Lastebiler

Volvo Trucks presenterer helt ny, helelektrisk aksling for lengre rekkevidde

Volvo Trucks avduket en hel ny, helelektrisk bakaksling på transportmessen IAA i Hannover i Tyskland. Siden den frigjør plass til flere batterier, betyr den nye E-axle enda lengre rekkevidde for Volvos batterielektriske lastebiler.
Volvo Trucks presenterer helt ny, helelektrisk aksling for lengre rekkevidde
Den nye E-axle tillater flere batterier på lastebilen og dermed lengre rekkevidde.

Volvo Trucks har det bredeste utvalget av batterielektriske lastebiler i bransjen, med seks forskjellige modeller i serieproduksjon. 

Den nye E-axle, som ble presentert på IAA-messen i Hannover i Tyskland, gjør det mulig å ha flere batterier på lastebilen ved å integrere motor og girkasse i bakakslingen. Flere batterier betyr lengre rekkevidde, noe som gjør det mulig for langtransport å kjøre elektrisk. På brenselcelleelektriske lastebiler, som blir introdusert mot slutten av dette tiåret, vil den ledige plassen være nyttig til installasjon av andre komponenter.

– Dette er et gjennombrudd for elektriske lastebiler og et tydelig signal om at det kommer til å bli et stort behov for offentlige hurtigladere for tunge lastebiler i nær fremtid, spesielt langs hovedveiene, sier Jessica Sandström, Senior Vice President Product Management i Volvo Trucks.

Komplementerer dagens modeller

Volvo Trucks starter serieproduksjon av lastebiler med den nye E-axle om få år og den vil komplementere dagens batterielektriske lastebilmodeller.

– Vi fortsetter med våre allsidige batterielektriske lastebiler som allerede er i produksjon. De dekker allerede et vidt spekter av transportoppdrag. Innen få år får vi den nye E-axle i tillegg for kunder som operer lengre ruter enn i dag, fortsetter Jessica Sandström.

Volvo Trucks har en tredelt strategi for å nå null utslipp; batterielektrisk, brenselcelleelektrisk og forbrenningsmotorer som kjører på fornybart drivstoff som biogass, HVO eller til og med grønt hydrogen.

– Forskjellige tekniske løsninger trengs for å møte klimaendringene, siden tilgjengeligheten av energi og infrastrukturen for drivstoff er forskjellig mellom land og regioner og også mellom forskjellige typer transportoppdrag, konkluderer Jessica Sandström.

 

LINK til høyoppløselige bilder.

For mer informasjon, vennligst kontakt:

Bjørn Inge Haugan | Direktør salg, kommunikasjon og marked  
97 97 79 97 | bjorn-inge.haugan@volvo.com

Preben Wilhelmsen | Markeds- og kommunikasjonssjef
911 85 626 | preben.wilhelmsen@volvo.com

 

Volvo Trucks leverer komplette transportløsninger for profesjonelle og krevende kunder, og tilbyr et komplett utvalg av middelstunge til tunge lastebiler. Kundestøtten ivaretas av et globalt nettverk av forhandlere med 2200 servicepunkter i omtrent 130 land. Volvo-lastebiler monteres i 12 land over hele verden. I 2023 ble det levert omtrent 145 000 Volvo-lastebiler på verdensbasis. Volvo Trucks er en del av Volvo Group, som er en av verdens ledende produsenter av lastebiler, busser, anleggsmaskiner og motorer til maritimt og industrielt bruk. Volvo Group tilbyr også komplette løsninger innen finansielle tjenester, deler og vedlikehold. Alt Volvo Trucks gjør er basert på kjerneverdiene kvalitet, sikkerhet og miljøhensyn.