Lastebiler

Dynafleet Range & Route

For elektriske lastebiler


Dynafleet Range & Route er et kraftig verktøy for ruteplanlegging og rekkeviddesimulering i Volvo Connect laget spesielt for elektriske lastebiler. Tjenesten er kun tilgjengelig med flåtestyringssystemet Dynafleet, og gir deg mange måter å sikre at kjøretøyene dine har nok strøm til å fullføre transportoppdragene. I Dynafleet Range & Route kan du simulere en elektrisk lastebils rute og definere nøkkelfaktorer som påvirker rekkevidden, for eksempel ekstra strømforbrukere, lastvekt og rutetopografi. Tjenesten vil da gi deg et anslag over lastebilens rekkevidde og energibruk. Du kan legge til veipunkter, planlegge ladestopp om nødvendig, sende ruten direkte til lastebilens navigasjonssystem og følge opp i sanntid for å sikre at ruten følges. Med Dynafleet Range & Route kan du planlegge transportoppdrag med selvtillit og vite at du vil kunne holde det du lover – hver gang.

Hvorfor bruke Dynafleet Range & Route

Mange faktorer påvirker rekkevidden til en elektrisk lastebil. Disse inkluderer lastebilens spesifikasjon, størrelsen på nyttelasten, hvor flat eller kupert ruten er og om lastebilen er utstyrt med spesielt strømkrevende utstyr som en søppelkomprimator. Det å forstå den totale innvirkningen av disse faktorene på en lastebils rekkevidde kan være en utfordring, men Dynafleet Range & Route gjør beregningene for deg automatisk. Dette gjør det enklere å administrere bilparken og hjelper deg med å maksimere effektiviteten til de elektriske lastebilene.

  • Simuler den elektriske lastebilens rute i Volvo Connect
  • Få anslag om lastebilens energibruk og rekkevidde, inkludert faktorer som ekstra strømforbrukere, lastvekt og rutetopografi
  • Legg til ladestopp om nødvendig
  • Send ruten direkte til lastebilens navigasjonssystem
  • Følg opp i sanntid for å sikre at kjøretøyet følger planen

Anslå rekkevidden til elektriske lastebiler

Med Dynafleet Range & Route er det enklere enn noen gang å integrere elektriske lastebiler i bilparken din. Tjenesten anslår rekkevidden for hvert unike kjøretøy basert på en rute brukeren velger med et sett med viapunkter. Faktorer som endringer i vekten på nyttelasten langs ruten samt tilleggsfunksjoner, for eksempel en søppelkomprimator eller betongblander, tas med i anslaget. Lading kan legges til ruteplanen om nødvendig. Dynafleet Range & Route støtter alle elektriske kjøretøy.

Send ruter direkte til lastebilen

Dynafleet Range & Route er integrert med lastebilens navigasjonssystem slik at du kan dele ruten direkte med sjåføren. Sjåføren blir informert om destinasjonstiden til hvert rutepunkt og når lading er nødvendig. Volvo Connect viser kjøretøyets gjeldende posisjon og anslår ankomsttid til neste veipunkt. Funksjonen krever at bilen har INFONDF.

Andre tjenester for elektriske lastebiler

Den perfekte pakken

Din lokale Volvo-forhandler kan hjelpe deg med å finne den perfekte Dynafleet-pakken for deg og din virksomhet.