Lastebiler

Ny rapport: Stort press på transportbransjen om å skifte til elektrisk

Transport på vei er det mest prioriterte området for å redusere CO2-utslipp, ifølge ledende e-handelsselskaper og produsenter i Europa. En ny rapport gjennomført av Ipsos og Volvo Trucks viser at bedrifter er villige til å betale mer for transportleverandører med lavere CO2-utslipp.
Ny rapport: Stort press på transportbransjen om å skifte til elektrisk
Volvo Trucks tror elektrifisering blir den viktigste pådriveren mot utslippsfri transport på vei.

Markedsundersøkelsesselskapet Ipsos har på vegne av Volvo Trucks intervjuet 100 store e-handelsskaper og produsenter i åtte land i Europa om deres behov for fossilfri transport i fremtidige anskaffelser.

En stor overvekt av disse selskapene har satt seg mål om å redusere sine klimaavtrykk. 78 prosent av de intervjuede sa at de er villige til å betale mer for en transportleverandør med lite eller ingen CO2-utslipp og 85 prosent er forberedt på å bytte transportleverandør hvis de ikke møter kravene de har.

– Det er veldig positivt å se denne store etterspørselen etter fossilfri lastebiltransport. Det betyr at vi vil se en stor endring i bransjen de kommende årene. Vi tror at elektrifisering blir den viktigste pådriveren mot utslippsfri transport på vei, og vi er stolte av at vi allerede kan tilby helelektriske lastebilalternativer til de fleste oppdrag. Å bytte til elektrisk betyr flere forretningsmuligheter, sier Roger Alm, direktør for Volvo Trucks.

Volvo Trucks har satt seg mål på verdensbasis at i 2030 skal 50 prosent av alle nye lastebiler som blir solgt være batteri- eller brenselcelleelektriske. Overgangen til elektrisk ledes an av Europa og Nord-Amerika, hvor målene er enda høyere. For eksempel er ambisjonen i Europa rundt 70 prosent av alle nye lastebiler solgt i 2030.

 

Fakta om undersøkelsen

  • Undersøkelsen ble foretatt i juni 2022 og besto av intervjuer med 100 fagpersoner på seniornivå, typisk ansvarlig for innkjøp, logistikk, forsyningskjedestyring og/eller bærekraft.
  • Landene som var representert i undersøkelsen var Tyskland, Frankrike, Storbritannia, Italia, Spania, Nederland, Sverige og Norge.

 

LINK til høyoppløselige bilder.

For mer informasjon, vennligst kontakt:

Bjørn Inge Haugan | Direktør salg, kommunikasjon og marked  
97 97 79 97 | bjorn-inge.haugan@volvo.com

Preben Wilhelmsen | Markeds- og kommunikasjonssjef
911 85 626 | preben.wilhelmsen@volvo.com

 

Volvo Trucks leverer komplette transportløsninger for profesjonelle og krevende kunder, og tilbyr et komplett utvalg av middelstunge til tunge lastebiler. Kundestøtten ivaretas av et globalt nettverk av forhandlere med 2300 servicepunkter i omtrent 130 land. Volvo-lastebiler monteres i 12 land over hele verden. I 2022 ble det levert omtrent 145 000 Volvo-lastebiler på verdensbasis. Volvo Trucks er en del av Volvo Group, som er en av verdens ledende produsenter av lastebiler, busser, anleggsmaskiner og motorer til maritimt og industrielt bruk. Volvo Group tilbyr også komplette løsninger innen finansielle tjenester, deler og vedlikehold. Alt Volvo Trucks gjør er basert på kjerneverdiene kvalitet, sikkerhet og miljøhensyn.