Lastebiler

Norge

×

Reduser miljøbelastningen din med gassdrevne lastebiler

Ønsker du å redusere miljøbelastningen din og redusere drivstoffkostnadene for transportvirksomheten? Se nærmere på gassdrevne lastebiler. Tilgjengelig for alt fra innsamling av avfall og varetransport til krevende regional transport og langtransport. Og de kommer i versjoner som kan kjøres på enten CNG eller LNG – produsert fra både naturgass og biogass, avhengig av tilgjengelighet. Med god drivstofftilførsel globalt og potensial for å redusere CO2-utslippene med 20–100 %*, tilbyr de en jevn overgang til bærekraftig transport.

Våre LNG- og CNG-lastebiler

For lengre avstander som regional transport og langtransport, kan du få Volvo FM LNG og Volvo FH LNG med rekkevidde på opptil 1000 km med høy ytelse på flytende naturgass eller biogass.

For kortere avstander innen for eksempel bytransport, som avfallshenting og vareleveringer, kan du få den lette og allsidige Volvo FE CNG, som har en rekkevidde på opptil 400 km på komprimert naturgass eller biogass. 

Hva er CNG?

CNG er naturgass eller biogass komprimert til høyt trykk og lagret i tanker i lastebilen. Våre CNG-drevne lastebiler tilbyr nok kraft, dreiemoment og rekkevidde til å håndtere krevende varetransport og avfallshenting. Ved bruk av komprimert biogass vil CO2-utslippene reduseres med opptil 70 %**.

Hva er LNG?

LNG er naturgass eller biogass som har blitt flytende ved å ta den ned til en lav temperatur. Når gassen blir flytende, reduseres den i volum, noe som gjør det mulig å ha nok drivstoff om bord til å kjøre langtransport. Nettverket av LNG-bensinstasjoner øker over hele Europa og initiativet støttes av EU. Dette betyr at LNG har et enormt potensial som erstatning for diesel i lastebiler. Våre LNG-drevne lastebiler som kjører på fossil naturgass, reduserer CO2-utslippene med 20 %* sammenlignet med diesel. Og når du kjører på biogass, vil CO2-utslippene reduseres med 100 %*.

* Dette gjelder utslipp fra kjøretøyet under bruk, såkalt «tank til hjul».

** Dette dekker utslippene fra produksjon og bruk av drivstoffet, såkalt «brønn til hjul».

Klar for å bli gassdrevet?