Lastebiler

Norge

×

DHL og Volvo Trucks starter nytt samarbeid om nullutslipp med ordre på inntil 44 elektriske lastebiler

Volvo Trucks og Deutsche Post DHL Group har signert en samarbeidsavtale om å akselerere overgangen til nullutslippskjøretøyer. DHL vil intensivere overgangen til tunge elektriske lastebiler ved å sette totalt 44 nye elektriske Volvo lastebiler i drift på ruter i Europa.
DHL og Volvo Trucks starter nytt samarbeid om nullutslipp med ordre på inntil 44 elektriske lastebiler
En viktig faktor i DHLs beslutning om å fremskynde overgangen til utslippsfrie kjøretøyer er de positive erfaringene de har med å bruke en Volvo elektrisk lastebil i London.

Deutsche Post DHL Group og Volvo Trucks øker også sitt eksisterende samarbeid om å fremskynde introduksjonen av tunge elektriske lastebiler som kan brukes i regional transport i Europa.

Intensjonsavtalen er på 40 elektriske lastebiler av modellene Volvo FE og Volvo FL, som vil brukes i pakkelevering i bynære strøk, hvor de spesifikke landene og rutene ikke enda er definert. Elektriske lastebiler for lengre ruter er også en del av omfanget, og DHL har bestemt seg for å bruke Volvo lastebiler for regional transport og begynner med 4 Volvo FM Electric i Storbritannia.

De første lastebilene er allerede bestilt, seks av DHL Parcel UK og to av DHL Freight. Dette vil resultere i årlige besparelser på nesten 600 tonn CO2 og nesten 225 000 liter diesel for Deutsche Post DHL Group.

– Vi har forpliktet oss til å møte det voksende kravet fra kundene om grønne og bærekraftige løsninger og å oppnå vårt langsiktige mål om nullutslipp innen 2050. Som et logistikkselskap er konvertering av vår flåte med kjøretøy et viktig verktøy for å hjelpe oss unngå CO2-utslipp på veiene også. Flere av våre virksomheter vil nyte godt av denne avtalen med Volvo Trucks, forklarer Pablo Ciano, Executive Vice President for selskapsutvikling i Deutsche Post DHL Group.

En viktig faktor i DHLs beslutning om å fremskynde overgangen til utslippsfrie kjøretøyer er de positive erfaringene de har hatt siden november 2020 med å bruke en Volvo elektrisk lastebil i London – hvor den leverer varer til butikker i West End-distriktet. Bilen var den aller første kommersielle helelektriske tunge lastebilen brukt i bynær logistikk i Storbritannia.

– DHL er en viktig leverandør av logistikk globalt, og har forpliktet seg til å redusere påvirkningen på klimaendringene. Sammen kan vi utgjøre en forskjell til det bedre, og jeg er stolt over å jobbe i en ånd av partnerskap, hvor vi sikter mot å nå våre mål, som er basert på vitenskapen, for å redusere miljøpåvirkningen, sier Roger Alm, Administrerende direktør i Volvo Trucks.

Samarbeidet involverer tilpasning av nye Volvo-teknologier og felles utviklingsaktiviteter innen elektromobilitet. Avtalen inkluderer også analyser, utført av Volvo, av DHLs transportvirksomhet, med mål om å sikre vellykket utrulling av skreddersydde elektriske transportløsninger.

Volvo Trucks er ledende i markedet for tunge helelektriske lastebiler i Europa, med en markedsandel på 42 prosent i 2021. Allerede i 2019 startet Volvo Trucks serieproduksjon av elektriske lastebiler, som et av de første lastebilmerkene i verden. Selskapet har levert elektriske lastebiler til et vidt spekter kunder i Europa, Nord-Amerika og Australia.

 

LINK til høyoppløselige bilder.

LINK til relatert pressemelding.

For mer informasjon, vennligst kontakt:

Bjørn Inge Haugan | Direktør salg, kommunikasjon og marked  
97 97 79 97 | bjorn-inge.haugan@volvo.com

Preben Wilhelmsen | Markeds- og kommunikasjonssjef
911 85 626 | preben.wilhelmsen@volvo.com

 

Volvo Trucks leverer komplette transportløsninger for profesjonelle og krevende kunder, og tilbyr et komplett utvalg av middelstunge til tunge lastebiler. Kundestøtten ivaretas av et globalt nettverk av forhandlere med 2200 servicepunkter i mer enn 130 land. Volvo-lastebiler monteres i 13 land over hele verden. I 2021 ble det levert omtrent 123 000 Volvo-lastebiler på verdensbasis. Volvo Trucks er en del av Volvo Group, som er en av verdens ledende produsenter av lastebiler, busser, anleggsmaskiner og motorer til maritimt og industrielt bruk. Volvo Group tilbyr også komplette løsninger innen finansielle tjenester, deler og vedlikehold. Alt Volvo Trucks gjør er basert på kjerneverdiene kvalitet, sikkerhet og miljøhensyn.