Lastebiler

Norge

×

Volvo Trucks introduserer den nye Volvo FM – Konstruert for å tiltrekke seg sjåfører med et nytt førerhus og bedre sikt

Volvo Trucks har lansert neste generasjons Volvo FM fullpakket med forbedringer i førermiljøet og innovasjoner som gir et høyere nivå av komfort, sikkerhet og produktivitet. – Romslig og med eksepsjonell sikt er den nye tunge lastebilen Volvo FM konstruert for å være den ultimate arbeidsplassen på hjul i alle segmenter, uttaler Roger Alm, administrerende direktør i Volvo Trucks.
08A3740 FM 4x2 trekkvogn med henger
Den nye tunge lastebilen Volvo FM er konstruert for å være den ultimate arbeidsplassen på hjul i alle segmenter.

– Sjåførene er en av de viktigste ressursene i transportnæringen, fortsetter Roger Alm. – Med nye Volvo FM introduserer vi et allsidig arbeidsverktøy som også er et fristed for komfort, slik at kundene våre kan skaffe og beholde de beste sjåførene som vil holde driften i gang.


Et mobilt kontor bygget for sjåfører
 – Nye Volvo FM er den allsidige arbeidshesten i sortimentet vårt – smidig og egnet til å tjene formålet med å være romslig, trygg og komfortabel for sjåfører, sier Carina Byström, ansvarlig for interiør i Volvo Trucks. – Vi har også oppnådd svært god sikt ved å bruke en senket dørlinje, nye speil og et hjørnekamera på passasjersiden.


For å oppnå dette har det nye førerhuset hevede A-stolper som gir det opptil en ekstra kubikkmeter plass og mer lys. Det leveres også med smartteknologi som underbygger Volvos fokus på å skape det ultimate mobile kontoret for sjåfører.


Interiøret blir fremhevet av et nytt instrumentbord som tilbyr mer oppbevaringsplass, nye farger og en moderne dynamisk skjerm. Gruppen inkluderer et 12-tommers instrumentpanel i høy oppløsning med et brukervennlig grensesnitt der sjåføren enkelt kan se viktig informasjon og velge mellom fire forskjellige skjermvisninger, avhengig av kjøresituasjonen. Instrumentpanelet, som er klart for fremtidige oppdateringer og tilkoblede tjenester, er utformet for å forenkle sjåførens samhandlinger og minimere distraksjoner når han ser på viktig informasjon.


Nye Volvo FM har et valgfritt 9-tommers sidepanel for infotainment, navigasjonshjelp, transportinformasjon og kameraovervåking. Skjermen tillater interaksjon på forskjellige måter: med de intuitivt plasserte knappene på rattet, gjennom talestyring, eller direkte via berøringsskjermen og skjermkontrollpanelet. Både instrumentpanelet og sidepanelet fungerer på mange språk. I tillegg tilbyr en ny tiltfunksjon på rattet en mer ergonomisk kjørestilling.


Boareal oppgradert for komfort
 Det nye lange førerhuset er oppgradert med en hevet køye og forbedrede oppbevaringsmuligheter, som inkluderer et stort oppbevaringsrom under køyen og en øvre bakre oppbevaring med LED-paneler i romavdelerne. Det er enklere enn noen gang å flytte seg fra setet til køyen med en ny, slankere og ergonomisk utformet I-Shift girspak. Førerhuskomforten forbedres ytterligere gjennom forsterket isolasjon som hjelper til å holde kulde, varme og støy ute.


Utvendig har lastebilen et dristig nytt utseende
 Eksteriøret til neste generasjons Volvo FM har en ny aerodynamisk form, med karakteristiske linjer på fronten og en slank karakterlinje som strekker seg langs siden av det nye førerhuset. I tillegg er de V-formede frontlyktene plassert for optimal aerodynamikk, og det større varemerkepanelet og den øvre frontgrillen med et nytt nettmønster gir lastebilen et dristig, selvsikkert utseende.


Nye automatiserte sikkerhetsfunksjoner
 I tillegg til den forbedrede sikten for sjåfører, inkluderer andre sikkerhetsfremskritt på nye Volvo FM cruisekontroll for nedoverbakker, som setter en maksimal hastighet for å forhindre uønsket akselerasjon når du kjører nedover, og adaptiv cruisekontroll som nå fungerer i alle hastigheter ned til null km/t.


Det elektronisk styrte bremsesystemet (EBS), som er en forutsetning for sikkerhetsfunksjoner som kollisjonsvarsler med full autobrems og elektronisk stabilitetskontroll, kommer nå som standard på den nye lastebilen. Volvo Dynamic Steering, med sikkerhetssystemene kjørefeltvarsler og retningsstabilitet, er også tilgjengelig som ekstrautstyr.


Volvo FM har også et system for gjenkjenning av veiskilt som vises på instrumentpanelet for å varsle sjåføren. Systemet er i stand til å oppdage skilt som forbikjøringsbegrensninger, veitype og fartsgrenser.


Det valgfrie hjørnekameraet på passasjersiden gir et utfyllende bilde av siden til lastebilen på sidepanelet.


Drivstoffeffektivitet og produktivitet
 Utvalget av tilgjengelige drivlinje- og chassiskonfigurasjoner gjør at nye Volvo FM kan skreddersys for å gi høyere produktivitet og drivstoffbesparelser i en lang rekke bruksområder. Forbedringer av styrevinklene på løpe- og pusherakslene gir også lastebilen eksepsjonell manøvrerbarhet som kan utnyttes fullt ut i for eksempel travel bytrafikk.


I mange markeder er Volvo FM tilgjengelig med en Euro 6-kompatibel gassdrevet LNG-motor som tilbyr drivstoffeffektivitet og ytelse på nivå med Volvos tilsvarende dieselbiler, men med en langt lavere klimapåvirkning. Gassmotoren kankjøre på enten biogass, noe som kutter CO2-utslippene med opptil 100 prosent, eller naturgass som reduserer CO2-utslippene med opptil 20 prosent sammenlignet med Volvos tilsvarende dieselbiler. Dette gjelder utslipp fra kjøretøyet under bruk, også kjent som «tank til hjul».


Ny servicekontrakt hjelper kundene med å forbedre kontantstrømmen
 Den raske utviklingen av tilkoblede tjenester gir transportører helt nye måter å øke kjøretøyets driftstid på og optimalisere kjøretøyutnyttelsen.


Volvo Trucks lanserer Volvo FlexiGold-kontrakten som tilbyr samme dekning som Volvo Gold-kontrakten, til samme forutsigbare kostnader, men med mye større fleksibilitet til å tilpasse seg endrede forretningsbehov. De månedlige avgiftene varierer, takket være et fleksibilitetsområde på 40 % for den estimerte årlige kjørelengden. Dette gir transportører større fleksibilitet til å tilpasse driften til sesongendringer og svingende etterspørsel.


– Mange transportselskaper uttrykker et behov for større fleksibilitet når det gjelder servicekontrakter. Vi har nå teknologien til å gjøre dynamiske og tilkoblede løsninger som dette mulig», sier Thomas Niemeijer, forretningsutviklingsansvarlig, servicekontrakter, Volvo Trucks.


Volvo FlexiGold-servicekontrakten er tilgjengelig i utvalgte markeder og vil gradvis rulles ut til nye markeder.

Fakta om nye Volvo FM

  • Førerhus: Kort førerhus, lavt, kort førerhus, lavt, langt førerhus, langt førerhus, Globetrotter-førerhus, mannskapsførerhus. Utvendige og innvendige dekoralternativer for individuell tilpasning.
  • Motorvarianter: Dieselmotorer er tilgjengelige med forskjellige utslippsstandarder. Volvo FM er også tilgjengelig med Euro 6, trinn D-kompatibel bensindrevet LNG-motor i utvalgte markeder.
  • Girskiftesystem: I-Shift med programvarepakke for forskjellige bruksområder.
  • Lys: Frontlykter med halogen eller LED.

Se video om nye Volvo FM (Youtube)
Last ned bilder av høy og lav oppløsning
Les andre pressemeldinger fra lanseringen; Volvo FH16, Volvo FM og Volvo FMX

For mer informasjon, vennligst kontakt:

Bjørn-Inge Haugan
Direktør kommunikasjon, salg og marked 
E-post: bjorn-inge.haugan@volvo.com
Tlf: +47 97 97 79 97

Volvo Trucks leverer komplette transportløsninger for profesjonelle og krevende kunder, og tilbyr et komplett utvalg av middelstunge til tunge lastebiler. Kundestøtten ivaretas av et globalt nettverk av forhandlere med 2100 servicepunkter i mer enn 130 land. Volvo-lastebiler monteres i 14 land over hele verden. I 2019 ble det solgt ca. 131 000 Volvo-lastebiler på verdensbasis. Volvo Trucks er en del av Volvo Group, som er en av verdens ledende produsenter av lastebiler, busser, anleggsmaskiner og motorer til maritimt og industrielt bruk. Volvo Group tilbyr også komplette løsninger innen finansielle tjenester. Alt Volvo Trucks gjør, er basert på kjerneverdiene kvalitet, sikkerhet og miljøhensyn.