Lastebiler

Iwona Blecharczyk vinner Volvo Trucking Adventure

Volvo Trucks
2022-12-15
Kundehistorie
Author
Volvo Trucks

Etter å ha oppnådd drømmen sin om å bli en profesjonell lastebilsjåfør og starte sitt eget firma, fikk Iwona Blecharczyk fra Polen muligheten for livet – å foreta en episk kjøretur gjennom Skandinavia i sin favorittlastebil: en Volvo FH.


Iwona Blecharczyk er en hardtarbeidende kvinne, som både er en selvstendig lastebileier i transportbransjen, samtidig som hun holder kontakten med sine mange følgere i sosiale medier. Hun har kjørt lastebil i mer enn 11 år, både i det harde vinterklimaet i Nord-Amerika og på de lange, svingete veiene over hele Europa. Hun hadde imidlertid ikke mye erfaring med å kjøre i landet der favorittlastebilen hennes kommer fra: Sverige.

En unik konkurranse for lastebilsjåfører

Da Volvo Trucks lanserte en digital konkurranse for lastebilsjåfører, der en utvalgt vinner skulle få sjansen til å dra på en unik kjøretur fra Göteborg til Nordkapp, Europas nordligste punkt, nølte ikke Iwona. Hun sendte inn en video, og av mer enn 2000 sjåfører fra hele verden ble Iwona plukket ut som vinneren.

– I Volvo Trucking Adventure lette vi etter en sjåfør med lang erfaring og en utadvendt og eventyrlysten personlighet. Siden eventyret skulle filmes og publiseres på sosiale medier, var det også et viktig kriterium at personen var komfortabel foran kamera. Iwona oppfylte alle kravene med sin brede erfaring, positive og eventyrlystne personlighet og stå-på-mentalitet, forklarer Lene Larsen, prosjektleder, The Volvo Trucking Adventure.

I tillegg til Iwona Blecharczyk, ble de 20 beste kandidatene fra hele verden invitert til Volvo Trucks i Göteborg for et eksklusivt arrangement.

– Vi ønsket å gjøre noe spesielt for sjåførene ved å gi dem en mulighet til å komme og oppleve hjemlandet til Volvo Trucks. Ved å sette lastebilsjåfører i søkelyset, ønsker vi også å rette oppmerksomheten mot det viktige arbeidet de gjør hver dag, sier Roger Alm, president, Volvo Trucks.

Bilde: Iwona Blecharczyk sammen med de 20 andre lastebilsjåførene i Volvo Trucking Adventure

– Jeg er imponert over at Volvo Trucks arrangerer en motiverende begivenhet som tiltrekker seg så mange sjåfører fra hele verden. Da jeg fikk vite at jeg var den utvalgte, ble jeg utrolig stolt og beæret over at jeg ble valgt av lastebilmerket som er jeg er så glad i. Jeg er utrolig takknemlig for denne muligheten, sier Iwona Blecharczyk.  
 

Livet på veien

Siden Iwona var i begynnelsen av tjueårene, har hun hatt et mål om å bli lastebilsjåfør og reise verden rundt. Etter et par år som yrkessjåfør innen tungtransport, bestemte hun seg for å følge drømmen sin, og startet sitt eget transportselskap – Imagination Transport. 

Det å utforske nye land og møte nye mennesker er det jeg liker best med å være lastebilsjåfør. Jeg føler meg så heldig som får leve ut drømmen min

På spørsmål om det er noen ulemper ved å være lastebilsjåfør, innrømmer hun: – En ting som kan være litt vanskelig når du er ute på veien, er å finne gode sanitæranlegg! Det kan være litt frustrerende noen ganger, spesielt for oss kvinnelige sjåfører, antar jeg.


Når det gjelder sikkerheten som kvinnelig lastebilsjåfør som jobber, bor og tilbringer nettene på veien, sier Iwona: – Jeg tar noen forholdsregler som å parkere på trygge steder, prøver å ikke tiltrekke meg for mye oppmerksomhet og så videre, men jeg er aldri redd.  Noen ganger kan det føles litt ensomt å være langt borte fra familie og venner. Det hadde vært fint med noen flere kvinnelige kollegaer, tenker jeg! I dag er det bare rundt tre prosent kvinnelige lastebilsjåfører i Europa. Jeg vil gjerne se flere kvinner bak rattet på lastebiler!


En roadtrip i tre episoder

I september startet Iwona reisen fra Göteborg mot Nordkapp. En tur på mer enn 2000 kilometer. Ingenting for en erfaren lastebilsjåfør, men denne kjøreturen var ikke helt som alle andre dager på jobben. Se videoene nedenfor for å se mer av turen til Iwona.

Kort om Iwona Blecharczyk:

  • Navn: Iwona Blecharczyk
  • Hjemland: Polen
  • Kjører: En svart Volvo FH 460 Turbo Compound med kallenavnet «Volvy»
  • Karriere til nå: Engelsklærer, lastebilsjåfør og eier av transportselskapet «Imagination Transport», YouTuber, influencer
  • Når hun ikke jobber: Fotturer, jeg liker å prøve nye ting

 

Kort om Volvo Trucking Adventure:

  • En digital konkurranse for Volvo-lastebilsjåfører over hele verden, der sjåførene ble oppfordret til å fortelle hva de elsker mest med lastebilkjøring.
  • Én vinner ble kåret til å dra på en unik biltur i Skandinavia, bak rattet på en toppmoderne Volvo FH.
  • Ruten inkluderte stopp for å utforske forskjellige lastebiler, møte med nye lastebilsjåfører og oppleve Skandinavia.
  • Den eventyrlige reisen ble filmet og kan nå følges på sosiale medier.
  • De 20 beste kandidatene fra hele verden ble invitert til et lastebilarrangement i Göteborg. Her fikk de besøke Volvo Trucks og prøvekjøre det splitter nye utvalget av lastebiler, møte andre sjåfører og utforske den ekstraordinære skjærgården på vestkysten av Sverige.

Volvo Trucking Adventure – Dette er Iwonas reise  

Se episode 1: En elektrisk start

Se episode 2: Svensk stål, svenske lastebiler

Se episode 3: Maskiner og natur

Lurer du på noe?

Har du spørsmål om artikkelen eller vil du vite mer om Volvo lastebiler og tjenester?

Din lokale forhandler kan hjelpe deg.