Lastebiler

5 spørsmål til Jonathan Disley – Sjefdesigner hos Volvo Trucks

Volvo Trucks
2022-09-19
Teknologi og innovasjon Volvo People
Author
Volvo Trucks

Med mye erfaring fra designarbeid i bilindustrien, har Jonathan Disley nå rollen som sjefdesigner hos Volvo Trucks. La oss høre om hans visjon for utforming av lastebiler.  

 

Hvorfor ble du designer?

– Jeg har alltid likt å designe ting, å tenke på fremtiden og utenfor boksen. Faren min var snekker og han gav meg interessen for å tegne møbler. Jeg tok designkurs hjemme i England, men det var ikke før jeg var 13 eller 14 at noen fortalte meg at jeg kunne leve av å tegne og designe ting – det var litt av en vekker! Allerede den gangen foretrakk jeg å designe ting med en klar hensikt, en grunn til at jeg senere valgte å studere industridesign.

 

Hva synes du er mest interessant med design i transportbransjen?

– Lastebiler er kommersielle kjøretøy, så alt vi gjør, gjør vi for å gjøre livet enklere for kundene våre og for sjåførene. Jeg ønsker å fokusere på kundene og deres behov. Overgå løftet om å være en enestående merkevare og fantastisk produkt.

Hvor får du inspirasjon fra?

– Naturen i Skandinavia er en stor inspirasjonskilde – varme somre, kalde vintre, harde steiner, myk sand, dype skoger, stille snø, sterke kontraster overalt, det finnes også en overflod av enkelhet i design. Dette er hva vi tar med oss inn i utformingen av lastebilene våre. Jeg blir også inspirert av ideskaping sammen med våre dyktige designere og ingeniører.

Naturen i Skandinavia er en stor inspirasjonskilde – varme somre, kalde vintre, harde steiner, myk sand, dype skoger, stille snø, sterke kontraster overalt, det finnes også en overflod av enkelhet i design.

Hvordan ser og føles innovasjon ut?

– Som noe du aldri har sett før, men fortsatt en Volvo. Et produkt som bruker teknologi til å tilby mer verdi for kunden, mer effektive løsninger, et førsteklasses produkt, vakre detaljer, kult design med overlegen kvalitet og enestående synlighet på veien.

 

Hva er din visjon for fremtidens lastebiler?

– Jeg tror at infrastrukturen vil endre seg etter hvert som transporten blir mer autonom og vi ser endringer i energisystemene. Lastebilutforming kan dra nytte av dette, men det vil alltid være behov for sjåfører og menneskelig interaksjon også. Vi vil alltid ha behov for å transportere varer, og jeg er også overbevist om at lastebiler vil spille enda mer på lag med miljøet og en bærekraftig fremtid. Teknologi har så mye potensiale, og jeg er utrolig spent på mulighetene de gir.

 

Navn: Jonathan Disley

Fødested: England

Karriere til nå: Flere globale designroller i bilbransjen, blant annet hos Audi, Ford og Volvo Cars. Jeg har jobbet i Storbritannia, Tyskland, Nederland, Sverige og Kina før jeg kom til Volvo Trucks.

Når jeg ikke jobber: Fisking, sykling, tennis, snowboard. Jeg liker å prøve nye ting.
 

Vil du vite mer om de elektriske lastebilene våre? Les mer her

 

Lurer du på noe?

Har du spørsmål om artikkelen eller vil du vite mer om Volvo lastebiler og tjenester?

Din lokale forhandler kan hjelpe deg.