Lastebiler

Volvo Trucks
2023-02-15
2 min
Elektromobilitet
Author
Volvo Trucks

Spesialbygde elektriske lastebiler for krevende jobber

Volvos kraftige elektriske jevnlastbiler gjør det mulig for enda flere lastebilvirksomheter å spesifisere en elektrisk lastebil like fleksibelt som de gjør med andre drivlinjer – og dra nytte av forbedret manøvreringsevne, redusert støynivå og null eksosutslipp.
 

De fleksible og kraftige jevnlastbilene* Volvo FM ElectricVolvo FMX Electric og Volvo FH Electric gjør det mulig å gå over til stillegående nullutslippskjøretøy for praktisk talt alle transportoppdrag.
 

Gjør det enkelt å gå over til å kjøre elektrisk

De elektriske jevnlastebilene kan optimaliseres for et bredt spekter av spesialiserte transportoppdrag, inkludert varedistribusjon, renovasjon og anleggsarbeid. Disse segmentene opererer ofte i byområder med kortere kjøreavstander per dag, noe som gjør dem spesielt egnet for elektrisk drift.

Med muligheten til å velge akkurat den batterikapasiteten som trengs for jobben, kan den optimale og mest kostnadseffektive elektriske transportløsningen leveres, noe som underbygger både forretnings- og bærekraftskrav.

Fordeler for byer og sjåfører

Den elektriske drivlinjen er veldig responsiv, noe som gjør jevnlastebilene enkle å håndtere på både trange steder og i skiftende tempo i bytrafikken. Fordi de produserer null eksosutslipp og er stillegående, gir elektriske lastebiler sjåførene et bedre arbeidsmiljø. Dette bidrar også til bedre miljø for byens innbyggere. I sin tur gjør disse egenskapene det mulig for elektriske lastebiler å operere i deler av byen eller på tider på døgnet som kanskje ikke er mulig for konvensjonelle drivlinjer.

Vi ser at en stor del av godstransporten kunne vært elektrifisert allerede i dag, og når vi kommer med disse jevnlastebilene også kan vi akselerere overgangen ytterligere

 

Fleksibel elektrisk lastebilløsning for flere behov

Jevnlastebilene kan ha fra to til seks batteripakker for å møte kravene til rekkevidde og nyttelast. Førerhusene tilbys i en rekke størrelser, avhengig av behov og virksomhet. De utvidede batteri- og førerhusalternativene muliggjør en kortere akselavstand på ned til 3900 millimeter. Dette, i kombinasjon med et stort utvalg akselkonfigurasjoner, gjør det mulig å skreddersy lastebiler for praktisk talt alle transportoppdrag.

I tillegg forenkler tre typer energieffektive kraftuttak overgangen ytterligere for både påbyggere og kunder:

  1. Elektrisk kraftuttak: leverer 400 V AC eller 600 V DC, brukt til kjøletransport eller betongblandere med mer.​
  2. Elektromekanisk kraftuttak: gir utmerkede muligheter til å levere strøm uavhengig ved stillstand eller ved kjøring.
  3. Girkassemontert kraftuttak: kan brukes på samme måte som det brukes på diesellastebiler i dag.


Oppsummering: Volvos tunge elektriske lastebiler

Volvo FH-, FM- og FMX Electric-modellene har en vogntogvekt på opptil 44 tonn og er tilgjengelige som både trekkvogner og jevnlastbiler. Rekkevidden er opptil 300 km, nok for de fleste byer og regioner. Lastebilene kan imidlertid kjøre inntil 500 km i løpet av en vanlig arbeidsdag dersom de lades, for eksempel i lunsjpausen.

 

* Lastebiler med et enkelt stivt chassis og påbygg for spesifikke operasjoner (kran, avfall, sementblander, kjølebiler osv.)

Vite mer? De tunge elektriske jevnlastebilene i drift:

Lurer du på noe?

Har du spørsmål om artikkelen eller vil du vite mer om Volvo lastebiler og tjenester?

Din lokale forhandler kan hjelpe deg.