Lastebiler

Norge

×

Volvo Trucks lanserer den nye Volvo FH – Neste generasjons lastebil konstruert med sjåføren i tankene

Volvo Trucks har lansert den nye Volvo FH med et nytt førerhus, innovative sikkerhetsfunksjoner og et sjåførfokusert arbeidsmiljø. Et sentralt mål med den nye designen er å gi sjåføren et mer produktivt, sikkert og behagelig liv på veien.
08A3977 FH 4x2, semitrailer, langtransport på vei
Ved hjelp av forskjellige drivlinje- og chassiskonfigurasjoner kan den nye Volvo FH skreddersys for å passe til et bredt spekter av bruksområder og muliggjøre betydelige besparelser på drivstoff og CO2-utslipp.

– Volvo FH-serien har vært en favoritt blant lastebilsjåfører i mange år, spesielt for dem som tilbringer en god del av livet på veien, sier Roger Alm, administrerende direktør i Volvo Trucks. – Med nye Volvo FH fortsetter vi vårt klare fokus på å konstruere lastebiler og tilby tjenester som kan hjelpe sjåførene til å gjøre en jobb i verdensklasse.

Sjåførfokus hjelper deg med å tiltrekke deg dyktige fagfolk
 Vektleggingen av sjåførene er basert på den betydelige effekten de har på resultatene til en transportør, når det gjelder produktivitet, effektivitet og kundeservice. – En god sjåfør kan gi et enormt bidrag til kundens lønnsomhet, fortsetter Roger Alm. – Og over hele verden ser vi en kronisk mangel på dyktige sjåfører. Ved å lansere denne nye lastebilen som prioriterer den profesjonelle sjåførens produktivitet og komfort, har vi tatt et viktig skritt fremover for å hjelpe kundene våre med å skaffe og beholde de beste sjåførene.

Interiøret gir sjåførene overlegent arbeidsmiljø
 Oppmerksomheten som blir gitt til sjåførene er mest åpenbar i det oppdaterte interiøret. Arbeidsområdet deres er sentrert rundt et modernisert instrumentbord som har et heldigitalt 12-tommers instrumentpanel med høy oppløsning og inkluderer en fast koppholder og en åpen oppbevaringsplass med bevegelsessensorstyrt belysning. Instrumentpanelet lar sjåføren velge mellom fire forskjellige skjermvisninger, avhengig av kjøresituasjonen og informasjonen de foretrekker å vise.

Et valgfritt 9-tommers sidepanel kan vise infotainment, navigasjonshjelp, transportinformasjon og kameraovervåking. Skjermen, som er lett tilgjengelig, lar sjåføren samhandle på mange måter: med de intuitivt plasserte knappene på rattet, gjennom talestyring, eller direkte via berøringsskjermen og skjermkontrollpanelet.

– Enkel tilgang til en mengde informasjon øker sjåførens evne til å jobbe mer effektivt, sikkert og komfortabelt, uttaler Carin Larsson, ansvarlig for brukeropplevelse og grensesnitt mellom menneske og maskin i Volvo Trucks. – Presentasjonen av informasjon har forbedret seg betydelig med de nye skjermene. Krevende interaksjoner er nå konsentrert på sidepanelet, som er plassert innen rekkevidde fra førersetet. Distraksjoner blir derfor minimert ettersom viktig kjøreinformasjon vises tydelig på det brukervennlige og lett synlige instrumentpanelet.

Både instrumentpanelet og sidepanelet fungerer på mange språk.

Det å bevege seg inne i førerhuset er enklere enn noen gang med den nå slankere og ergonomisk utformede I-Shift girspaken. For sjåfører som krever mye høyere batterikapasitet, er et smart dobbelt batterisystem tilgjengelig som sikrer at det alltid er nok strøm til å starte motoren. Det finnes også et bredt spekter av tilpasningsalternativer med nye tekstiler og farger.

Elegant design og smartteknologier
Det dristige, nye eksteriøret er preget av de karakteristiske V-formede frontlyktene som nå er flyttet utover for å være i flukt med linjen på førerhusdørene. Retningslysene er også flyttet til døren, noe som gir lastebilen både forbedret aerodynamikk og et mer selvsikkert utseende. Viskerpanelet er renere og slankere, mens et større jernmerke gjør nye Volvo FH lett gjenkjennelig selv på avstand.

– Den nye generasjonen Volvo FH kombinerer de mest suksessrike elementene fra den forrige FH-serien med smartteknologier og et funksjonelt design sentrert rundt sjåføren, fortsetter Carin Larsson. – Resultatet er en intelligent og sofistikert lastebil som hjelper sjåføren med å yte på beste vis under alle forhold.

Ny sikkerhetsfunksjon: Adaptivt fjernlys
Systemet forbedrer sikkerheten for alle trafikanter ved automatisk å deaktivere utvalgte deler av LED-fjernlyset når lastebilen nærmer seg møtende trafikk eller et annet kjøretøy bakfra. Fjernlyset justeres når kameraet og radaren oppdager andre kjøretøy eller når kameraet oppdager endringer i lysmengden rundt lastebilen.

Ytterligere sikkerhetsforbedrende funksjoner på Volvo FH inkluderer cruisekontroll for nedoverbakker, som setter en maksimal hastighet for å forhindre uønsket akselerasjon når du kjører nedover, og en forbedret adaptiv cruisekontroll som fungerer i alle hastigheter, selv ned til null km/t.

Det elektronisk styrte bremsesystemet (EBS), som er en forutsetning for sikkerhetsfunksjoner som kollisjonsvarsler med full autobrems og elektronisk stabilitetskontroll, kommer nå som standard på den nye lastebilen. Volvo Dynamic Steering, med sikkerhetssystemene kjørefeltvarsler og retningsstabilitet, er også tilgjengelig som ekstrautstyr.

Sikkerheten på nye Volvo FH forbedres ytterligere av systemet for gjenkjenning av veiskilt som er i stand til å oppdage veiskilt som forbikjøringsbegrensninger, veitype og fartsgrenser.

Sikten kan forbedres ytterligere ved å legge til et hjørnekamera på passasjersiden som gir et utfyllende bilde av siden til lastebilen på sidepanelet.

Forbedret drivstoffeffektivitet og produktivitet
 Ved å bruke forskjellige drivlinje- og chassiskonfigurasjoner kan nye Volvo FH skreddersys for å passe til et bredt spekter av bruksområder og muliggjøre betydelige drivstoff- og CO 2-besparelser. I langtransport, for eksempel, kombinerer nye Volvo FH med I-Save for Euro 6 den nye D13TC-motoren med en pakke med funksjoner og kan gi drivstoffbesparelser på opptil 7 %*. Det har også vært forbedringer for Euro 3- og 5-versjonene med funksjoner som Volvo Torque Assist.

I mange markeder er Volvo FH tilgjengelig med en Euro 6-kompatibel gassdrevet LNG-motor som tilbyr drivstoffeffektivitet og ytelse på nivå med Volvos tilsvarende dieselbiler, men med en langt lavere klimapåvirkning. Gassmotoren kankjøre på enten biogass, noe som kutter CO2-utslippene med opptil 100 prosent, eller naturgass som reduserer CO2-utslippene med opptil 20 prosent sammenlignet med Volvos tilsvarende dieselbiler. Dette gjelder utslipp fra kjøretøyet under bruk, også kjent som «tank til hjul».

Nye Volvo FH tilbyr også girkassen I-Shift Dual Clutch som muliggjør girskift uten avbrudd i kraftforsyningen. Den doble clutchen er spesielt gunstig under krevende operasjoner, for eksempel transport av flytende gods, ettersom den minimerer bevegelsene i lasten under girskift.

Produktivitet, en annen viktig kundeprioritet, er ytterligere optimalisert på Volvo FH på grunn av dens kapasitet for økte belastninger på foraksel, samt løpe- og pusheraksler med forbedrede styrevinkler for å redusere dekkslitasje og forbedre manøvrerbarheten. Lastebilen er også tilgjengelig med tandem akselløft, slik at bakakselen kan kobles fra og løftes når lastebilen ikke er lastet, noe som reduserer drivstofforbruket.

Ny servicekontrakt hjelper kundene med å forbedre kontantstrømmen
 Den raske utviklingen av tilkoblede tjenester gir transportører helt nye måter å øke kjøretøyets driftstid på og optimalisere kjøretøyutnyttelsen.

Volvo Trucks lanserer Volvo FlexiGold-kontrakten som tilbyr samme dekning som Volvo Gold-kontrakten, til samme forutsigbare kostnader, men med mye større fleksibilitet til å tilpasse seg endrede forretningsbehov. De månedlige avgiftene varierer, takket være et fleksibilitetsområde på 40 % for den estimerte årlige kjørelengden. Dette gir transportører større fleksibilitet til å tilpasse driften til sesongendringer og svingende etterspørsel.

– Mange transportselskaper uttrykker et behov for større fleksibilitet når det gjelder servicekontrakter. Vi har nå teknologien til å gjøre dynamiske og tilkoblede løsninger som dette mulig», sier Thomas Niemeijer, forretningsutviklingsansvarlig, servicekontrakter, Volvo Trucks.

Volvo FlexiGold-servicekontrakten er tilgjengelig i utvalgte markeder og vil gradvis rulles ut til nye markeder.

Fakta om nye Volvo FH

 • Førerhus: Lavt, langt førerhus, langt førerhus, Globetrotter-førerhus, Globetrotter XL og Globetrotter XXL. Utvendige og innvendige dekoralternativer for individuell tilpasning.
 • Motorvarianter: Dieselmotorer er tilgjengelige med forskjellige utslippsstandarder. Volvo FH er også tilgjengelig med Euro 6, trinn D-kompatibel gassdrevet LNG-motor i utvalgte markeder.
 • Volvo FH med I-Save for Euro 6 er tilgjengelig i utvalgte markeder.
 • Girskiftesystem: I-Shift / I-Shift Dual Clutch med programvarepakker for forskjellige bruksområder.

* Kravet til drivstoff-forbedring beregnes ved å sammenligne kostnader for diesel og AdBlue for D13TC Euro 6 trinn D med drivstoffpakken for langtransport (I-Save) med D13 eSCR Euro 6 trinn D uten drivstoffpakken for langtransport. Faktisk drivstofføkonomi kan variere avhengig av mange faktorer, som sjåførens erfaring, bruk av cruisekontroll, kjøretøyspesifikasjon, last, faktisk topografi, vedlikehold av kjøretøy og værforhold.

Se video av nye Volvo FH
Bilder i høy og lav oppløsning
Ta en titt på andre pressemeldinger om; Volvo FH16, Volvo FM og Volvo FMX

For mer informasjon, vennligst kontakt:

Bjørn-Inge Haugan
Direktør kommunikasjon, salg og marked 
E-post: bjorn-inge.haugan@volvo.com
Tlf: +47 97 97 79 97

Volvo Trucks leverer komplette transportløsninger for profesjonelle og krevende kunder, og tilbyr et komplett utvalg av middelstunge til tunge lastebiler. Kundestøtten ivaretas av et globalt nettverk av forhandlere med 2100 servicepunkter i mer enn 130 land. Volvo-lastebiler monteres i 14 land over hele verden. I 2019 ble det solgt ca. 131 000 Volvo-lastebiler på verdensbasis. Volvo Trucks er en del av Volvo Group, som er en av verdens ledende produsenter av lastebiler, busser, anleggsmaskiner og motorer til maritimt og industrielt bruk. Volvo Group tilbyr også komplette løsninger innen finansielle tjenester. Alt Volvo Trucks gjør, er basert på kjerneverdiene kvalitet, sikkerhet og miljøhensyn.