Lastebiler

×

Velg mellom elektrisk og diesel

Drivlinje Volvo FE

Med Volvo FE har du alltid tilgang til den rette kraften for jobben. Ønsker du å redusere CO₂-avtrykket ditt? Kjør elektrisk med null eksosutslipp. Og hvis du vil stole på toppmoderne dieselkraft – finnes det en serie som dekker behovene dine.
 

Elektrisk kraft   |   Dieselkraft

Elektrisk kraft

Volvo FE Electric tilbyr drift med null eksosutslipp. Perfekt for bruk i bykjernen når du ønsker å oppfylle de strengeste miljøkravene. 300 hk kontinuerlig effekt og umiddelbar fullt dreiemoment betyr at den er veldig enkel å kjøre. To elektriske motorer og en 2-trinns girkasse gjør det hele jevnt og effektivt.

Lave utslipp og lite støy

Den elektriske drivlinjen tilbyr et utmerket arbeidsmiljø. Stillegående drift inne i førerhuset og ved arbeid rundt lastebilen. Null eksos betyr en forbedring av luftkvaliteten når du arbeider rundt lastebilen i operasjoner som avfallsinnsamling.

Rekkevidde og lading

Vi skreddersyr din Volvo FE Electric for rutene og oppdragene dine. Volvo FE Electric med fulladede batterier gir deg inntil 200 km*.

*Avhengig av forhold som vær, vindmotstand, totalvekt på lastebilen og sjåførytelse.

Dieselkraft

D8K-dieselmotorene gir rask respons, høyt dreiemoment ved lave turtall, og den er tilgjengelig i fire effektnivåer fra 250 til 350 hk og et dreiemoment på opptil 1400 Nm. Motorene er energieffektive og kan drives på fornybare drivstoff – sertifisert for syntetisk diesel (HVO) og biodiesel (RME).

Etterbehandling av eksos

Dieselmotorene bruker Selective Catalyst Reduction (SCR)-teknologi for å overholde Euro 6-regelverket. Vi har lagt til et vannkjølt system for resirkulering av eksosgass (EGR) i motoren, samt et dieselpartikkelfilter (DPF), som regenererer automatisk.

Automatgir eller manuelt gir

For den dieseldrevne Volvo FE har du valget mellom enten jevn og effektiv I-Shift, 6-trinns automatisk gir som gir kraftoverføring uten avbrudd eller en manuell girkasse med 6 eller 9 gir. Du kan virkelig skreddersy drivlinjen til dine behov.

Alltid i riktig gir med I-Shift

Den siste generasjonen av Volvo Trucks' I-Shift tilbyr raskere og jevnere girskift enn noen gang før – og du er alltid i rett gir. I-Shift får mest mulig ut av drivstoffet ditt og forbedrer sikkerheten når du kjører. Programvarepakker for å skreddersy den for dine behov er tilgjengelige.

Mer om I-Shift

Kraftuttak for utstyret ditt

Vårt kraftuttak gjør det mulig å drive lasthåndteringsutstyr, spesifikke redskaper eller påbygg. Det finnes en rekke kraftuttak tilgjengelig for de dieseldrevne og elektriske versjonene av Volvo FE.

Les alle spesifikasjonene

Har du spørsmål?

Din lokale Volvo-forhandler vil gi deg svar. Stikk innom, ring dem eller be dem besøke deg.