Lastebiler

Reduser miljøbelastningen din med gassdrevne lastebiler

Er du på utkikk etter mindre miljøbelastning, høy ytelse og lang rekkevidde? Se nærmere på gassdrevne lastebiler. Tilgjengelig for alt fra innsamling av avfall og varetransport til krevende langtransport. De drives med enten biogass eller naturgass avhengig av tilgjengelighet. Med god tilførsel av drivstoff globalt og potensial for å redusere CO2-avtrykket med opptil 100 % ved bruk av biogass (LBG) og HVO, tilbyr de en jevn overgang til miljømessig bærekraftig transport.

Våre gassdrevne lastebiler

For regional transport og langtransport, kan du få den gassdrevne Volvo FM og den gassdrevne Volvo FH med rekkevidde på opptil 1000 km med høy ytelse på flytende biogass eller naturgass.

Hva er LNG?

Biogass og naturgass som er blitt flytende ved å ta den ned til lav temperatur selges som henholdsvis biogass (LBG) og LNG. Når gassen blir flytende, reduseres den i volum, noe som gjør det mulig å ha nok drivstoff på tanken til å kjøre langtransport. Nettverket av fyllestasjoner øker over hele Europa og initiativet støttes av EU. Dette betyr at gass har et enormt potensial som erstatning for diesel i lastebiler. Og når du kjører på biogass (LBG), vil CO₂-utslippene reduseres med 100 %*.

* Dette dekker utslippene fra kjøretøyet under langtransport, det såkalte «tank til hjul», biogass sammen med HVO, sammenlignet med en lastebil som bruker europeisk standarddiesel.

Klar for å bli gassdrevet?