Lastebiler

Velg mellom elektrisk og diesel

Drivlinje Volvo FE

Med Volvo FE har du alltid tilgang til den rette kraften for jobben. Ønsker du å redusere CO₂-avtrykket ditt? Kjør elektrisk med null eksosutslipp. Og hvis du vil stole på toppmoderne dieselkraft – finnes det en serie som dekker behovene dine.
 

Elektrisk kraft   |   Dieselkraft

Elektrisk kraft

Volvo FE Electric tilbyr drift med null eksosutslipp. Perfekt for bruk i bykjernen når du ønsker å oppfylle de strengeste miljøkravene. 300 hk kontinuerlig effekt og umiddelbar fullt dreiemoment betyr at den er veldig enkel å kjøre. To elektriske motorer og en 2-trinns girkasse gjør det hele jevnt og effektivt.

Lave utslipp og lite støy

Den elektriske drivlinjen tilbyr et utmerket arbeidsmiljø. Stillegående drift inne i førerhuset og ved arbeid rundt lastebilen. Null eksos betyr en forbedring av luftkvaliteten når du arbeider rundt lastebilen i operasjoner som avfallsinnsamling.

Rekkevidde og lading

Vi skreddersyr din Volvo FE Electric for rutene og oppdragene dine. En Volvo FE Electric med fulladede batterier har en rekkevidde på inntil 300 km*.

* Avhengig av værforhold, vindmotstand, lastebilens totalvekt, sjåførytelse osv.

Dieselkraft

D8K-dieselmotorene gir rask respons, høyt dreiemoment ved lave turtall, og den er tilgjengelig i fire effektnivåer fra 250 til 350 hk og et dreiemoment på opptil 1400 Nm. Motorene er energieffektive og kan drives på fornybare drivstoff – sertifisert for syntetisk diesel (HVO) og biodiesel (RME).

Etterbehandling av eksos

Dieselmotorene bruker Selective Catalyst Reduction (SCR)-teknologi for å overholde Euro 6-regelverket. Vi har lagt til et vannkjølt system for resirkulering av eksosgass (EGR) i motoren, samt et dieselpartikkelfilter (DPF), som regenererer automatisk.

Automatgir eller manuelt gir

For den dieseldrevne Volvo FE har du valget mellom enten jevn og effektiv I-Shift, 6-trinns automatisk gir som gir kraftoverføring uten avbrudd eller en manuell girkasse med 6 eller 9 gir. Du kan virkelig skreddersy drivlinjen til dine behov.

Alltid i riktig gir med I-Shift

Den siste generasjonen av Volvo Trucks' I-Shift tilbyr raskere og jevnere girskift enn noen gang før – og du er alltid i rett gir. I-Shift får mest mulig ut av drivstoffet ditt og forbedrer sikkerheten når du kjører. Programvarepakker for å skreddersy den for dine behov er tilgjengelige.

Mer om I-Shift

Kraftuttak for utstyret ditt

Våre kraftuttak gjør det mulig å drive lasthåndteringsutstyr, ulike redskaper eller påbygg. Det finnes en rekke kraftuttak tilgjengelig for de dieseldrevne og elektriske versjonene av Volvo FE.

Oppdag alle spesifikasjonene

Har du spørsmål?

Din lokale Volvo-forhandler vil gi deg svar. Stikk innom, ring dem eller be dem besøke deg.