Lastebiler

Volvo leverer 20 elektriske lastebiler til DFDS i Gøteborg

I dag leverer Volvo Trucks 20 helelektriske lastebiler til logistikkselskapet DFDS i Gøteborg i Sverige. Leveransen er en del av en større ordre på 125 elektriske lastebiler som DFDS har bestilt av Volvo. En del av den nye elektriske flåten vil transportere varer til og fra Volvo Trucks’ fabrikk i Gøteborg.
Volvo leverer 20 elektriske lastebiler til DFDS i Gøteborg
Fjorten elektriske lastebiler blir satt i drift til og fra Volvos fabrikk for tunge lastebiler rett utenfor Gøteborg.

DFDS, Nord-Europas største integrerte shipping- og logistikkselskap, har plassert den største ordren på Volvos batterielektriske lastebiler noensinne – 125 Volvo FM Electric. Nå får 20 av disse lastebilene sin debut i kommersiell trafikk.

Fjorten av lastebilene, som lades med fornybar elektrisitet, blir satt i drift på transportoppdrag til og fra Volvos fabrikk for tunge lastebiler rett utenfor Gøteborg. Initiativet markerer et viktig steg i å nå Volvo Trucks’ bærekraftmål – å ha en 100 % fossilfri forsyningskjede innen 2040. I tillegg er det brukt fossilfritt stål i fire av de 20 lastebilene DFDS nå får levert.

– Vi tror på å gå foran med et godt eksempel, og det å starte med å bruke lastebiler som ikke slipper ut eksos i vår egen inngående vareflyt er en viktig del av vår strategi for å lage et bærekraftig transportsystem i verdensklasse. Jeg er virkelig stolt over å ha DFDS med som partner på denne reisen, forklarer Roger Alm, administrerende direktør for Volvo Trucks.

 

Elektriske utslippsfrie lastebiler er del av DFDS’ ambisjon om å bli karbonnøytrale innen 2050.

– Å erstatte våre konvensjonelle dieseldrevne lastebiler med alternativer som Volvo FM Electric kommer ha en stor innvirkning på våre CO2-utslipp. Men dette tiltaket krever mer enn finansielle investeringer. Det er viktig å samarbeide med energileverandører og bransjeledere som Volvo Trucks for å gjøre virkelighet ut av våre klimaambisjoner. Omstillingen krever den rette infrastrukturen og samarbeid på tvers av forskjellige områder i samfunnet. Man når ikke målet om man jobber alene, sier Niklas Andersson, Executive Vice President og leder for logistikkavdelingen i DFDS.

Siden Volvo Trucks startet produksjon av helelektriske lastebiler i 2019 har selskapet solgt mer enn 4300 elektriske lastebiler i mer enn 38 land over hele verden. Volvo tilbyr for øyeblikket det bredeste produktutvalget i bransjen med seks modeller i serieproduksjon, som egner seg til et vidt spekter av transportoppdrag i og mellom byer. Volvo Trucks’ mål på verdensbasis er at i 2030 skal 50 % av alle nye lastebiler solgt være elektriske.

 

Om DFDS

DFDS tilbyr ferge- og logistikktjenester i Europa og Tyrkia og har årlige inntekter i størrelsesorden 17 milliarder DKK. Selskapet har 8000 ansatte på ferger og lastebiler, i tillegg til kontorer, i 20 land. DFDS ble grunnlagt i 1866, har hovedkontor i København og er notert på Nasdaq København.


LINK til høyoppløselige bilder.

For mer informasjon, vennligst kontakt:

Bjørn Inge Haugan | Direktør salg, kommunikasjon og marked  
97 97 79 97 | bjorn-inge.haugan@volvo.com

Preben Wilhelmsen | Markeds- og kommunikasjonssjef
911 85 626 | preben.wilhelmsen@volvo.com

 

Volvo Trucks leverer komplette transportløsninger for profesjonelle og krevende kunder, og tilbyr et komplett utvalg av middelstunge til tunge lastebiler. Kundestøtten ivaretas av et globalt nettverk av forhandlere med 2200 servicepunkter i omtrent 130 land. Volvo-lastebiler monteres i 12 land over hele verden. I 2023 ble det levert omtrent 145 000 Volvo-lastebiler på verdensbasis. Volvo Trucks er en del av Volvo Group, som er en av verdens ledende produsenter av lastebiler, busser, anleggsmaskiner og motorer til maritimt og industrielt bruk. Volvo Group tilbyr også komplette løsninger innen finansielle tjenester, deler og vedlikehold. Alt Volvo Trucks gjør er basert på kjerneverdiene kvalitet, sikkerhet og miljøhensyn.