Lastebiler

Rekordår for Volvo Trucks i 2022 – rekordhøye volumer og økt markedsandel i 41 land

2022 ble et rekordår for Volvo Trucks. Selskapet leverte et rekordhøyt antall lastebiler til kundene sine og øket også markedsandelen i 41 land.
Rekordår for Volvo Trucks i 2022 – rekordhøye volumer og økt markedsandel i 41 land
Volvo Trucks hadde et rekordår i 2022, med rekordhøye volumer og økt markedsandel i 41 land.

Volvo Trucks leverte i 2022 sine beste tall i selskapets historie. Den verdensomspennende lastebilprodusenten leverte 145 195 lastebiler i 2022, en økning på 19 % fra 2021, da det ble levert 122 525 lastebiler. Volvo økte også markedsandelen i segmentet for tunge lastebiler (≥ 16 tonn) i 41 markeder over hele verden. Både det rekordhøye antall leveringer og økningen av markedsandel må også sees i lys av utfordringer i forsyningskjeden som fortsatte gjennom året.

– Vi har hatt et fantastisk år, med tanke på de usikre og vanskelige tidene vi lever i. Tross utfordringer i forsyningskjeden og avbrudd i produksjonen klarte vi å øke volumene betraktelig og få lastebilene ut til kundene, slik at de kan utvide og forbedre virksomhetene sine. Alt dette er takket være vårt tette samarbeid med underleverandørene våre i tillegg til det harde arbeidet som er lagt ned i vår egen organisasjon og ute hos forhandlerne våre, sier Roger Alm, administrerende direktør i Volvo Trucks.

I Europa har Volvo Trucks en markedsandel på 18,2 %, noe som er det høyeste noensinne. Volvo Trucks er markedsleder i flere europeiske land. Selskapet økte også markedsandeler i Nord-Amerika og Australia til henholdsvis 10,8 % og 17 %. I Brasil økte markedsandelen til 24,6 %, noe som gjør Volvo Trucks til markedsleder for første gang. I Norge ble Volvo den store vekstvinneren i 2022 med over 11 % vekst sammenlignet med året før, og over 40 % markedsandel.

– Lanseringen av nye produkter og tjenester i løpet av året har vært vellykket, og vi har solgt kjøretøy til mange nye kunder også. Tilbakemeldingen fra kundene er at de setter stor pris på den høye kvaliteten og de drivstoffeffektive lastebilene vi leverer, men også den profesjonelle og raske hjelpen de får fra vårt utstrakte nettverk av forhandlere og verksteder. Alle disse faktorene bidrar til lønnsomheten, sier Roger Alm.

 

Viser vei i elektrisk transport

Volvo Trucks startet serieproduksjon av de tunge elektriske lastebilene i 2022, som den første globale lastebilprodusenten. Levering av elektriske lastebiler viser nå tydelig en positiv og økende trend. USA, Tyskland, Nederland, Norge og Sverige er i dag de største markedene for Volvos elektriske lastebiler.

– Mange av våre kunder, både i Europa og internasjonalt, startet overgangen til elektrisk i løpet av året. De ser tydelig at transport med null utslipp er en økende og spennende forretningsmulighet. Jeg er veldig trygg på at denne trenden kommer til å fortsette og raskt vokse i de kommende årene, uttaler Roger Alm.

 

Med Europa mener man EU, inkludert Norge, Sveits og Storbritannia. Inkluderer innhold levert av IHS Markit, ihsmarkit.com 
Nord-Amerika (USA og Canada), kilde: Wards Automotive, wordsauto.com 
Australia, kilde: Truck Industry Council, https://www.truck-industry-council.org
Brasil, kilde: Anfavea, Brazilian Association of Automotive Vehicle Manufacturers, https://anfavea.com.br 

 

LINK til høyoppløselige bilder.

For mer informasjon, vennligst kontakt:

Bjørn Inge Haugan | Direktør salg, kommunikasjon og marked  
97 97 79 97 | bjorn-inge.haugan@volvo.com

Preben Wilhelmsen | Markeds- og kommunikasjonssjef
911 85 626 | preben.wilhelmsen@volvo.com

 

Volvo Trucks leverer komplette transportløsninger for profesjonelle og krevende kunder, og tilbyr et komplett utvalg av middelstunge til tunge lastebiler. Kundestøtten ivaretas av et globalt nettverk av forhandlere med 2200 servicepunkter i omtrent 130 land. Volvo-lastebiler monteres i 12 land over hele verden. I 2023 ble det levert omtrent 145 000 Volvo-lastebiler på verdensbasis. Volvo Trucks er en del av Volvo Group, som er en av verdens ledende produsenter av lastebiler, busser, anleggsmaskiner og motorer til maritimt og industrielt bruk. Volvo Group tilbyr også komplette løsninger innen finansielle tjenester, deler og vedlikehold. Alt Volvo Trucks gjør er basert på kjerneverdiene kvalitet, sikkerhet og miljøhensyn.