Lastebiler

Volvo Trucks starter serieproduksjon av tunge elektriske lastebiler

Som den første lastebilprodusenten i verden starter Volvo Trucks nå serieproduksjon av tunge elektriske lastebiler.
Volvo Trucks starter serieproduksjon av tunge elektriske lastebiler
Som den første lastebilprodusenten i verden starter Volvo Trucks nå serieproduksjon av tunge elektriske lastebiler.

Volvo Trucks starter serieproduksjon av de elektriske versjonene av selskapets viktigste produktserie, de tunge lastebilene Volvo FH, Volvo FM og Volvo FMX. Disse lastebilene utgjør rundt to tredjedeler av selskapets salg.

Med dette har Volvo Trucks seks elektriske lastebilmodeller i serieproduksjon på verdensbasis – det bredeste utvalget i bransjen.

– Dette er en milepæl og viser at vi leder an i transformeringen av bransjen. Det er mindre enn to år siden vi viste frem våre tunge elektriske lastebiler for første gang. Nå øker vi produksjonsraten og vil levere disse flotte lastebilene til kunder over hele Europa og etter hvert også til kunder i Asia, Australia og Latin-Amerika, sier Roger Alm, administrerende direktør i Volvo Trucks.

Serieproduksjonen av Volvos tyngste elektriske lastebiler starter i Tuve-fabrikken i Göteborg i Sverige, og neste år følger fabrikken i Gent i Belgia etter. Volvo produserer de elektriske lastebilene på samme linje som de konvensjonelle lastebilene, noe som gir stor fleksibilitet i produksjonen og større effektivitet. Batteriene leveres av Volvo Trucks’ nye batterimonteringsfabrikk i Gent.

Etterspørselen etter elektriske lastebiler øker raskt i mange markeder, og en viktig drivkraft er behovet transportkjøpere har for å bytte til fossilfri transport for å nå sine bærekraftsmål. Volvo Trucks’ portefølje kunne dekket rundt 45 prosent av alt gods som transporteres i Europa i dag.*

– Vi har solgt rundt 1000 enheter av våre tunge elektriske lastebiler og mer enn 2600 av våre elektriske lastebiler totalt. Vi forventer at volumet øker betydelig i årene som kommer. Innen 2030 bør minst 50 prosent av lastebilene vi selger på verdensbasis være elektriske, kommenterer Roger Alm.

Volvo Trucks’ elektriske utvalg utgjør seks lastebilmodeller og dekker et vidt spekter bruksområder, som bydistribusjon, avfallshåndtering, regional transport og anleggsarbeid.

 

* Ifølge Eurostats statistikk «Godstransport på vei etter distanse» (2018) blir 45 prosent av alt gods på vei i Europa transportert på strekninger under 300 km.


LINK
til høyoppløselige bilder.

For mer informasjon, vennligst kontakt:

Bjørn Inge Haugan | Direktør salg, kommunikasjon og marked  
97 97 79 97 | bjorn-inge.haugan@volvo.com

Preben Wilhelmsen | Markeds- og kommunikasjonssjef
911 85 626 | preben.wilhelmsen@volvo.com

 

Volvo Trucks leverer komplette transportløsninger for profesjonelle og krevende kunder, og tilbyr et komplett utvalg av middelstunge til tunge lastebiler. Kundestøtten ivaretas av et globalt nettverk av forhandlere med 2300 servicepunkter i omtrent 130 land. Volvo-lastebiler monteres i 12 land over hele verden. I 2022 ble det levert omtrent 145 000 Volvo-lastebiler på verdensbasis. Volvo Trucks er en del av Volvo Group, som er en av verdens ledende produsenter av lastebiler, busser, anleggsmaskiner og motorer til maritimt og industrielt bruk. Volvo Group tilbyr også komplette løsninger innen finansielle tjenester, deler og vedlikehold. Alt Volvo Trucks gjør er basert på kjerneverdiene kvalitet, sikkerhet og miljøhensyn.