Lastebiler

Elektrisk på vei opp – Volvo Trucks holder på den ledende posisjonen

Volvo Trucks leder markedet for tunge elektriske lastebiler etter første kvartal 2023, både i Europa og i Nord-Amerika. Totalt har den svenske lastebilprodusenten solgt nesten 5000 elektriske lastebiler i omtrent 40 land. Nå blir det elektriske produktutvalget gjort tilgjengelig i nye markeder i Asia, Latin-Amerika og Afrika.
Volvo leder markedet for tunge elektriske lastebiler, både i Europa og i Nord-Amerika.

I løpet av første kvartal i 2023 ble totalt 600 lastebiler over 16 tonn registrert i Europa – mer enn fire ganger antallet fra samme periode i 2022 (134). Volvo Trucks har den største andelen av dette markedet med sine 50 %, en oppgang fra 2022, hvor selskapets markedsandel for hele året var 32 %.

Volvo Trucks holder også den ledende posisjonen i Nord-Amerika, med nesten halvparten av markedet for tunge elektriske lastebiler.

– Vår forpliktelse til bærekraftig transport gir tydelige resultater. Vi er fast bestemt på å arbeide tett med våre kunder for å gjøre lastebiltransport karbonnøytral, sier Roger Alm, administrerende direktør for Volvo Trucks.

Markedene med flest elektriske lastebiler registrert, uavhengig av merke, i første kvartal 2023 var Tyskland, Frankrike, Nederland og USA.

 

Økende ordreinngang

Volvo Trucks opplevde en sterk økning i ordre på nye lastebiler i første kvartal i 2023. Totalt 486 elektriske lastebiler ble bestilt, en oppgang på 141 % sammenlignet med samme periode i 2022. De fleste av disse ordrene kom fra land i Nord-Europa, inkludert Nederland, Tyskland, Norge og Sverige.

 

5000 lastebiler i 40 land

Siden lanseringen av de første elektriske lastebilene i 2019 har Volvo Trucks solgt nesten 5000 lastebiler i 40 land – mest i Europa og Nord-Amerika, men også i land som Australia og Marokko. I 2023 starter selskapet salg av elektriske lastebiler til kunder i Sør-Afrika, Sør-Korea, India og markeder i Latin-Amerika.

 

Seks elektriske modeller

I fjor økte Volvo det elektriske modellutvalget med de tre mest populære tunge lastebilene – Volvo FH, Volvo FM og Volvo FMX. Med disse har Volvo Trucks seks elektriske lastebilmodeller i serieproduksjon, noe som er bransjens største produktportefølje av nullutslippslastebiler.

For øyeblikket oppskalerer Volvo Trucks produksjonen av elektriske lastebiler ved tre anlegg: i Göteborg (Sverige), i Blainville (Frankrike) og i New River Valley (USA). I tredje kvartal 2023 starter også serieproduksjon i Volvos største fabrikk i Ghent (Belgia).

 

Endring av infrastruktur trengs

Tusenvis av offentlig tilgjengelige ladepunkter for tunge lastebiler trengs for at man skal kunne oppskalere volumet av elektriske lastebiler. Volvo Group bygger i samarbeid med Daimler og Traton minst 1700 offentlige ladere med høy kapasitet og strøm fra fornybare kilder i hele Europa. Gruppen investerer også i en ladekorridor i Nord-Amerika.

Volvo Trucks har målsetning om at 50 % av lastebilsalget på verdensbasis skal være elektrisk i 2030 og oppnå karbonnøytralitet innen 2040.


Merk at:

  • Med alle henvisninger til Europa mener man EU, inkludert Norge og Sveits.
  • Volvos markedsandel og generelle vekstdata for tunge (≥16 tonn) elektriske lastebiler i Europa inkluderer innhold levert av IHS Markit.
  • Med Nord-Amerika mener man USA og Canada. Volvo Trucks markedsandel for Nord-Amerika er basert på innhold levert av Volvo Trucks North America.

 

LINK til høyoppløselige bilder.

For mer informasjon, vennligst kontakt:

Bjørn Inge Haugan | Direktør salg, kommunikasjon og marked  
97 97 79 97 | bjorn-inge.haugan@volvo.com

Preben Wilhelmsen | Markeds- og kommunikasjonssjef
911 85 626 | preben.wilhelmsen@volvo.com

 

Volvo Trucks leverer komplette transportløsninger for profesjonelle og krevende kunder, og tilbyr et komplett utvalg av middelstunge til tunge lastebiler. Kundestøtten ivaretas av et globalt nettverk av forhandlere med 2200 servicepunkter i omtrent 130 land. Volvo-lastebiler monteres i 12 land over hele verden. I 2023 ble det levert omtrent 145 000 Volvo-lastebiler på verdensbasis. Volvo Trucks er en del av Volvo Group, som er en av verdens ledende produsenter av lastebiler, busser, anleggsmaskiner og motorer til maritimt og industrielt bruk. Volvo Group tilbyr også komplette løsninger innen finansielle tjenester, deler og vedlikehold. Alt Volvo Trucks gjør er basert på kjerneverdiene kvalitet, sikkerhet og miljøhensyn.