Lastebiler

Norge

×

Vår reise mot nullutslipp

Volvo FE CNG

Kraftig. Produktiv. Miljøvennlig. En Volvo FE med gassmotor – perfekt for avfallstransport og bydistribusjon. 

Gassdrevet

Utvendig ser den ut som en vanlig Volvo FE. Men under førerhuset til nye Volvo FE CNG skjuler det seg en Euro 6-motor – utelukkende drevet av komprimert naturgass eller komprimert biogass. Den bruker tennpluggteknologi og leverer 320 hk og 1356 Nm dreiemoment.

Lastebilen er utstyrt med automatgir. Derfor kan du forvente deg de samme produktivitets- og kjøreegenskapene som for en vanlig Volvo FE. Forskjellen er at denne lastebilen er utviklet for kortere strekninger der du stanser og starter ofte, for eksempel avfallstransport og bydistribusjon.

Mange byer over hele verden ser etter alternativer til diesellastebiler. Fornybart drivstoff er ofte et krav for å vinne anbudsrunder og inngå avtaler, spesielt om avfallshåndtering. Med Volvo FE CNG kan vi nå tilby selskaper som kjører mye i tettbygde strøk, en lastebil med betydelig mindre miljøpåvirkning.

Kombiner med et førerhus med lavt innsteg

Kombiner lavutslippsmotoren med et førerhus med lavt innsteg som er trygg i bymiljøer og gjør jobben enklere for sjåførene.

Lavere utslipp

Forbrenningen av metangass er helt luktfri. I tillegg avgir den svært lave nivåer av skadelige partikler. Når metan blir utvunnet fra biogass – dvs. fra organisk materiale – reduseres karbondioksidutslippene med opptil 100 % *, sammenlignet med en dieselbil.

Partikkelutslippene er faktisk så lave at det holder med en treveis katalysator. Partikkelfilter er ikke nødvendig. Ikke AdBlue heller.

* Dette gjelder utslipp fra kjøretøyet under bruk, såkalt «tank til hjul».

En pålitelig, produktiv løsning

Motoren bruker tennpluggteknologi, og krever enten vertikal eller horisontal treveis-katalysator for utslippskontroll. En effektiv og pålitelig løsning.

Volvo FE CNG er tilgjengelig med 2×4 eller 2×3 bensintanker. Tanker for komprimert gass er montert på begge sider av chassiset. Under optimale kjøreforhold kan rekkevidden for være opptil hele 400 kilometer for lett distribusjon og opptil 250 kilometer for tung renovasjon.

I tillegg til den gassdrevne motoren, har Volvo FE CNG automatgir. Det gir det samme nivået av produktivitet og ytelse som den vanlige Volvo FE-lastebilen.

Metangass er drivstoffet som på lang sikt vil bli et bærekraftig alternativ til diesel. Nå er det opp til ulike samfunnsaktører å få på plass regler og vilkår for en positiv utvikling.

Prøv den selv

Den lokale Volvo Trucks-forhandleren vil mer enn gjerne fortelle deg om funksjonene til og fordelene med Volvo FE CNG.