvalg. Dette er en Volvo-design som kombinerer sikker beskyttelse og enklere service.

Forberedt på kjøletransport

Få din Volvo FL klargjort for kjøletransport ut på veien raskere. Vi kan forberede den på en Frigoblock-installasjon på fabrikken.

Velg en fjæring som passer for deg

Avhengig av akseltrykket kan du velge luftfjæring, bladfjæring eller en kombinasjonsløsning.

Velg hjul

Hvis du går for en D5K-motor, trenger du felger på 17,5 eller 19,5 tommer. Til tyngre lastebiler med 6-sylindrede motorer velger du 19,5 eller 22,5 tommer.

Drivstofftanker

Avhengig av lastebilens spesifikasjon og spesielle krav kan du velge mellom drivstofftanker i plast, stål eller aluminium, med en kapasitet mellom 80 og 430 liter.

Rammehøyde

Det finnes to rammeseksjonshøyder på 220 mm og 244 mm, med en rammetykkelse på 5, 6, 7 eller 8 mm – avhengig av modell.

Elektronisk bremsesystem (EBS)

Volvo FL har trykkluftbremser med ventilerte skiver foran og bak. Det elektronisk styrte bremsesystemet (EBS) gir både tryggere og kortere bremselengde og medvirker til redusert bremseslitasje. Systemet omfatter ABS og et Brake Blending-system som utnytter lastebilens forskjellige bremser til å oppnå en mer enhetlig bremsing og redusere slitasje på både dekk og bremser. Den utvidede EBS-pakken omfatter også en bakkestoppfunksjon.

Volvo FL kostebil

Volvo FL-chassiset kan leveres klargjort for gatefeiing. Når vi flytter lufttankene, drivstofftankene, AdBlue-tanken, batterikassen og eksossystemet for å gi plass til rammemontert utstyr. Pakken involverer alle deler av lastebilspesifikasjonene og gjør den perfekt tilpasset formålet. To versjoner er tilgjengelige, en 12 tonns og en 16 tonns versjon.

Begynn å bygge

Besøk Volvo Trucks-forhandleren for å snakke om ulike oppsett og spesifisere den perfekte Volvo FL eller FL 4 x 4-lastebilen.