Lastebiler

Norge

×

Rekordstor ordre fra Maersk på Volvo elektriske lastebiler

Volvo Trucks i Nord-Amerika har sikret en ordre fra det internasjonale logistikkselskapet Maersk på 110 Volvo VNR Electric lastebiler. Avtalen kommer i tillegg til en tidligere ordre på 16 kjøretøy av samme modell og markerer den største enkeltordren på Volvos elektriske lastebiler.
Gladstein Neandross & Associates - Volvo & Maersk Electric Vehicle Handover in Santa Fe Springs, CA. Photograph by Matt Petit/NHOUSE for GNA
Leveransene av Volvo VNR Electric lastebilene til Performance Team, et Maersk-selskap, starter i andre kvartal 2022.

Ordren er lagt av Performance Team, en del av Maersk-gruppen, og betyr at totalt 126 av disse elektriske lastebilene vil være i drift for Performance Team. De første bilene vil være i drift i andre kvartal 2022, og alle 126 bilene er planlagt levert innen første kvartal 2023.

– Volvo er begeistret over å fortsette samarbeidet med Maersk om bærekraftsmålene de har satt for flåten sin og å spille en nøkkelrolle i organisasjonens opptrapping av investeringer i elektromobilitetsløsninger, sier Peter Voorhoeve, administrerende direktør for Volvo Trucks i Nord-Amerika.

Disse tunge elektriske lastebilene vil tjenestegjøre i California med et vidt spekter transportoppdrag, inkludert transport ut fra havner og distribusjonsruter fra sentrallagre.

Volvo VNR Electric har inntil 440 km rekkevidde og en batterikapasitet på 565 kWh. Lastebilen kan lade 80 % på 90 minutter med 6 batteripakker og 60 minutter for versjonen med 4 batteripakker. Volvo VNR Electric produseres ved Volvo Trucks’ fabrikk i New River Valley i Virginia, som eksklusivt produserer alle Volvo lastebiler i Nord-Amerika.

50 prosent salg av elektrisk innen 2030

Internasjonalt har Volvo Trucks satt det ambisiøse målet om at innen 2030 skal 50 prosent av alle lastebiler som blir solgt være elektriske.

– Vi er fast bestemte på å lede an i det elektriske skiftet i transportsektoren. Volumene er foreløpig lave, men vi ser en raskt voksende interesse i Europa, Nord-Amerika og også andre deler av verden. I 2021 sikret vi ordre, inkludert intensjonsavtaler, på mer enn 1100 lastebiler i over 20 land. Det er tydelig blitt en viktig konkurransefordel å kunne tilby elektrisk, null-utslippstransport, sier Roger Alm, administrerende direktør i Volvo Trucks.

I Europa er Volvo Trucks markedsledende innen elektriske lastebiler, med en markedsandel på 42 prosent i 2021, og i Nord-Amerika har selskapet også en ledende posisjon. Med totalt seks elektriske lastebilmodeller i produksjon i år har Volvo Trucks det mest komplette modellutvalget i lastebilindustrien og dekker alt fra bydistribusjon og avfallshåndtering til anleggstransport og regional distribusjon.

 

Fakta om Volvos elektriske lastebiler:

  • Volvo Trucks har fem (seks inkludert Volvo VNR for det Nordamerikanske markedet) helelektriske lastebilmodeller for å dekke et vidt spekter av transportbehov.
  • Volvo FH, FM og FMX Electric er tunge lastebiler med totalvekt opptil 44 tonn. De er i salg i Europa og produksjon starter i andre halvår 2022.
  • Serieproduksjon av Volvo FL og FE Electric for bydistribusjon og avfallshåndtering startet i 2019 i Europa.
  • Produksjon av Volvo VNR Electric for Nord-Amerika startet i 2021.

 

Link til høyoppløselige bilder

 

Link til hovedsiden for elektromobilitet

For mer informasjon, vennligst kontakt:

Bjørn Inge Haugan | Direktør salg, kommunikasjon og marked  
97 97 79 97 | bjorn-inge.haugan@volvo.com

Preben Wilhelmsen | Markeds- og kommunikasjonssjef
911 85 626 | preben.wilhelmsen@volvo.com

 

Volvo Trucks leverer komplette transportløsninger for profesjonelle og krevende kunder, og tilbyr et komplett utvalg av middelstunge til tunge lastebiler. Kundestøtten ivaretas av et globalt nettverk av forhandlere med 2200 servicepunkter i mer enn 130 land. Volvo-lastebiler monteres i 13 land over hele verden. I 2021 ble det levert omtrent 123 000 Volvo-lastebiler på verdensbasis. Volvo Trucks er en del av Volvo Group, som er en av verdens ledende produsenter av lastebiler, busser, anleggsmaskiner og motorer til maritimt og industrielt bruk. Volvo Group tilbyr også komplette løsninger innen finansielle tjenester, deler og vedlikehold. Alt Volvo Trucks gjør er basert på kjerneverdiene kvalitet, sikkerhet og miljøhensyn.