Lastebiler

Norge

×
Volvo FL: har et sikkerhetsførerhus i verdensklasse

Trygg i byen

Volvo FL sikkerhetsførerhus

Kollisjonssikkerhetstester. Barrierekollisjonstester. Hodesammenstøtstester. Volvo FL har bestått alle sammen. Dette er sannsynligvis det mest solide førerhuset i sin klasse, med en rekke sikkerhetsfunksjoner som passer på deg hvis det skulle skje en ulykke.

Volvo FL safety cab drivers seat studio

Len deg tilbake. Stram til. Hold deg trygg

Det forsterkede setet og de forsterkede setefestene gir minimal bevegelse framover hvis det skulle skje en ulykke. Nakkestøtten holder hodet ditt i ro og beskytter det godt. Det integrerte sikkerhetsbeltet beskytter deg med førsteklasses støtbestandighet. Når sikkerheten er på plass, trenger du bare å velge farge på setebeltet – svart eller en skarpere rødfarge?

Volvo FL safety cab steering wheel

Dobbel styrke

Hele førerhuset i FL er faktisk forsterket med så mye som 31 kilo ekstra stål for å beskytte deg i tilfelle en ulykke. For å redusere faren for skader ved et eventuelt sammenstøt har hele dashbordet, rattet og alle kontroller avrundede kanter.

Volvo FL safety cab steering headlights studio

Beskytte deg og andre

Systemene for underkjøringsbeskyttelse foran og bak er utformet for å forhindre at personbiler blir sittende fast under lastebilen ved en kollisjon, og dermed redusere risikoen for passasjerskader. Vårt elektroniske stabilitetsprogram reduserer effektivt risikoen for skrens og velt. Programmet griper inn i farlige situasjoner ved å redusere motoreffekten og bruke bremser på hvert av lastebil- og tilhengerhjulene separat.

De beste forutsetningene for å se – og bli sett

Sikt i alle retninger

Det er viktig å vite hva som skjer rundt lastebilen i travle bymiljøer. Hvis vi ser bort fra den store frontruten og de utmerkede speilene på Volvo FL, gir det ekstra sidevinduet i passasjerdøren gir deg en fantastisk oversikt over ellers skjulte områder.

Volvo FL safety cab headlight studio

Tredelt støtfanger

Støtfangerens stålhjørner gjør at den har overlegen støtbestandighet og reduserer risikoen for skader og reparasjonskostnader. Hvis du skulle oppleve en kollisjon, gjør de separate delene at skadeomfanget isoleres slik at du bare trenger å bytte ut de skadde delene.

Volvo FL safety cab alarm

Et sikkert system

Et omfattende, fjernstyrt alarmsystem bidrar til å holde Volvo FL trygg. Det er lett å aktivere dersom uønskede gjester skulle prøve å åpne dørene eller forstyrre bilen, og det gjør at du kan slappe av når du er borte fra lastebilen.

Bla gjennom det valgfrie sikkerhetsutstyret fra Volvo

Valgfritt sikkerhetsutstyr 

Trenger du utvendige speil med oppvarming? En førstehjelpspakke? Eller en beskyttende film på frontruten? Vi kan utstyre din Volvo FL med det sikkerhetsutstyret du trenger.

Trygg og sikker

Opplev det tøffeste førerhuset i klassen selv. Besøk din lokale Volvo-forhandler og ta en prøvetur.

Volvo FL – funksjoner