Lastebiler

Hvordan teknologi bidrar til effektiv kjøring

Jose Talamantes Pavon
2022-06-20
4 min
Teknologi og innovasjon Sjåførens verden
Author
Jose Talamantes Pavon
Service Owner Fuel & Advisory Services

Tilkobling og dataanalyse skaper nye muligheter innen sjåførutvikling og -veiledning. Enten du er en eier-sjåfør eller flåtesjef, har dette potensial til å forbedre drivstofforbruk, oppetid og sikkerhet.
 

Det er mange faktorer som påvirker en lastebils drivstofforbruk – mange av dem er utenfor sjåførens kontroll. Imidlertid utgjør kjøreteknikken en forskjell, og enhver investering i sjåførutvikling og -veiledning vil sannsynligvis betale seg gjennom lavere forbruk, færre ulykker og redusert slitasje på komponenter.
 

Ny teknologi skaper bedre sjåfører

Utfordringen når det gjelder sjåførutvikling er å vite hvilke spesifikke ferdigheter som kan forbedres. Tilkobling og dataanalyse gjør det enklere å identifisere disse potensielle forbedringene, og gir bedrifter og sjåfører muligheten til å skreddersy veiledningen deretter.


Lastebiler produserer i dag enorme mengder data hver gang de er ute på veien, og i økende grad kan disse dataene generere nyttig innsikt. Er det for eksempel en bestemt rute eller veistrekning der drivstofforbruket alltid er høyere? Eller visse situasjoner der hard bremsing er mer vanlig?


Enten sjåførene er nybegynnere eller erfarne, kan den riktige typen sjåførveiledning sammen med tilkoblingsmuligheter og dataanalyse hjelpe enhver sjåfør med å perfeksjonere teknikken sin og påvirke enhver virksomhet.

I vår veiledning om hvordan ny teknologi gjør det enklere å kjøre mer effektivt, kan du lære om følgende:

  • Hvordan sjåfører og teknologi kan samarbeide for å forhindre ulykker
  • Hvordan tilkoblede tjenester og en god kjøreteknikk reduserer drivstofforbruk og CO2-utslipp
  • Hvordan bruke digitale sjåførveiledningstjenester i praksis
  • Hvordan kunstig intelligens og maskinlæring driver utviklingen av fremtidige sjåførveiledningstjenester

Veiledning: Hvordan teknologi bidrar til effektiv kjøring

Relaterte artikler