Lastebiler

Volvo introduserer ny elektrisk lastebilmodell – tilpasset renere og sikrere bytransport

Volvo lanserer sin første lastebilmodell som kun er utviklet for elektrisk drift. Med kapasitet for tung last og utmerket sikt for sjåføren, er FM Low Entry en elektrisk lastebil som er best mulig tilpasset sikker og effektiv kjøring i bynære områder.
Volvo introduces its first ever electric-only truck – optimized for cleaner and safer city transports
Volvo Trucks’ siste elektriske lastebilmodell – Volvo FM Low Entry – er en tung lastebil spesielt utviklet for å håndtere et vidt spekter av transportoppdrag i byområder.

Stadig flere byer vil forbedre bymiljøet sitt ved å senke utslippsnivåene, og dette øker raskt etterspørselen etter utslippsfrie lastebiler som kan møte disse nye kravene fra kundene.

 

Volvo Trucks' siste tilskudd i det elektriske lastebilutvalget – Volvo FM Low Entry – er en tung lastebil spesielt utviklet for å håndtere flere typer transportoppdrag i byområder. Det er også den første lastebilmodellen Volvo har utviklet, som kun er tilgjengelig med elektrisk drift.

 

– Denne lastebilen uten lokale utslipp er et flott tilskudd til utvalget vårt av elektriske lastebiler, perfekt for bytransport og laget med sjåføren i tankene. Den er kraftig, men likevel smidig å kjøre og lett å manøvrere. Den nye Volvo FM Low Entry passer perfekt sammen med våre ambisjoner om å utvide vårt elektriske utvalg, slik at enda flere kunder kan redusere CO2-utslippene sine, forklarer Roger Alm, administrerende direktør for Volvo Trucks.

 

Fem stjerner i Direct Vision Standard (DVS)

Den lave kjøreposisjonen gir sjåføren utmerket sikt og kontroll over omgivelsene. Den gode sikten fra FM Low Entry har gitt den fem stjerner i Direct Vision Standard som vurderer tunge kjøretøy som kjører i London og som trer i kraft i fjerde kvartal 2024*.


Volvo FM Low Entry er svært allsidig og kan tilpasses for å møte spesifikke krav til ulike transportoppgaver, som avfallshåndtering, distribusjon og anleggsarbeid.

 

Lastebilen er basert på Volvos velkjente FM-modell. Det romslige førerhuset er senket og flyttet fremover, og det lave innsteget og det flate gulvet gjør det enkelt å gå inn og ut av lastebilen. Disse utformingsgrepene skaper et ergonomisk, komfortabelt og effektivt arbeidsmiljø for sjåfører i travle byer.

 

Den nye FM Low Entry vil i første omgang selges i Europa, inkludert Tyrkia, samt Australia og Sør-Korea. Salgsstart blir i første kvartal 2024, og produksjonsstart blir i andre kvartal 2024.

 

Åtte elektriske lastebilmodeller
Med denne nye helelektriske bylastebilen har Volvo nå totalt åtte elektriske lastebiler i modellutvalget. I 2019 ble Volvo Trucks den første verdensomspennende produsenten som startet serieproduksjon av tunge elektriske lastebiler. Selskapet har som mål at innen 2030 skal 50 % av salget av nye Volvo-lastebiler på verdensbasis være med elektrisk drivlinje. 

 

Viktige funksjoner i Volvo FM Low Entry:

 • Sikten (med standardspesifikasjon) oppfyller Transport for Londons 5-stjerners Direct Vision Standard. 
 • Lastebilen er utstyrt med Volvo Dynamic Steering-systemet for uanstrengt styring og reduserte vibrasjoner.
 • Det finnes tre setevalg: Sjåfør + 0, 1 eller 3 passasjerer. Med 3 passasjerseter plassert bak i førerhuset er de ikke synslinjen for sjåføren. Dette minimerer blindsoner og bidrar til utmerket sikt. 
 • De mange ergonomiske funksjonene inkluderer lavt innsteg, flatt gulv og nøye plasserte håndtak for enkel og sikker inn- og utstigning av førerhuset. 
 • Lastebilen er tilgjengelig med Volvos nye, avanserte kameraspeil. 
 • Den er tilgjengelig i to høyder (stående): Langt førerhus (1575 mm) og langt førerhus med høyt tak (1945 mm).
 • Tilgjengelige akselkonfigurasjoner: 4×2, 6×2, 6×4, 8×2, 8×4 
 • Totalvekt: 19–32 tonn 
 • Motor: 330 kW
 • Batteri: 360 kWh (4 batterier)
 • Rekkevidde: Inntil 200 km (rekkevidden avhenger av flere parametere som lastevekt, kjørestil, kjøresyklus, topografi, temperatur osv.)
 • Lading: 250 kW (DC), 43 kW (AC)
 • Akselavstand: 3900–6000 mm

 

Link til bilder i høy oppløsning
 

https://tfl.gov.uk/info-for/deliveries-in-london/delivering-safely/direct-vision-in-heavy-goods-vehicles/dvs-star-ratings-and-safe-system

For mer informasjon, vennligst kontakt:

Bjørn Inge Haugan | Direktør salg, kommunikasjon og marked  
97 97 79 97 | bjorn-inge.haugan@volvo.com

Preben Wilhelmsen | Markeds- og kommunikasjonssjef
911 85 626 | preben.wilhelmsen@volvo.com

 

Volvo Trucks leverer komplette transportløsninger for profesjonelle og krevende kunder, og tilbyr et komplett utvalg av middelstunge til tunge lastebiler. Kundestøtten ivaretas av et globalt nettverk av forhandlere med 2200 servicepunkter i omtrent 130 land. Volvo-lastebiler monteres i 12 land over hele verden. I 2023 ble det levert omtrent 145 000 Volvo-lastebiler på verdensbasis. Volvo Trucks er en del av Volvo Group, som er en av verdens ledende produsenter av lastebiler, busser, anleggsmaskiner og motorer til maritimt og industrielt bruk. Volvo Group tilbyr også komplette løsninger innen finansielle tjenester, deler og vedlikehold. Alt Volvo Trucks gjør er basert på kjerneverdiene kvalitet, sikkerhet og miljøhensyn.