Lastebiler

Volvo utvider utvalget av biodieseldrevne lastebiler

Et komplett utvalg av nye Volvo lastebilmodeller kan nå kjøre på 100 % biodiesel, noe som gir kunder som vil redusere CO2-utslippene fra transport her og nå nye valgmuligheter innen fornybare drivstoffkilder.
Volvo Trucks utvider utvalget med modeller som er tilpasset biodiesel B100.
Volvo Trucks utvider utvalget med modeller som er tilpasset biodiesel B100.

Volvo Trucks utvider modellutvalget som er tilpasset biodiesel B100. Dette er nok et steg i tråd med selskapets strategi om å redusere miljøpåvirkningen fra sine lastebiler. Volvo Trucks har et av bransjens bredeste utvalg av fornybare drivstoff man kan velge å kjøre på, inkludert biodiesel, HVO (Hydrotreated Vegetable Oils) og biogass. B100 er nå tilgjengelig for et vidt spekter av motorer i Volvo FL, FE, FM, FMX, FH og FH16.

 

– Våre kunder spør etter løsninger for å redusere CO2-utslippene, og fornybare drivstoff er en attraktiv valgmulighet. Det er ganske enkelt en effektiv måte å redusere CO2 fra transport her og nå, sier Jan Hjelmgren, leder for produktledelse og kvalitet i Volvo Trucks, og fortsetter:

– Som en global lastebilprodusent må vi legge til rette for et vidt spekter av transportbehov og markedsforhold, noe som er grunnen til at vi ikke bare investerer i fremtidens teknologier, men også i løsninger som senker CO2-utslippene fra transport på kort sikt.

 

Inntil 70 % lavere CO2-utslipp

Reduksjonen av CO2 «kilde til hjul» fra å bruke biodiesel er mellom 30 % og 70 % sammenlignet med tradisjonell diesel, avhengig av hvilket råmateriale som er brukt i produksjonen av drivstoffet.

 

Volvos modellutvalg av mellomtunge og tunge lastebiler tilbys i dag med drivlinjer drevet av diesel, biodiesel, HVO, CNG (Compressed Natural Gas), LNG (Liquified Natural Gas), Bio-CNG, Bio-LNG (biogass) og elektrisitet.

 

Forbrenningsmotoren drevet av fornybart drivstoff er én av tre pilarer i Volvo Trucks’ strategi for å kutte CO2-utslipp, hvor de andre to er batterielektrisk og brenselcelleelektrisk. Denne strategien støtter selskapets mål om at alle lastebiler innen 2040 skal ha netto nullutslipp.

 

Fakta om biodiesel

  • Lastebilmodellene fra Volvo Trucks som er godkjent for biodiesel er Volvo FL, FE, FM, FMX, FH og FH16 med visse varianter av dieselmotorene på 5, 8, 13 og 17 liter. Tilgjengeligheten varierer mellom markedene – se link til Volvo Truck Builder under.*
  • En modell som er godkjent for biodiesel betyr også at kravene for Euro 6 er oppfylt.
  • Biodiesel er et ikke-fossilt drivstoff produsert fra vegetabilske oljer (f.eks. rapsolje) og er relativt enkelt å produsere.
  • Biodiesel er også kjent som Fatty Acid Methyl Ester (FAME) i henhold til EN14214-standarden.
  • Alle Volvo Trucks’ dieselmotorer er også godkjent for å kjøre på HVO100-drivstoffet. HVO (Hydrotreated Vegetable Oils) er ganske enkelt et biodrivstoff som kan produseres fra en rekke råvarer, som vegetabilske oljer, men også avfallsprodukter.

 

* Detaljene kan utforskes i det webbaserte verktøyet Volvo Truck Builder.

 

Link til høyoppløselige bilder og video.

For mer informasjon, vennligst kontakt:

Bjørn Inge Haugan | Direktør salg, kommunikasjon og marked  
97 97 79 97 | bjorn-inge.haugan@volvo.com

Preben Wilhelmsen | Markeds- og kommunikasjonssjef
911 85 626 | preben.wilhelmsen@volvo.com

 

Volvo Trucks leverer komplette transportløsninger for profesjonelle og krevende kunder, og tilbyr et komplett utvalg av middelstunge til tunge lastebiler. Kundestøtten ivaretas av et globalt nettverk av forhandlere med 2200 servicepunkter i omtrent 130 land. Volvo-lastebiler monteres i 12 land over hele verden. I 2023 ble det levert omtrent 145 000 Volvo-lastebiler på verdensbasis. Volvo Trucks er en del av Volvo Group, som er en av verdens ledende produsenter av lastebiler, busser, anleggsmaskiner og motorer til maritimt og industrielt bruk. Volvo Group tilbyr også komplette løsninger innen finansielle tjenester, deler og vedlikehold. Alt Volvo Trucks gjør er basert på kjerneverdiene kvalitet, sikkerhet og miljøhensyn.