Lastebiler

Volvo FH Aero er her – en ny standard for energieffektive tunge lastebiler

Volvo Trucks ikoniske FH-familie får et nytt medlem med Volvo FH Aero. Med aerodynamisk utforming og innovative funksjoner gir FH Aero energieffektivitet på et nytt nivå. Den kommer i fire varianter, inkludert biodrivstoff og den prisvinnende elektriske versjonen.
The Volvo FH Aero is here – a new benchmark for energy efficient heavy-duty trucks
Med aerodynamisk design og innovative funksjoner byr Volvo FH Aero på energieffektivitet på et helt nytt nivå. Den kommer i fire varianter, inkludert biodrivstoff.

Med forbedret aerodynamikk og ny teknologi, som Volvos nye kameraspeil, kan nye FH Aero kutte energiforbruk og utslipp med inntil 5 prosent*.

 

– Den nye Volvo FH Aero er vår mest effektive lastebil noensinne, mens vi fortsetter å redusere CO2-utslipp fra hele modellutvalget vårt, sier Roger Alm, administrerende direktør for Volvo Trucks. – Dette er en Volvo-lastebil på sitt beste – en trygg, vakker lastebil av overlegen kvalitet for tøffe langtransportoppdrag, laget for at kundene våre skal lykkes.

 

Volvo FH Electric, som ble kåret til «International Truck of the Year 2024», vil også komme i den nye Aero-versjonen, et energieffektivt tillegg til det store utvalget av elektriske lastebiler Volvo allerede tilbyr. Videre blir Volvo FH16 den kraftigste lastebilen i bransjen med en helt ny og effektiv motor med 780 hk for de tøffeste oppdragene.

 

Uansett hvilken drivlinje kundene velger – elektrisk, gass eller diesel – vil alle variantene av nye FH Aero dra nytte av lavere energiforbruk, lengre rekkevidde, et overlegent sikkerhetsnivå og en suveren kjøreopplevelse.

 

De nye Aero lastebilmodellene vil bli rullet ut trinnvis til markedene i løpet av 2024–2025 i fire versjoner – FH Aero, FH Aero Electric, gassdrevet FH Aero og FH16 Aero.

 

Optimalisert drivstoffeffektivitet med aerodynamisk utforming

Fronten på Volvo FH Aero-førerhuset er forlenget med 24 centimeter i forhold til den vanlige Volvo FH. Dette gir et mer aerodynamisk førerhus. Ikke bare gir den forbedrede aerodynamikken lavere drivstofforbruk – den gir også bedre kjørestabilitet i kraftig vind.

 

Den forbedrede aerodynamikken kommer også FH Aero Electric-modellen til gode gjennom bedre frirulling. Dette gir økt regenerering av energi som føres tilbake til batteriet når du bremser eller kjører i nedoverbakke, klart til bruk ved behov ved neste akselerasjon eller motbakke.

 

Den moderne, nye fronten til FH Aero har et fremtredende, stort og lett gjenkjennelig Volvo-jernmerke – det største i moderne tid på en Volvo-lastebil – i tillegg til Volvo-ordmerket, noe som tydelig viser at dette er den nyeste modellen fra Volvo Trucks.

 

Forbedret sikkerhet og effektivitet med kameraer som erstatter speil

Et nytt og avansert kameraspeil bidrar sterkt til både aerodynamikk og sikkerhet. Denne nye løsningen, som erstatter tradisjonelle utvendige speil, åpner synsfeltet for sjåføren og forbedrer sikkerheten for både sjåføren og trafikantene rundt lastebilen.

 

Kamerasystemet har en positiv innvirkning på førerens sikt i regn og mørke forhold, men også i direkte sollys og ved kjøring i tunneler. Ved kjøring med tilhenger har kamerasystemet en automatisk panoreringsfunksjon som følger tilhengeren når den svinger.

 

Andre viktige funksjoner og fordeler på nye Volvo FH Aero:

  • Volvos I-See-teknologi, som har blitt forbedret for å spare energi og karbonutslipp ved å bruke et skybasert topografisk kart for å optimalisere kjøring og gjøre det mulig å kjøre mer med cruisekontroll, noe som både kan spare energi og gi en mer avslappet kjøreopplevelse.
  • Oppdaterte bremser med Volvos patenterte bremseskiver uten unødig friksjon forbedrer bremsekapasiteten, samtidig som energiforbruket og utslippene reduseres.
  • Oppgradert brukervennlig Infotainment-system som kan tilpasses etter individuelle behov.
  • Forbedret lydsystem, tilgjengelig med seks høykvalitetshøyttalere, en ny effektforsterker og en subwoofer som gir massiv kraft til lydopplevelsen.
  • Et nytt innebygd navigasjonssystem vil bli tilgjengelig, med forbedrede kart tilpasset lastebilspesifikke behov, med automatiske kartoppdateringer som gjør det lettere å levere varer effektivt.
  • Oppdateringer av interiøret inkluderer også en integrert mikrobølgeovn og USB-C-strømuttak.
  • Volvo Trucks' My Business Apps har blitt lansert på flere markeder. Dette er en abonnementsbasert tjeneste som gjør det mulig for kunder å laste ned forretningsrelaterte apper fra forskjellige leverandører og bruke dem i lastebilenes sidedisplay, noe som gir reelle fordeler for driftstiden og den daglige bruken av lastebilen.
  • Den nye funksjonen for dekktrykkovervåking gir flåtesjefer full oversikt over dekkene på lastebilen og tilhengeren gjennom Volvo Connect og reduserer dermed risikoen for kostnader og driftsforstyrrelser forårsaket av dekkproblemer.

 

Volvo FH vil fortsatt leveres også med standard førerhus uten forlengelse avhengig av behovene i markedet.

 

* Faktisk drivstofføkonomi kan variere avhengig av mange faktorer, som kjørehastighet, bruk av cruisekontroll, kjøretøyspesifikasjon, last, faktisk topografi, sjåførens erfaring, vedlikehold av kjøretøy og værforhold.

For mer informasjon, vennligst kontakt:

Bjørn Inge Haugan | Direktør salg, kommunikasjon og marked  
97 97 79 97 | bjorn-inge.haugan@volvo.com

Preben Wilhelmsen | Markeds- og kommunikasjonssjef
911 85 626 | preben.wilhelmsen@volvo.com

 

Volvo Trucks leverer komplette transportløsninger for profesjonelle og krevende kunder, og tilbyr et komplett utvalg av middelstunge til tunge lastebiler. Kundestøtten ivaretas av et globalt nettverk av forhandlere med 2200 servicepunkter i omtrent 130 land. Volvo-lastebiler monteres i 12 land over hele verden. I 2023 ble det levert omtrent 145 000 Volvo-lastebiler på verdensbasis. Volvo Trucks er en del av Volvo Group, som er en av verdens ledende produsenter av lastebiler, busser, anleggsmaskiner og motorer til maritimt og industrielt bruk. Volvo Group tilbyr også komplette løsninger innen finansielle tjenester, deler og vedlikehold. Alt Volvo Trucks gjør er basert på kjerneverdiene kvalitet, sikkerhet og miljøhensyn.