Lastebiler

Volvo avduker oppdaterte elektriske lastebiler designet for utslippsfri bytransport

Med en elektrisk rekkevidde på inntil 450 km, halvering av ladetid og nye, aktive sikkerhetssystemer er Volvos oppdaterte mellomtunge elektriske lastebiler designet for tettbygde områder – og gjør det mulig med trygg og utslippsfri transport og logistikk i byer.
Volvo avduker oppdaterte elektriske lastebiler designet for utslippsfri bytransport
Volvos oppdaterte mellomtunge elektriske lastebiler er designet for bynære miljøer – og gjør det mulig med trygg og utslippsfri transport og logistikk i byer.

Når byer etablerer nullutslippssoner og selskaper skrur opp bærekraftsambisjonene blir det stadig mer relevant med utslippsfrie lastebiler som kan dekke alle behov for bynær transport og logistikk. For å møte disse kravene presenterer Volvo Trucks sine oppdaterte mellomtunge elektriske lastebiler – Volvo FL og FE.

 

Volvo FL og FE er ideelle for de fleste bruksområdene i en travel by, for eksempel distribusjon, avfallshåndtering samt bygg og anlegg. De elektriske utgavene har vært i salg siden 2019 og solgt i mange markeder i Europa, Midtøsten, Afrika, Asia og Australia.

 

Ladekapasitet på vekselstrøm er nesten doblet til 43 kW, noe som omtrent halverer tiden det tar å lade opp batteriet. Batteripakkene som tilbys ble nylig oppdatert, noe som gir inntil 450 km total rekkevidde på én lading.

 

– Volvo Trucks har et markedsledende utvalg av elektriske lastebiler – og vi forbedrer dem stadig for å gjøre det mulig for flere selskaper å ta steget og få utslippsfrie kjøretøy i sin daglige virksomhet, sier Jessica Sandström, leder for produktutvikling i Volvo Trucks. – De oppgraderte Volvo FL- og FE-modellene er ideelle verktøy for virksomheter som har bærekraft høyt oppe på agendaen og gir et vidt spekter av bruksområder for kundene deres.

 

Sikkerhet er viktig for Volvo FL- og FE-lastebilene, som ofte deler begrenset plass med biler, syklister, sparkesykler og fotgjengere i travle bygater. En rekke nye funksjoner vil øke sikkerheten både for sjåføren og andre trafikanter, og disse sikkerhetsoppgraderingene betyr at Volvo FL- og FE-modellen overgår trafikksikkerhetsdirektivet som trer i kraft i 2024.

 

De nye FL- og FE-modellene får også et nytt og tiltalende design med en fornyet front, lett gjenkjennelige LED-frontlykter og et større jernmerke i tillegg til Volvo ordmerke i fronten.

 

I tillegg har alle drivlinjevariantene av Volvo FL og FE, inkludert elektrisk, gass og diesel, fått en rekke nye funksjoner som gjør dem enda bedre utrustet for en moderne virksomhet i byen.

 

Oppsummering av noen av oppdateringene Volvo FL og FE har fått:

  • De utvendige speilene er gjort slankere, slik at sjåføren får bedre direkte sikt til omgivelsene
  • Interiøret har fått nye LED-lys og et låsbart innvendig oppbevaringsrom som vil forbedre arbeidsmiljøet
  • Volvo FL og FE kan utrustes med et 360-graders fugleperspektivkamera og/eller et kamera som viser siden
  • Den nye nøkkelen er fullspekket med nye brukervennlige funksjoner
  • Den elektriske versjonen har et nytt elektrisk kraftuttak, noe som gjør det mulig med påbygg uten en elektromekanisk motor, noe som gjør påbyggingen enklere og sparer vekt
  • Nye sikkerhetssystemer inkluderer deteksjonsteknologi for myke trafikanter, blindsoneovervåkning og trøtthetsvarsling.

 

De nye Volvo FL- og FE-modellene kan bestilles nå og kundeleveringer starter i første halvår 2024.

 

LINK til høyoppløselige bilder: 
 

Pressebilder og -filmer finnes på Volvo Trucks Mediahub: https://media.volvogroup.com/dam

For mer informasjon, vennligst kontakt:

Bjørn Inge Haugan | Direktør salg, kommunikasjon og marked  
97 97 79 97 | bjorn-inge.haugan@volvo.com

Preben Wilhelmsen | Markeds- og kommunikasjonssjef
911 85 626 | preben.wilhelmsen@volvo.com

 

Volvo Trucks leverer komplette transportløsninger for profesjonelle og krevende kunder, og tilbyr et komplett utvalg av middelstunge til tunge lastebiler. Kundestøtten ivaretas av et globalt nettverk av forhandlere med 2200 servicepunkter i omtrent 130 land. Volvo-lastebiler monteres i 12 land over hele verden. I 2023 ble det levert omtrent 145 000 Volvo-lastebiler på verdensbasis. Volvo Trucks er en del av Volvo Group, som er en av verdens ledende produsenter av lastebiler, busser, anleggsmaskiner og motorer til maritimt og industrielt bruk. Volvo Group tilbyr også komplette løsninger innen finansielle tjenester, deler og vedlikehold. Alt Volvo Trucks gjør er basert på kjerneverdiene kvalitet, sikkerhet og miljøhensyn.