Lastebiler

Mer dreiemoment og kraft i Volvo FL-lastebilen

Volvo Trucks tilbyr nå den mellomtunge Volvo FL med en kraftigere motor med 320 hestekrefter, noe som gjør den velegnet til enda tøffere bruksområder.
Mer dreiemoment og kraft i Volvo FL-lastebilen
Den nye motoren med 320 hk har mer dreiemoment og krefter og gjør Volvo FL til et godt valg for krevende bruksområder som brann, redning og anleggsarbeid.

Volvo FL er Volvos mellomtunge lastebil med en tillatt totalvekt på inntil 19 tonn. Den finnes allerede med mange alternative førerhus og chassis og blir enda mer allsidig nå som den kan leveres med motoren med 320 hestekrefter. Dette gjør FL til et enda mer velegnet valg for krevende bruksområder som effektiv brannslukking, redningsaksjoner og anleggsarbeid.

 

– Denne lastebilmodellen er allerede veldig populær takket være allsidigheten den har i bynære oppdrag. Nå gjør vi den enda mer attraktiv med en ny og sterkere motor, som gir føreren ekstra dreiemoment når det trengs. Dette betyr også at den effektivt kan drive påbygg som store pumper og kraner på redningskjøretøy, sier Kenneth Ackerberg, produktsjef hos Volvo Trucks.

 

Den nye motoren med 320 hestekrefter kan også gi fordeler for regionale distribusjonsoppdrag som kan trenge flere hestekrefter på grunn av krevende topografi. Sjåføren kan velge blant flere kjøremoduser etter eget ønske, hvor automatgirkassen, som har 8 gir og er designet for 1200 Nm dreiemoment, kan prioritere økonomi eller ytelse.

 

Viktige fordeler med Volvo FL er blant andre et romslig førerhus, enestående sikt og helautomatiske girkasser. Den effektive forbrenningen og eksosfiltreringen med teknologiene SCR (Selective Catalytic Reduction) og DPF (Diesel Particular Filter) bidrar til et lavt drivstofforbruk, lange serviceintervaller og veldig lave utslipp.

 

Både D8K320- (fra desember 2023) og D5K240-motorene kommer i versjoner som er tilpasset å kjøre på ren biodiesel (B100). 8-litersmotoren er tilgjengelig for lastebil med tillatt totalvekt mellom 12 og 19 tonn og 5-litersmotoren fra 10 til 16 tonn.

 

Fakta om Volvo FL

Motor: D5K med 210 eller 240 hk. D8K med 250, 280 eller 320 hk

Sylindere: Fire eller seks

Dreiemoment: Inntil 1200 Nm

Tillatt totalvekt: 10–19 tonn

Tillatt vogntogvekt: Inntil 36 tonn

Girkasse: 8AP1200

Chassis: 4×2 eller 4×4

Akselavstand: 3250–6800 mm

 

LINK til høyoppløselige bilder

For mer informasjon, vennligst kontakt:

Bjørn Inge Haugan | Direktør salg, kommunikasjon og marked  
97 97 79 97 | bjorn-inge.haugan@volvo.com

Preben Wilhelmsen | Markeds- og kommunikasjonssjef
911 85 626 | preben.wilhelmsen@volvo.com

 

Volvo Trucks leverer komplette transportløsninger for profesjonelle og krevende kunder, og tilbyr et komplett utvalg av middelstunge til tunge lastebiler. Kundestøtten ivaretas av et globalt nettverk av forhandlere med 2200 servicepunkter i omtrent 130 land. Volvo-lastebiler monteres i 12 land over hele verden. I 2023 ble det levert omtrent 145 000 Volvo-lastebiler på verdensbasis. Volvo Trucks er en del av Volvo Group, som er en av verdens ledende produsenter av lastebiler, busser, anleggsmaskiner og motorer til maritimt og industrielt bruk. Volvo Group tilbyr også komplette løsninger innen finansielle tjenester, deler og vedlikehold. Alt Volvo Trucks gjør er basert på kjerneverdiene kvalitet, sikkerhet og miljøhensyn.