Lastebiler

Volvo FH Electric vinner prisen «International Truck of the Year 2024»

Volvo Trucks har vunnet den prestisjetunge bransjeprisen med sin Volvo FH Electric. Det er første gang en elektrisk lastebil vinner prisen.
Volvo FH Electric vinner prisen «International Truck of the Year 2024»
Volvo FH Electric er vinner av prisen «International Truck of the Year 2024». Det er første gang en elektrisk lastebil vinner denne prestisjefylte prisen.

Volvos tunge elektriske lastebil, Volvo FH Electric, har blitt valgt som International Truck of the Year 2024. Da juryen begrunnet avgjørelsen fremhevet de den elektriske lastebilens ytelse, den smidige akselerasjonen, stillheten og fraværet av vibrasjoner.

 

– Med introduksjonen av FH Electric har Volvo Trucks levert et toppmoderne batterielektrisk utvalg kjøretøy, som egner seg til et vidt spekter av transportvirksomheter. Den er bevis på at overgangen til nye energiformer går fremover selv i dagens utfordrende konkurransesituasjon, uttaler Gianenrico Griffini, styreformann for International Truck of the Year. 

 

Roger Alm, administrerende direktør i Volvo Trucks, tok imot den prestisjefylte prisen i går kveld under utdelingssermonien under Solutrans Transport Exhibition i Lyon, Frankrike.

 

– Jeg er glad for anerkjennelsen det er at vår Volvo FH Electric har vunnet denne høyst respekterte prisen. For første gang i historien har transportbransjen valgt en elektrisk lastebil til Truck of the Year. Volvo FH Electric representerer en ny æra innen lastebiler og ved å vinne denne prisen viser vi at overgangen til transport med null utslipp er noe som skjer her og nå, kommenterer Roger Alm.

– Jeg ønsker inderlig å takke alle som har bidratt til denne suksessen. Den er basert på godt teamarbeid med lidenskap og engasjement blant våre kollegaer i Volvo Group og tett samarbeid med våre verdsatte kunder, partnere og leverandører.

 

Vinner for fjerde gang

Dette er fjerde gang at Volvos ikoniske FH-modell har blitt utropt til Truck of the Year. Volvo FH er en av de mest vellykkede modellene i bransjen og har solgt i nærmere 1,4 millioner eksemplarer over hele verden.

 

Volvo FH Electric kan leveres med totalvekt inntil 50 tonn. Produksjonen av modellen startet i 2022 ved Volvos fabrikk i Göteborg, Sverige. Fabrikken i Ghent, Belgia, startet produksjon i 2023.

 

Et komplett utvalg elektriske lastebiler

Volvo Trucks var den første verdensomspennende produsenten som startet serieproduksjon av elektriske lastebiler allerede i 2019, og i dag har selskapet et modellutvalg med totalt seks elektriske lastebiler som er utformet for å håndtere et vidt spekter transportoppdrag. Volvo Trucks er markedsleder innen tunge elektriske lastebiler i Europa, med en markedsandel på 49 %.

 

International Truck of the Year

Organisasjonen til International Truck of the Year ble etablert i 1977 og består av 24 journalister fra ledende lastebilmagasiner i Europa. Den årlige prisen blir delt ut til den lastebilen som er lansert de foregående 12 månedene og som har gjort det mest betydningsfulle bidraget til effektivitet innen transport på vei. Flere viktige kriterier blir vurdert, inkludert teknologisk nyvinning, komfort, sikkerhet, kjørbarhet, energieffektivitet, miljømessig «fotavtrykk» og totale eierkostnader (TCO).

https://www.truck-of-the-year.com/

 

Merk at:

Når det henvises til Europa mener man EU, Norge og Sveits. Volvos markedsandel for tunge (≥16 tonn) lastebiler som er oppgitt inkluderer innhold fra S&P Global.

 

LINK til høyoppløselige bilder

For mer informasjon, vennligst kontakt:

Bjørn Inge Haugan | Direktør salg, kommunikasjon og marked  
97 97 79 97 | bjorn-inge.haugan@volvo.com

Preben Wilhelmsen | Markeds- og kommunikasjonssjef
911 85 626 | preben.wilhelmsen@volvo.com

 

Volvo Trucks leverer komplette transportløsninger for profesjonelle og krevende kunder, og tilbyr et komplett utvalg av middelstunge til tunge lastebiler. Kundestøtten ivaretas av et globalt nettverk av forhandlere med 2200 servicepunkter i omtrent 130 land. Volvo-lastebiler monteres i 12 land over hele verden. I 2023 ble det levert omtrent 145 000 Volvo-lastebiler på verdensbasis. Volvo Trucks er en del av Volvo Group, som er en av verdens ledende produsenter av lastebiler, busser, anleggsmaskiner og motorer til maritimt og industrielt bruk. Volvo Group tilbyr også komplette løsninger innen finansielle tjenester, deler og vedlikehold. Alt Volvo Trucks gjør er basert på kjerneverdiene kvalitet, sikkerhet og miljøhensyn.