Lastebiler

Volvo FE CNG. Gasskraft mot nullutslipp

Kraftig og produktiv med lave utslipp. Volvo FE CNG med gassdrevet motor er perfekt for avfallsinnsamling og leveringstransport og andre oppdrag der lavt støynivå og redusert miljøavtrykk er konkurransedyktige egenskaper.

Enkel å bruke

Den ser ut som en vanlig Volvo FE, men Volvo FE CNG kommer med en motor som utelukkende drives av komprimert naturgass eller komprimert biogass. Den bruker tennpluggteknologi og leverer 320 hk og 1356 Nm dreiemoment. Lastebilen er utstyrt med automatgir. Derfor kan du forvente deg de samme produktivitets- og kjøreegenskapene som for en dieseldrevet Volvo FE.

Lavere utslipp

Forbrenningen av naturgass eller biogass er helt luktfri. I tillegg avgir den svært lave nivåer av skadelige partikler. Når motoren går på biogass, blir CO₂-utslippene fra tank til hjul redusert med opptil 100 % sammenlignet med en diesellastebil. Avgassene har så lite partikler at det ikke kreves annen etterbehandling enn en treveiskatalysator.

En pålitelig løsning

Motoren bruker tennpluggteknologi, og krever en treveis-katalysator for utslippskontroll. Ingen SCR, EGR eller AdBlue. Velg mellom 2×4 eller 2×3 gasstanker montert på begge sider av chassiset. Rekkevidden er inntil 400 km for lette leveringstransporter og inntil 250 km ved avfallshenting.

Mange byer over hele verden ser etter alternativer til diesellastebiler. Fornybart drivstoff er ofte et krav for å vinne anbudsrunder og inngå avtaler, spesielt om avfallshåndtering. Med Volvo FE CNG kan vi nå tilby selskaper som kjører mye i tettbygde strøk, en lastebil med betydelig mindre miljøpåvirkning.

Kombiner med et førerhus med lavt innsteg

Kombiner lavutslippsdrivlinjen med et førerhus med lavt innsteg som er trygt i bymiljøer og gjør jobben enklere for sjåførene.

Sjekk ut førerhuset med lavt innsteg

Hvor mye belaster du miljøet?

Få hele bildet av lastebilens miljøavtrykk i kalkulatoren vår.

Avdekk kraften til gass

Snakk med oss for å finne en gassdrevet løsning som passer deg.